Frankrijk ⋆ Nice

Frankrijk ⋆ Nice

Nice bezoeken kan perfect per vliegtuig. Vlakbij de stad kan men de Luchthaven Nice Côte d’Azur opmerken. We merken echter op dat een groot deel van de toeristen met de wagen afzakt naar Zuid-Frankrijk. Niet verwonderlijk, Frankrijk staat gekend als waar paradijs indien we spreken omtrent autovakanties.

Zuid-Frankrijk bereiken kan via de Autoroute du Soleil of de Route Nationale. In het hoogseizoen kan het aardig druk zijn en tegen dat men op bestemming is, is men een som geld kwijt aan tol en brandstof, maar ter plaatse kan men dan wel gebruik maken van de wagen en de regio verkennen.
Een citytrip Nice combineert men best met een hoop uitstapjes. Later meer over de mogelijke uitstappen, maar eerst focussen we ons op Nice zelf.

… officiële landstaal Frans, hoofdstad Frankrijk Parijs ⋆ 551.500 km² (0,26% water) ⋆
62.814.233 inwoners ⋆munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 14 juli …

Waarom Nice?

Tussen Marseille en Genua, aan de Middellandse Zee, kan men Nice opmerken. Het is een grote toeristische attractie en de marktleider aan de Franse Rivièra. Op de bekende promenade des Anglais is het in het hoogseizoen vaak aangenaam druk. Het is de brede promenade lopende langs het strand. Onder andere fietsers, slenteraars, wandelaars en skateboarders komen er samen. Langs de promenade kan men even halt houden in het stadspark Jardins Albert I. Tijdens een hete zomerdag ligt het brede, lange strand trouwens goed vol. Men merkt ook de vele luxehotels in historische panden op langs de promenade. Hier overnachten is pure luxe, maar dat alles heeft zijn prijs.

nice
In het oude centrum van de stad merkt men een opeenstapeling van bezienswaardigheden op. Vieux Nice betekent terrasjes, smalle steegjes en kleurrijke huizen. Het centrale plein is Cours Saleya. In het hoogseizoen heerst er daar ’s avonds een gezellig sfeertje. Iedere ochtend kan men er trouwens een markt opmerken. Daar kan men lokale producten aankopen.

Beklim ook eens de Colline du Chateau. Ooit stond daar een kasteel. Tegenwoordig zijn er enkel nog wat ruïnes, maar men kan er wel genieten van een prachtig zicht over Nice en over de haven. Andere punten die men zeker eens moet bekijken – en eigenlijk automatisch tegenkomt – tijdens een wandeling in Nice: Place Massena, de haven, Place Garibaldi en men kan eventueel de veerboot nemen richting dat magische, Franse eiland – Corsica (duur 4 uur).

In de buurt

Nice ligt vlakbij de Italiaanse grens en de Italiaanse charme is dus ook vlakbij. Op zo’n 200 kilometer kan men Genua opmerken, een mooie Italiaanse stad. Dichter bij Nice merkt men Cannes, Saint-Tropez en Monaco op. Laatstgenoemde is gekend vanwege de gunstige belastingtarieven. Een hoop superjachten en sportwagens sieren er de jachthaven en de openbare weg. Ook meerdere natuurparken en kleine, pittoreske plaatjes kan men in de omgeving vinden. Denken we bijvoorbeeld maar aan het eeuwenoude stadje Èze. Het plekje is gelegen op een uitstekende rots en bijgevolg de plek voor een prachtig panorama? Nice bezoeken? Zeker, maar vergeet dit plekje niet.

citytrip nice frankrijk

Indien men beslist om met de wagen af te zakken richting Nice, dan doorkruist men Frankrijk en alle regio’s van dit prachtige vakantieland hebben wel wat te bieden op toeristisch vlak. Een citytrip richting Nice kan men – indien voldoende beschikbare tijd en interesse – zo omtoveren tot een heuse Frankrijk rondreis.

TIP: Nord-Pas-de-CalaisNormandiëRouen, Marseille, Parijs, Elzas, Côte d’Azur & Provence, Ardèche, … 

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Scenic view of old buildings and car traffic at the bridge Stockholm, Sweden
Zweden

Zweden Een rondreis Zweden staat bij ongelofelijk veel mensen op de bucket list… en dat is niet meer dan terecht. Zweden is één van de

Tsjechië
Tsjechië

Tsjechië Het land Tsjechië zoals we het nu kennen is een jong Midden-Europees land. Na de opsplitsing van Tsjechië en Slowakije ontstond in 1993 de

Slovenië
Slovenië

Slovenië Personen die traditioneel een trip plannen in Oostenrijk en Duitsland kunnen misschien Slovenië eens overwegen. Het land is gelegen in Midden-Europa en het wordt

Polen
Polen

Polen Polen is een land met veel variatie en daardoor bekend om veel verschillende aspecten. Grote bekende steden in Polen zijn bijvoorbeeld Krakau, Krynica-Zdroj en

Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk Belgen trekken graag naar de bergen van Oostenrijk. Na dik 1000 kilometer rijden bereikt men de Oostenrijkse grens. Een vignetje aankopen en men kan