Engeland ⋆ Londen

Engeland ⋆ Londen

Londen staat algemeen bekend als één van de populairste bestemmingen voor een citytrip in Europa. De Engelse hoofdstad heeft dan ook de uitstraling van een absolute wereldstad. Je treft er niet alleen een bloeiend zakencentrum aan, daarnaast herbergt Londen heel wat indrukwekkende bezienswaardigheden en beschikt ze over een toeristische infrastructuur om “U” tegen te zeggen. Het hoeft dan ook in het geheel niet te verbazen dat Londen elk jaar opnieuw zoveel gasten over de vloer krijgt. Ben jij ook van plan om een citytrip Londen te ondernemen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan kan de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina je daar zonder enige twijfel bij helpen!

Ontdek enkele van ’s werelds bekendste bezienswaardigheden

In eerste instantie kiezen heel wat mensen er uiteraard voor om een citytrip Londen te boeken omdat ze op die manier enkele van ’s werelds bekendste bezienswaardigheden kunnen ontdekken. Verspreid over de Engelse hoofdstad zijn dan ook niet alleen tal van bijzondere locaties, maar ook verschillende unieke bouwwerken terug te vinden. In eerste instantie spreekt het voor zich dat elke bezoeker wel het Palace of Westminster met de Big Ben zal willen bezoeken. Dat geldt echter ook voor nog andere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Windsor Castle evenals de Tower Bridge. Al deze verschillende bezienswaardigheden spreken bij nagenoeg alle bezoekers van Londen tot de verbeelding waardoor ze, ze maar wat graag eens in het echt willen ontdekken. Dat is overigens niet alles. Tijdens een citytrip Londen is het dan ook eveneens aan te raden om de volgende bezienswaardigheden te ontdekken:

  • Trafalgar Square;
  • Hyde Park;
  • The O2 (ook wel bekend als de Millennium Dome);
  • De Royal Albert Hall;
  • Greenwich Park;
  • Het Museum of London;
  • De London Zoo;

     

Kenmerkend voor Londen is bovendien ook dat de stad is opgedeeld in tal van verschillende wijken. Elk van deze wijken beschikt over haar eigen, unieke karakter. Eén van de leukste wijken om in te vertoeven is wat dat betreft ‘Notting Hill‘. Deze rijke en modieuze buurt in Londen die extra bekendheid verwierf door de gelijknamige film uit 1999 telt menig aantal prachtige, Victoriaanse huizen, chique winkels en gezellige restaurants om in te vertoeven. Ze is dan ook beslist de moeite waard om te ontdekken tijdens een citytrip Londen.

Ervaar het bruisende nachtleven van Londen!

Londen staat er om bekend eveneens één van de meest bruisende uitgaanssteden van Europa te zijn. Ondanks het feit dat de befaamde pubs verplicht zijn om, om 23h00 de deuren te sluiten is het zo dat de stad, zeker tijdens het weekend en in de vakantie, daarna nog lang door blijft feesten. Het uitgaansleven dat je kan aantreffen in de Engelse hoofdstad is bovendien ook erg divers. Je treft er niet alleen prachtige designbars aan die worden afgewisseld met levendige nachtclubs, daarnaast zijn er uiteraard ook de traditionele pubs die altijd extra sfeer en gezelligheid uitstralen. Let wel, het uitgaansleven in Londen staat er om bekend vrij duur te zijn. Je betaalt er dan ook al snel 3 pond voor een eenvoudig biertje.

Uitgaan in Londen is mogelijk in tal van verschillende wijken. Onder meer Soho staat er sinds jaar en dag om bekend een uitmuntende locatie te zijn om even lekker de beentjes te strekken. Je treft hier niet alleen heel wat glamoureuze clubs aan, ook de flitsende gay scene van Soho is bekend tot ver buiten het Verenigd Koninkrijk. Ook in Notting Hill of Landbroke Grove is het overigens heerlijk uitgaan. Door de jaren heen is ook de buurt Shoreditch steeds populairder geworden om uit te gaan alleen moet je hier extra voorzichtig zijn om gauwdieven die het op dure bezittingen hebben voorzien. Hou je smartphone dus altijd goed in de hand!

Londen, een waar shoppingparadijs

Een citytrip Londen is uiteraard niet compleet zonder dat je even op ontdekking bent geweest in één of meerdere van de vele winkelstraten of speciale warenhuizen die hier zijn terug te vinden. Londen staat dan ook niet voor niets bekend als één van de belangrijkste winkelsteden van Europa. Winkelen doe je hier onder meer in Oxford Street en Carnaby Street. Bovendien is het ook altijd interessant om even te verdwalen in de imposante warenhuizen van Liberty en Selfridges. Het spreekt bovendien voor zich dat veel mensen tijdens hun citytrip Londen ook graag een bezoekje brengen aan Harrods, wellicht één van de bekendste shoppingplaatsen van de stad. Zou je dus met andere woorden tijdens jouw volgende citytrip graag lekker willen kunnen shoppen? Ook dan is Londen absoluut een stad die je hart zal weten te veroveren!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder