Frankrijk ⋆ Marseille

Frankrijk ⋆ Marseille

Marseille is een bijzondere stad welke iedereen tegenkomt die onderweg is naar het indrukwekkende zuiden van Frankrijk. Wat veel mensen niet weten is dat Marseille ook de oudste stad van het land is. Bijgevolg is het ook één van de oudste steden die Europa rijk is. Marseille kan dan ook rekenen op een geschiedenis welke teruggaat tot de zesde eeuw voor Christus. In het bijzonder de haven van Marseille heeft steeds het reilen en zeilen van de stad bepaald. Ondanks het feit dat de economische functie van de haven nu grotendeels is verdwenen is het wel zo dat de oude haven je als bezoeker nog steeds kennis laat maken met het echte Marseille. In het bijzonder de verschillende restaurants die hier zijn gelegen maken het mogelijk om nog steeds te proeven van de authentieke sfeer die zo kenmerkend is voor Marseille.

Marseille
… officiële landstaal Duits, hoofdstad Duitsland Berlijn ⋆ 357.121 km² (2,3% water) ⋆
80.159.662 inwoners ⋆ munteenheid: euro ⋆ utc +1 (zomer +2) ⋆ nationale feestdag: 3 oktober …

Oude en nieuwe bezienswaardigheden

Wie Marseille bezoekt zal kunnen vaststellen dat er verspreid over de stad menig aantal verschillende bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Niet alleen ‘Le Vieux Port‘ is dus de moeite waard om te ontdekken. Dit geldt zeker ook voor met name de Abbaye de Saint-Victor. Deze indrukwekkende abdij is terug te vinden aan de zijkant van de haven. Het oudste gedeelte van de abdij dateert reeds van de vijfde eeuw. De realisatie er van gebeurde in opdracht van Jean Cassien. Ondanks erg interessant om te ontdekken is het zo dat het centrum van Marseille ook behoorlijk hectisch kan zijn. Ook hier wordt een oplossing voor aangeboden. Het zogenaamde ‘Parc Borely‘ beschikt over een oppervlakte van ruim 54 hectare en laat je even ontsnappen aan de hectiek van het drukke stadscentrum.

Wie Marseille bezoekt moet ook zeker even stil blijven staan bij het Palais Longchamp. Dit statige paleis werd gerealiseerd tussen 1862 en 1869 en is gebouwd naar een voorstel van Henri Espérandieu. Het paleis is terug te vinden aan de ingang van het gelijknamige park. Nog een andere bezienswaardigheid om niet over het hoofd te zien tijdens je bezoek aan Marseille is de ‘Eglise des Réformés‘. Deze prachtige, neogotische kerk heeft haar naam te danken aan een orde Augustijnermonniken welke zich hadden bekeerd.

Ontdek de bijzondere keuken van Marseille

De stad Marseille staat er om bekend over een sterk internationaal karakter te beschikken. De gastronomie van Marseille en bij uitbreiding van de hele Provence staat er om bekend zich te onderscheiden ten opzichte van de traditionele, Franse keuken. De keuken van Marseille kenmerkt zich dan ook door een ware smeltkroes van stijlen. Schrik dus niet wanneer ook jouw gerecht wordt klaargemaakt met couscous, een aantal stevige kruiden en zeevruchten. Bij fans van een eerder oosters getinte keuken zullen de gastronomische mogelijkheden van de stad Marseille ongetwijfeld bijzonder in de smaak vallen.

Een lekker uitgebreid uitgaansleven

Wie een vakantie naar Marseille boekt zal zich ’s avonds absoluut niet moeten vervelen, in tegendeel. Het aanbod aan activiteiten is immers zeer uitgebreid en ook het uitgaansleven zal je weten te overtuigen. In het bijzonder liefhebbers van jazz en blues zullen kunnen vaststellen dat Marseille heel wat moois voor hun in petto heeft. Het merendeel van de bars en cafés bevinden zich rond de zogenaamde Place Jean Jaurès. In heel wat van deze bars worden overigens ook regelmatige live optredens gegeven welke absoluut het bijwonen meer dan waard zijn. Ben jij iemand die vooral een liefhebber is van house muziek? In dat geval is de ‘Trolley Bus‘ welke zich bevindt in de oude haven van Marseille zeker het overwegen waard.

TIP: Nord-Pas-de-CalaisNormandiëRouenNiceParijs, Elzas, Côte d’Azur & Provence, Ardèche, … 

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway