Duitsland ⋆ Dresden

Duitsland ⋆ Dresden

Duitsland telt een behoorlijk aantal populaire steden voor een citytrip. Eén van de steden die enigszins in de schaduw is gelegen van onder meer de hoofdstad Berlijn is Dresden. Ondanks het feit dat deze hippe Duitse stad heel wat cultuur ademt beschikt ze tegelijkertijd ook over een vrij donker verleden. Dresden was dan ook één van de Duitse steden welke het meest heeft geleden onder de impact van de Tweede Wereldoorlog. Zomaar even drie vierde van de volledige stad werd vernield. Vandaag de dag is daar echter zo goed als niets meer van te zien. De stad werd op prachtige wijze heropgebouwd en bevat menig aantal barokke kunstwerken en zelfs tal van uitgestrekte wijngaarden. In ieder geval, wil je graag een niets minder voor de hand liggende citytrip beleven in Duitsland? Dan leent Dresden zich daar werkelijk prima voor!

… officiële landstaal Duits, hoofdstad Duitsland Berlijn ⋆ 357.121 km² (2,3% water) ⋆
80.159.662 inwoners ⋆ munteenheid: euro ⋆ utc +1 (zomer +2) ⋆ nationale feestdag: 3 oktober …

Firenze aan de Elbe

Door de jaren heen heeft Dresden heel wat verschillende namen gekregen. Het rivierlandschap dat zich aftekent op de achtergrond van de stad heeft ze bijvoorbeeld de bijnaam ‘Het Firenze aan de Elbe’ opgeleverd. Vandaag de dag telt de stad ruim een half miljoen inwoners en is ze in sneltempo bezig om uit te groeien tot één van de belangrijkste toeristische steden van Duitsland.

De aanwezigheid van haar eigen, internationale luchthaven draagt daar uiteraard ongetwijfeld haar steentje in bij. Wie liever niet door de lucht, maar over de grond wil reizen kan daarvoor gebruikmaken van het uitgebreide wegennetwerk waar de stad over beschikt. Deze zorgt er voor dat Dresden over belangrijke en vlotte verbindingen beschikt met andere grote steden zoals met name Berlijn, Leipzig en zelfs de Tsjechische hoofdstad Praag.

Welke bezienswaardigheden ontdekken in Dresden?

We kunnen Dresden met recht en rede bestempelen als een ware, culturele hotspot. Tijdens een citytrip Dresden zal je dan ook niet anders kunnen dan vaststellen dat deze stad werkelijk ongelofelijk veel moois voor haar bezoekers in petto heeft. Neem nu bijvoorbeeld de prachtige Frauenkirche. Deze kerk werd gebouwd tussen 1726 en 1743, maar werd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog volledig vernield. De ruïnes van de kerk bleven in eerste instantie behouden waarna men er in 1994 voor koos om ze terug opnieuw op te bouwen. Het resultaat mag er naar onze bescheiden mening best wezen!

Nog zo’n prachtige bezienswaardigheid van Dresden luistert naar de naam ‘Zwingerpaleis‘. Dit indrukwekkende en prachtig vormgegeven paleizencomplex werd ten tijde van de achttiende eeuw gebouwd in opdracht van August de Sterke. Dat was de toenmalige keurvorst van Saksen en tevens ook de koning van Polen. Door de jaren heen heeft het paleis dienst gedaan als locatie voor de meest uiteenlopende evenementen. Zo werden er niet alleen spannende toernooien georganiseerd, maar vonden er ook menig aantal fantastische parades plaats. Tegenwoordig mag het Zwingerpaleis zich één van de grootste musea van Duitsland noemen.

TIP: Berlijn, München, Heidelberg, Bollendorf, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder