Noorwegen ⋆ Bergen

Noorwegen ⋆ Bergen

De stad Bergen is terug te vinden aan de westkust van Noorwegen. Bergen staat bekend als de tweede stad van het land, na Oslo. De stad werd tegen een heuvel aangebouwd en bevindt zich rond de haven van de stad. Bergen is een uitnodigende universiteitsstad welke beschikt over heel wat leuke bars evenals tal van prachtige en zeer interessante musea. Uiteraard is het zo dat mensen die Bergen bezoeken dit niet alleen maar doen omwille van de stad op zich.

Ook de omgeving waarin Bergen is gelegen is er namelijk eentje die tot de verbeelding spreekt. In ieder geval, Bergen is een bijzonder aantrekkelijke stad welke bovendien ook nog eens een zeer populair beginpunt is voor een bezoek aan de indrukwekkende, Noorse fjorden, bergen evenals gletsjers. Let wel, Bergen staat ook bekend omwille van de vele neerslag die er jaarlijks valt. Niet voor niets kan je op werkelijke elke hoek van de stad een paraplu kopen!

onbekende citytrips bergen in noorwegen

Een stad met de charme van een dorp

Noorwegen telt slechts een handvol echte steden. Ook voor Bergen geldt eigenlijk dat het een stad is welke zich kenmerkt door de charme van een dorp. Bij een bezoek aan de stad zal je in ieder geval meteen kunnen vaststellen dat de inwoners ongelofelijk vriendelijk zijn. Daarnaast zijn ze ook trots op de geschiedenis van “hun” stad en de culturele tradities die er aan verbonden zijn. Het merendeel van de inwoners zullen je dan ook maar wat graag meer vertellen over deze bijzondere stad en hun favoriete bezienswaardigheid. Ben je op zoek naar een leuke bar of een fijn restaurant om een hapje in te gaan eten? Ook dan wijzen ze je maar wat graag de weg!

De belangrijkste bezienswaardigheden van Bergen

Het karakter waar Bergen over beschikt zorgt er voor dat je er graag de ene wandeling na de andere in zal willen maken. Dat geldt niet alleen voor de stad zelf, maar misschien nog wel meer voor de omgeving waarin ze is terug te vinden. Ondanks het feit dat je hier bijzonder graag de nodige wandelingen zal willen maken is het zo dat het ook de moeite waard is om even stil te blijven staan bij de verschillende bezienswaardigheden die je hier kan aantreffen. Denk hierbij onder meer aan het Bergenhus. Dit was gedurende een bepaalde periode in het verleden het belangrijkste gebouw van Noorwegen. Op vandaag is het vooral een belangrijke toeristische attractie voor de stad Bergen. Het Bergenhus is een vesting welke door de jaren heen dienst heeft gedaan als zogenaamd koninklijk hof.

Een ander gebied van Bergen waar je ongetwijfeld de nodige hoeveelheid aan tijd in zal willen doorbrengen luistert naar de naam ‘Bryggen’. Dit is het gebied waar de geschilderde koopmanshuizen aan de haven van Bergen zijn terug te vinden. Kenmerkend voor deze panden is dat ze nog dateren uit de tijd van de zogenaamde Hanzeperiode. Alle panden zijn terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wil je graag meer te weten komen over deze boeiende periode uit het verleden van de stad? Dan mag een bezoek aan het Hanseatic Museum absoluut niet op je planning ontbreken!

Tip! Maak een ritje met de Fløibanen kabelbaan!

Eveneens een absolute must voor reizigers om te doen tijdens hun vakantie in Bergen is een ritje maken met de kabelbaan Fløibanen. Deze kabelbaan zorgt er voor dat je in slechts enkele minuten tijd vanuit Bergen de afstand met de top van de berg Fløien overbrugt. Deze berg beschikt over een hoogte van 320 meter en is voornamelijk interessant omwille van het prachtige uitzicht dat je hier vandaan krijgt. Het uitzicht op niet alleen de zee, maar ook de fjorden evenals Bergen zelf is werkelijk ongeëvenaard. Meer dan een aanrader dus!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen