Schotland ⋆ Edinburgh

Schotland ⋆ Edinburgh

Schotland is een geweldig mooi land. Ondanks het feit dat je bij Schotland in eerste instantie ongetwijfeld aan de prachtige natuur van onder meer de Highlands denkt beschikt dit land over nog heel wat andere, sterke troeven. Wat bijvoorbeeld te denken van de prachtige stad Edinburgh? Tijdens een bezoek aan deze imponerende stad maak je kennis met een groot aantal geweldig interessante en bovendien ook indrukwekkende bezienswaardigheden. Het gaat hierbij niet alleen om kastelen en burchten, maar ook om tempels, kerken en abdijen. Voor iedereen die voor het eerst kennis maakt met Schotland is kiezen voor het fijne Edinburgh als uitvalsbasis zeker en vast een aanrader!

Edinburgh

De niet te missen van bezienswaardigheden van Edinburgh

Bij menig aantal cultuurliefhebber zal het hart ongetwijfeld sneller gaan slaan op het ogenblik dat er een bezoek wordt gebracht aan de Schotse stad Edinburgh. In eerste instantie mag een bezoek aan Edinburgh Castle uiteraard niet op de planning ontbreken, in tegendeel. Het prachtige kasteel is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van de stad. Dit is echter niet alles. Wat namelijk ook te denken van de gebouwen welke zich aan de Royal Mile bevinden? Met name de Camera Obscura evenals Holyrood Palace laten hun bezoekers kennismaken met de verhalen van een boeiende, koninklijke geschiedenis.

Bovenstaande bezienswaardigheden mag je dan zeker en vast niet over het hoofd willen zien, Edinburgh heeft haar bezoekers nog heel wat extra’s te bieden. Wat bijvoorbeeld te denken van het Royal Museum welke is gelegen aan Chambers Street? Daarnaast is er natuurlijk ook nog de alom bekende zoo van Edinburgh en mag ook een bezoekje aan het National War Museum van Schotland absoluut niet op je planning ontbreken. Dit geldt eigenlijk ook voor de National Gallery of Scotland welke in deze stad is terug te vinden.

Edinburgh, de stad van de whisky!

Edinburgh is uiteraard ook de stad van de Schotse whisky! Deze godendrank bestaat reeds meer dan 300 jaar en weet ongelofelijk veel mensen verspreid over de wereld te fascineren. Om de geheimen die gelden voor het maken van whisky aan de bezoekers te kunnen laten zien werd er voor gekozen om het ‘Scotch Whisky Heritage Centre’ op te richten. Deze bevindt zich net als heel wat andere, belangrijke gebouwen uiteraard ook aan de Royal Mile naast het kasteel van de stad. Het is elke dag mogelijk om een bezoek te brengen aan dit gebouw. Een begeleide tour is bovendien mogelijk in verschillende talen waaronder zelfs in het Nederlands!

Hoe verblijven tijdens je vakantie in Edinburgh?

Edinburgh mag dan een zeer interessante stad zijn om te bezoeken, goedkoop is er verblijven absoluut niet. Verschillende tophotels in de stad zullen voor de gewone vakantiegangers namelijk zelfs ronduit onbetaalbaar zijn. Voor de echte tophotels in de stad moet je dan ook al snel denken aan een prijskaartje welke tussen de 225 & 300 euro per nacht is gelegen. Gelukkig zijn er ook heel wat goedkopere alternatieven terug te vinden. Wil je echt kunnen overnachten in Edinburgh tegen een zeer scherpe prijs? In dat geval is het de moeite waard om naar de verblijfadressen te kijken welke net buiten de stad zijn gelegen. Met name aan de Grassmarket zijn verschillende accommodaties terug te vinden die het overwegen waard zijn.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder