Noorwegen ⋆ Oslo

Noorwegen ⋆ Oslo

De Noorse hoofdstad Oslo mag zich één van de grootste hoofdsteden ter wereld noemen. Dat is opvallend, want het inwonersaantal is dan weer eerder aan de zeer bescheiden kant. Het feit dat de oppervlakte van Noorwegen zo aanzienlijk is, is vooral het gevolg van de prachtige, uitgestrekte natuurgebieden welke hier als het ware één geheel vormen met de stad. Niet alleen Oslo zelf, maar ook de omgeving van de hoofdstad is er eentje die ongelofelijk interessant en bezienswaardig is. Hier wordt onder meer voor gezorgd door de aanwezigheid van het zogenaamde Oslofjord. Dit is op vlak van lengte het vijfde grootste fjord van Noorwegen en absoluut de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Oslo
… officiële landstaal Noors, hoofdstad Noorwegen Oslo ⋆ 323.787 km² (5% water) ⋆
5.391.369 inwoners ⋆munteenheid: Noorse Kroon ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 17 mei …

Een bezoek aan het Oslofjord

Zoals in de inleiding reeds aangegeven mag een bezoek aan het Oslofjord zeker niet op de planning ontbreken voor mensen die in Oslo verblijven. Het fjord beschikt dan ook over een ongelofelijke entertainmentwaarde. Tijdens de zomermaanden is het hier bijvoorbeeld mogelijk om naar hartenlust te watersporten.

Ga je in de winter op reis naar Oslo? Ook dan heeft de omgeving heel wat leuks voor jou in petto. Tijdens de wintermaanden is het dan ook mogelijk om de skilatten onder te binden in één van de skigebieden die rond Oslo zijn gelegen.

Een kunstenaarsstad in hart en nieren

Noorwegen mag dan in eerste instantie vooral bekend staan omwille van haar ongelofelijke natuurpracht, dat neemt niet weg dat Oslo als hoofdstad ook op cultureel vlak ongelofelijk interessant is. Bezoekers van de stad maken dan ook kennis met het erfgoed van wereldberoemde kunstenaars als Edvard Munch en Gustav Vigeland.
Een absolute must om te bezoeken tijdens een verblijf in Oslo voor mensen die houden van kunst is het Munchmuseum. Het museum staat er om bekend de grootste collectie van Edvard Munch wereldwijd te bezitten. Naar verwachting zou zomaar even meer dan de helft van het oeuvre van de kunstenaar hier terug te vinden zijn. Dit is overigens inclusief het meesterwerk ‘De Schreeuw’. De beelden die Vigeland heeft gemaakt zijn dan weer terug te vinden in het Vigelandpark.

Prachtige, historische bezienswaardigheden

Oslo is een stad welke reeds meer dan duizend jaar bestaat. Het spreekt dan ook voor zich dat er verspreid over de Noorse hoofdstad heel wat interessante, historische bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om het Akershus Festning kasteel welke dateert uit de dertiende eeuw. Daarnaast is er natuurlijk ook het Vikingschipmuseum welke je absoluut niet over het hoofd mag zien. De vele prachtige schepen die hier tentoon worden gesteld zijn gevonden op verschillende, Noorse Vikingbegraafplaatsen (musea). 

Ervaar de heerlijke Noorse keuken in Oslo

Last but not least is het zo dat er geen betere stad in Noorwegen is terug te vinden om de Noorse keuken in haar volle glorie te ontdekken als Oslo. Verspreid over Oslo zijn dan ook een aantal geweldige, vooraanstaande restaurants terug te vinden welke zijn bekroond met Michelinsterren. Ben jij iemand die graag tijdens zijn of haar vakantie even de bloemetjes buitenzet? Ook in dat geval is Oslo voor jou absoluut een zeer geschikte bestemming!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder