Schotland ⋆ Glasgow

Schotland ⋆ Glasgow

Het merendeel van de mensen die voor het eerst kennismaken met het prachtige Schotland doen dat door middel van de steden Glasgow of Edinburgh. Ondanks het feit dat beide steden een ongelofelijke populariteit genieten is het zo dat ze op vlak van karakter toch aanzienlijk ten opzichte van elkaar verschillen.

Edinburgh wordt dan ook vaak omschreven als een absolute sprookjesstad welke zich kenmerkt door de aanwezigheid van prachtige kastelen, kerken en abdijen. Voor Glasgow geldt dit niet. Ondanks het feit dat Glasgow duidelijk een compleet andere stad is dan Edinburgh betekent dit zeker niet dat ze minder boeiend is, in tegendeel. We zetten de sterke troeven van deze stad graag hieronder voor je op een rijtje.

… officiële landstaal Engels, Schots-Gaelisch, Schots, hoofdstad Schotland Edinburgh ⋆  77.910 km² ⋆
5.463.300 inwoners ⋆ munteenheid: Pond Sterling ⋆ utc +0 (zomer +1) …

Glasgow, een bijzonder vooruitstrevende stad

De geschiedenis leert ons dat Glasgow door de jaren heen altijd een zeer vooruitstrevende stad is geweest. Dit bovendien op verschillende vlakken. Niet alleen voor wat de handel betrof, maar zeker ook op cultureel vlak. Wat veel mensen niet weten is dat bijvoorbeeld het meest populaire museum van Schotland in Glasgow is terug te vinden. Het gaat hierbij om de ‘Kelvingrove Art Gallery‘. Dit prachtige museum beschikt over een geweldige en bijzonder waardevolle collectie kunstwerken die van de hand komen van Europa’s grootste meesters.
Ook voor liefhebbers van een prachtige architectuur is het zo dat Glasgow heel wat moois te bieden heeft. Denk hierbij niet alleen aan het Clyde Auditorium, maar ook aan bijvoorbeeld The Lighthouse. In het jaar 1999 werd Glasgow mede door de aanwezigheid van deze prachtige bouwwerken nog uitgeroepen tot Britse stad van architectuur & design.

Een geweldige stad om in te winkelen

Londen staat uiteraard sinds jaar en dag bekend als de absolute nummer één shoppingstad van het Verenigd Koninkrijk. Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar met stip op de tweede plaats staat… jawel, Glasgow!
De belangrijkste winkelstraat van Glasgow luistert naar de naam ‘Buchanan Street‘. Bovendien is het zo dat verschillende gebieden in de stad autovrij zijn gemaakt. Het betreft hier onder meer het gebied rond Buchanan Street, Argyle Street evenals Sauchiehall Street. In ieder geval, ben jij iemand die het wel fijn vindt om tijdens je vakantie naar hartenlust te kunnen winkelen? Ook in dat geval is het zeker de moeite waard om een citytrip naar het Schotse Glasgow te overwegen.

Een veelzijdige, smaakvolle keuken

Verspreid over Glasgow zijn menig aantal restaurants terug te vinden welke een zeer veelzijdige keuken weten aan te bieden aan hun gasten. Verschillende restaurants reserveren de typisch Schotse keuken, maar er zijn ook heel wat internationaal georiënteerde eettenten aanwezig.
Wie zich toch wil laten verleiden door de typisch Schotse keuken kan kiezen voor het gerechtje “Haggis“. Dit is een typische Schotse schotel welke bestaat uit een opgevulde schapenmaag. De maag is gevuld met gekookte, fijngesneden organen waaronder de lever, de longen en het hart. Deze gekookte organen worden gemixt met gehakt en havermout. Het resultaat is een verrassend smaakvol gerecht welke toch vooral is weggelegd voor de mensen die op culinair vlak wel eens een risicootje durven te nemen. 😉

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder