De markt van citytrips is enorm. Dagelijks zijn er een hoop vluchten naar alle uithoeken van de wereld. Toeristische trekpleisters, op Europees vlak dan, zijn onder meer Rome, Venetië, Barcelona en Lissabon. Bij de zoektocht naar een stedentrip wordt al te vaak gezocht naar één van bovenstaande steden. Volkomen terecht natuurlijk. Het zijn stuk voor stuk wonderbaarlijke plekken en absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Er is echter meer. Indien men de vluchten van lagekostenmaatschappij Ryanair eens bekijkt, dan kan men een groot aantal eindlocaties opmerken. Sommige plekken doen een belletje rinkelen, maar werden nog niet in verband gebracht met een meerdaags bezoekje. Aan de andere kant is het wel zo dat zo goed als iedere plek met een eigen luchthaven een de buurt best gekend en toeristisch is. Er zijn in Europa duizenden plekken alwaar geen vliegveld te bespeuren is en het zijn net deze locaties die soms te weinig aandacht krijgen. Hoogtijd om daar eens verandering in te brengen dus. Een citytrip plannen is een zalige bezigheid.

Een hoop bestemmingen, nog meer mogelijkheden

Op deze site wensen we je te informeren omtrent een groot aantal plekken. Veel aandacht gaat uit naar de bekendere plaatsen, maar we proberen je ook op de hoogte te brengen omtrent een hoop ietwat onbekendere plekjes op deze aardbol. Het aantal ‘leuke citytrips’ is werkelijk eindeloos. We raden je dan ook aan om her en der wat rond te klikken en voor je het weet werd de perfecte citytrip gevonden en kan men beginnen plannen en aftellen. Het is immers pas mogelijk om een leuke plek te bezoeken eenmaal men weet heeft van deze plek.

Europese citytrip: bekendere Europese grootsteden

Tijdens de zoektocht naar een trip zullen enkele grootsteden veel aandacht naar zich heen trekken. Barcelona, Londen, Lissabon, Rome, Venetië en Parijs zijn voorbeelden van metropolen die jaarlijks miljoenen toeristen ontvangen. Iedereen kent deze steden ook. Vaak kan men er moeiteloos 3 à 4 dagen vullen en dan zijn er vaak ook nog uitdagende uitstappen te bespeuren. Dergelijke grootsteden hebben een uitstekende toeristische infrastructuur en ze zijn wereldwijd zo bekend net omdat ze een hoop culturele, historische en architecturale bezienswaardigheden te bieden hebben. In het hoogseizoen is het er vaak druk, volgens sommigen is het er onaangenaam druk. Op deze site melden we wel wat algemene informatie omtrent deze populaire plekken, maar de meeste aandacht gaat toch uit naar de minder gekende droombestemmingen.

De ietwat onbekendere zaken

Naast een groot aantal grootsteden zijn er een veelvoud aan onbekendere plekken. Vaak zijn het kleinere steden. De steden zijn vaak qua oppervlak iets kleiner en ook qua hoogtepunten zijn er minder zaken op te merken. Toch kan men niet concluderen dat deze steden minder mooi, of minder aangenaam, zijn dat de grootsteden. Vaak klinken deze zaken ook niet echt bekend in de oren. Men kan de plaats wel situeren en in het beste geval heeft men er ooit eens over gelezen, maar enkele bezienswaardigheden opsommen lukt vaak niet. Zonde natuurlijk! Zo zal men Italië vaak in verband brengen met Milaan, Venetië en Rome. Zaken zoals de Dolomieten, het Maggioremeer en een citytrip richting steden zoals Bologna en Verona klinken minder bekend in de oren. Frankrijk is Parijs, maar Frankrijk ontvangt – Europees gezien – het meeste toeristen en is te linken aan een hoop zaken.

Het zijn trouwens niet alleen de minder bekende steden die men hier zal behandelen, maar ook andere zaken. Denken we maar een volledige regio’s, wandelroutes, bergketens, bezienswaardigheden en meer. Met andere woorden: een hoop zaken die men kan bezichtigen en veelal hoeft men geen duizend kilometer te rijden alvorens men de leuke plek bereikt. In het menu kan men een groot aantal bestemmingen opmerken, maar we laten je niet langer in spanning afwachten en sommen hier reeds enkele plekken op.

Meer Bohinj en de hoofdstad van Slovenië

Slovenië is een ietwat onontdekt land. Het is best veelzijdig. Onder meer een bergketen, natuurparken en een kustlijn trekken toeristen. Een heerlijk, centrale plek om te vertoeven is het meer van Bohinj (op zo’n 20 kilometer van het populaire meer van Bled). Ook vlakbij de compacte hoofdstad van het land: Ljubljana. Een rondreis met de wagen dringt zich op. Kijk alvast even naar dit idyllisch plaatje van Bohinj.

Natuur in Luxemburg

Onze Belgische Ardennen bieden een hoop schoonheid, maar iets verder, namelijk in Luxemburg kan men zich ook best amuseren. De Müllerthal is een regio dewelke nogal eens ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. Gigantische bergen zijn er niet, maar wondermooie natuur is er in overvloed. Ook de oude stad van Luxemburg en het kasteel van Vianden zijn prachtige plekken.

Ston en Mali Ston

Kroatië is een heerlijk vakantieland. Eén van de mooiste steden is beslist Dubrovnik (foto). Helaas is dit het meest zuidelijke punt van het land en een autovakantie organiseren is dan reeds een heuse opdracht. De plekken Ston en Mali Ston zijn verbonden door een prachtige, oude verdedigingsmuur. Pittige klimpartij onder de Kroatische zon! In de onmiddellijke omgeving van het prachtige Dubrovnik kan men nog een hoop uitstappen organiseren. Een klein Kroatië rondreis is geboren.

Vlaamse Ardennen

In het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen kan men de Vlaamse Ardennen opmerken. De heuvelachtige streek is een walhalla voor fietsers en wandelaars. De panoramaroute meet 16 kilometer en neemt je mee langs enkele mooie uitzichtpunten. De maximale hoogte van de streek is 145 meter, dus af en toe moet men toch wel stijgen en dalen.

Conclusie

Aan leuke citytrips dus geen gebrek. Het is ook niet noodzakelijk om ver te reizen en vliegtickets aan te schaffen. België en onze buurlanden zijn in het bezit van een hoop (verborgen) parels. Soms is het leuk om eens lokaal te kijken. We raden je aan om de leuke tripjes eens door te nemen. Voor je het weet werd de perfecte locatie gevonden en kan het plannen van de citytrip beginnen. Neem op deze site alvast eens honderden leuke bestemmingen door.