Rusland ⋆ Sint-Petersburg

Citytrip Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is sinds jaar en dag één van de bekendste toeristische steden van Rusland. Wat veel mensen niet weten is dat deze stad in het verleden, meer bepaald tot het jaar 1991 door het leven ging onder de naam ‘Leningrad‘. Het spreekt verder voor zich dat Sint-Petersburg uiteraard eveneens bekend staat als de stad van Peter de Grote. Amper tien jaar nadat de stad werd opgericht door de tsaar werd ze uitgeroepen tot hoofdstad van het grote Rusland. Later zou de stad haar status echter kwijtraken aan Moskou. Ondanks het feit dat Sint-Petersburg niet langer de Russische hoofdstad is betekent dit in het geheel niet dat de stad het bezoeken niet meer waard is. Een citytrip Sint-Petersburg boeken is dan ook in de praktijk absoluut nog meer dan de moeite waard te noemen.

Ontdek de prachtige monumenten van Sint-Petersburg

In eerste instantie zal je tijdens een citytrip Sint-Petersburg kunnen ontdekken dat er verspreid over de stad heel wat prachtige monumenten zijn terug te vinden. Uiteraard gaat het hierbij in eerste instantie om de Hermitage. Andere interessante en imposante bezienswaardigheden zijn onder meer de Sint-Izaäkskathedraal, het Alexander Nevski-klooster evenals de Kerk van de Verlosser op het Bloed. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook het zogenaamde Zomerpaleis absoluut niet op je verlanglijstje mag ontbreken, in tegendeel. Wat veel mensen niet weten is dat dwars doorheen Sint-Petersburg de bekendste straat van Rusland loopt. Het gaat hierbij uiteraard om de ‘Nevski Prospekt’. Deze straat beschikt over een lengte van 4 kilometer en wordt aan beide zijden geflankeerd door prachtige bouwwerken.

De interessante musea van Sint-Petersburg

Mensen die er van houden om musea te bezoeken zijn in Sint-Petersburg ongetwijfeld aan het juiste adres. Verspreid over deze stad zijn dan ook werkelijk tientallen boeiende musea terug te vinden. Het gaat hierbij in het bijzonder om de Hermitage welke in de hele wereld bekend is. Dit gezegd zijnde staat Sint-Petersburg eveneens bekend omwille van haar podiumkunsten. Het Russisch ballet werd hier bijvoorbeeld uitgevonden. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat Sint-Petersburg de geboorteplaats was van de bekende componist Tsjaikovski.

De witte nachten van Sint-Petersburg

Dat Sint-Petersburg een unieke stad is om een citytrip naar te boeken blijkt eveneens uit een bijzonder fenomeen dat zich hier ontplooit. We hebben het hierbij dan uiteraard over de ‘Witte Nachten’. Tijdens de zomermaanden juni en juli wordt het in deze stad namelijk nooit helemaal donker. De Witte Nachten zijn in maar weinig andere steden zo leuk als hier in Sint-Petersburg. Dit niet in het minst omdat je de hele nacht wakker kan blijven en kan genieten van de vele culturele evenementen die er dan worden georganiseerd.

Winkelen in Sint-Petersburg

Sinds het einde van het Sovjet-tijdperk is er behoorlijk wat veranderd voor wat winkelen in Sint-Petersburg betreft. Dit gezegd zijnde is het zo dat Sint-Petersburg tot op de dag van vandaag nog steeds niet bekend staat als een absoluut shoppingparadijs, in tegendeel. Een aanrader om te ontdekken is wel de Nevski Prospekt. Dit is de bekendste straat van de stad welke over een lengte beschikt van vier kilometer. Andere straten die de moeite waard zijn om te ontdekken voor mensen die graag willen winkelen in Sint-Petersburg zijn Kamenoostrovksi en Bolsjoj Prospekt. Ook hier zijn immers menig aantal verschillende winkels terug te vinden.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder