Estland ⋆ Tallinn

Estland ⋆ Tallinn

De hoofdstad van Estland, namelijk Tallinn is één van de hoofdsteden welke door de jaren heen in sneltempo meer populariteit heeft verkregen. Het moet dan ook gezegd dat deze stad, welke is gelegen aan de Finse golf ongelofelijk veel interessante troeven heeft. Aan de andere kant van de Finse Golf is overigens nog een Europese hoofdstad terug te vinden. Hier ligt immers het Finse Helsinki. De oude stad van Tallinn bestaat uit twee verschillende delen. Het gaat hierbij om het gedeelte van de Domberg met daarnaast ook nog de benedenstad. In het verleden was het zo dat de Domberg nagenoeg uitsluitend werd bewoond door de adel evenals door geestelijken. Opvallend, de twee stadsdelen worden van elkaar gescheiden door een muur. Ze zijn wel verbonden door middel van twee straatjes die luisteren naar de al even opvallende namen “Korte Been” en “Lange Been“.

Tallinn
… officiële landstaal Estisch, hoofdstad Estland Tallinn ⋆ 45.339 km² (4,6% water) ⋆
1.228.624 inwoners ⋆ munteenheid: euro ⋆ utc +2 (zomer +3) ⋆ nationale feestdag: 24 februari …

Tallinn, een uitstekende bestemming

Steeds meer mensen willen graag een bijzondere citytrip boeken naar een niet zo voor de hand liggende stad. Geldt dat ook voor jou? Dan is Tallinn absoluut het overwegen waard. De hoofdstad van Estland, welke vlakbij de zee is gelegen heeft namelijk ongelofelijk veel moois voor haar bezoekers in petto. Dit geldt niet in het minst voor het oude centrum van de stad genaamd Vanalinn. Deze prijkt overigens in haar totaliteit op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wie een wandeling maakt doorheen het oude stadscentrum weet meteen hoe een stad er ten tijden van de Middeleeuwen heeft uitgezien. Zoveel is hier namelijk niet veranderd. De vele antieke huizen die verspreid over het oude centrum zijn terug te vinden bevinden zich dan ook nog steeds allemaal in authentieke staat. Vergeet bovendien ook zeker niet om even een kijkje te nemen in één of meerdere van de charmante kerken die hier eveneens zijn terug te vinden.

Een stevig contrast met het nieuwe stadsdeel

Bovenstaande gezegd zijnde is het absoluut niet zo dat Tallinn uitsluitend een stad is welke zich kenmerkt door historische invloeden. Even buiten de oude stad van Tallinn is het dan ook zo dat dit stadsdeel uit haar voegen barst van de moderniteit. Strakke kantoorgebouwen hebben hier de plaats ingenomen van de Communistische bouwwerken die er ooit terug te vinden waren. Mede door dit gegeven kan er worden gesteld dat er sprake is van een behoorlijk contrast tussen enerzijds het oude en anderzijds het nieuwe stadsdeel van Tallinn. Ook dit draagt echter alleen maar bij aan de enorme veelzijdigheid die je in Tallinn kan ervaren. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor iedereen die van plan is om een citytrip te boeken is het meer dan de moeite waard om Tallinn op z’n minst te overwegen. 

Heerlijk winkelen in Tallinn

Niet alleen mensen die houden van een gezonde dosis cultuur en geschiedenis zijn in Tallinn aan het juiste adres. Wat namelijk bovendien ook te denken van zij die houden van winkelen? Tallinn en dan in het bijzonder het centrum van de stad staat er om bekend één waar shoppingparadijs te zijn. Je kan er ook heel wat lokale artikelen aankopen zoals bijvoorbeeld verfijnd handwerk of folkloristische aardigheidjes. Ben jij eerder iemand die fan is van een meer eigentijds design? In dat geval is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Viru winkelstraat. Hier is overigens het La Gardie winkelcentrum terug te vinden.

TIP: Letland, Litouwen, Roemenië, Oekraïene, GriekenlandPolen, TsjechiëSlowakije, Hongarije, Slovenië, KroatiëRusland, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder