Duitsland ⋆ München

Duitsland ⋆ München

München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren in Duitsland en staat algemeen bekend omwille van haar geweldige bier. Deze reputatie wordt één keer per jaar extra in de verf gezet. We hebben het hierbij dan uiteraard over het geweldige Oktoberfest. Dit is een aloude traditie van de stad München waarbij een aanzienlijke hoeveelheid mensen samen komen op de zogenaamde Theresienwiese. Dit is een aanzienlijk terrein welke zich bevindt net buiten het stadscentrum. Hier wordt er met z’n allen gefeest en vooral veel bier gedronken… enorm veel bier! München heeft als stad echter nog heel wat meer te bieden. Ben jij benieuwd naar wat dit nu precies allemaal is? We vertellen er je op deze pagina graag alles over!

München

… officiële landstaal Duits, hoofdstad Duitsland Berlijn ⋆ 357.121 km² (2,3% water) ⋆
80.159.662 inwoners ⋆ munteenheid: euro ⋆ utc +1 (zomer +2) ⋆ nationale feestdag: 3 oktober …

Tal van bezienswaardigheden om te ontdekken in München

München is een stad waarin de cultuurliefhebber zich geen moment hoeft te vervelen. Dit geldt overigens ook voor mensen die houden van een leuke wandeling en een bezoek aan een uitnodigend park. Met name de zogenaamde Hofgarten, het oudste park van de stad München is op dit vlak zonder meer een aanrader. De ingang van het park bestaat uit de neoklassieke Hofgartentor welke meteen de toon zet voor je bezoek. Absoluut een aanrader.

Een andere bezienswaardigheid welke de moeite is om te ontdekken is de Alte Pinakothek. Deze werd (net als menig aantal andere gebouwen welke hier zijn terug te vinden) ontworpen door Leo von Klenze. Wil je niet alleen maar binnen de stad München verblijven, maar ben je van plan om ook even de omgeving te gaan verkennen? Dan hebben we ook daarvoor nog een interessante tip voor jou in petto!

Tip! Breng een bezoek aan Neuschwanstein!

Wanneer je een meerdaagse vakantie hebt geboekt naar München is het eveneens de moeite waard om te overwegen om even de omgeving in te trekken. Ben je dat van plan? Dan mag een bezoek aan het imposante Neuschwanstein niet op je verlanglijstje ontbreken! Dit prachtige en uitermate bekende kasteel in Duitsland is terug te vinden op een steile rots welke zich op een hoogte bevindt van zomaar even 200 meter boven het dal. Er zijn vanuit München dagelijks verschillende treinen welke naar Fussen rijden. Van hieruit kan je met een bus, een paardenkoets of gewoon te voet de rots met het kasteel bezoeken. Zeker een aanrader!

Een geweldige keuken om van te genieten

Mensen die op vakantie gaan naar München of er gewoon even halt houden moeten zeker en vast even kennismaken met de geweldige culinaire mogelijkheden van deze stad. Op culinair vlak zal je dan ook kunnen vaststellen dat je, je hier helemaal niets tekort hoeft te doen. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat er in München heel wat traditionele gerechten te ontdekken vallen. Het gaat hierbij onder meer om de zogenaamde “Schweinsbraten“. Dit is gebraden varkensvlees welke een ongelofelijke populariteit geniet bij niet alleen inwoners, maar ook bezoekers van de stad.

Is er sprake van een speciale gelegenheid of bezoek je een typisch, traditioneel restaurant in München? In dat geval is de kans altijd bestaande dat je dames in Dirndl en mannen in Lederhosen zal aantreffen… het is echter een groot misverstand dat deze klederdracht nog dagelijks wordt gedragen.

TIP: Berlijn, Dresden, Heidelberg, Bollendorf, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder