Frankrijk ⋆ Rouen

Frankrijk ⋆ Rouen

Een weekend dichtbij is eigenlijk best te regelen. Alleen in België al zijn de mogelijkheden eindeloos en indien men bijvoorbeeld een straal van enkele honderden kilometers wenst aan te houden, dan kan men reeds enkele parels van de buurlanden bezichtigen. Het in Noord-Frankrijk gelegen Rouen is een voorbeeld van een ideale bestemming voor enkele dagen. Eventueel kan men er ook perfect een week vertoeven en de buurt uitkammen.

Rouen
… officiële landstaal Frans, hoofdstad Frankrijk Parijs ⋆ 551.500 km² (0,26% water) ⋆
62.814.233 inwoners ⋆munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 14 juli …

Rouen klinkt voor velen niet bekend in de oren. Bij het horen van Frankrijk denkt men direct aan grootsteden. Denken we maar aan Parijs, Marseille en Nice (een citytrip Nice is overigens een aanrader). Frankrijk is het favoriete vakantieland van een hoop Belgen en Nederlanders en het telt een hoop verborgen parels. Elke regio heeft wel wat te bieden. Een citytrip naar Normandië, met als hoofdstad Rouen, is zeker de moeite waard om te overwegen. In dit artikel bekijken we waarom.

Rouen bezoeken

Historisch gezien is de stad belangrijk. Het is namelijk hier dat de Franse heldin Jeanne d’Arc op de brandstapel werd gegooid. DeSainte-Jeanne-d’Arc kerk verwijst nog naar deze gebeurtenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg de stad het zwaar te verduren. 3000 doden en meer dan 10.000 vernielde huizen. Gelukkig werd de stad heropgebouwd en gerestaureerd. De beste manier om de oude binnenstad te verkennen is te voet. Het historische stadscentrum is grotendeels autoluw. We beginnen bij de Kathedraal Notre-Dame en de Place du Vieux Marché. Op dit plein vloog Jeanne d’Arc in 1421 op de brandstapel. Het plein is omringd door fraaie vakwerkhuizen, maar de kerk Jean d’Arc gaat met de meeste aandacht lopen. Het heeft de vorm van een ondersteboven liggend schip. De kathedraal en het plein worden verboden door de Rue du Gros Horloge. Eenmaal ter plaatse is meteen duidelijk vanwaar de naam komt. Vakwerkhuizen, gezellige pleinen en smalle steegjes typeren de stad.

Rouen leuke citytrip frankrijk

Een mooi panoramazicht verkrijgt men door even af te zakken naar de Côte de Sainte Catherine. Het centrum met de torens van de kathedraal, de vele kerken, de Seine en agglomeratie op de linkeroever kan men er bekijken.

Ook shoppers komen aan hun trekken. In de autovrije winkelstraten kan men naar hartenlust winkelen en ook genieten van een uitstekende gastronomie staat op menig toeristen hun agenda.

De omgeving van Rouen

De omgeving van Rouen is best veelzijdig. De hoofdplaats van Normandië ligt centraal en dat maakt het organiseren van uitstapjes in Hoog-Normandië gemakkelijk. Vlakbij de hoofdplaats kan men volgende zaken opmerken: het havenstadje Honfleur en via de gigantische Pont de Normandie kan men richting Etretat trekken. Daar staan de heerlijke kliffen centraal. Aan de andere kant van de hoofdstad kan men de tuinen van Monet opmerken. De schilder haalde hier zijn inspiratie om enkele kunstwerken te vervaardigen en het mag worden gezegd: de man – of zijn tuinmannen – hadden groene vingers. Het Regionaal Natuurpark van les Boucles de la Seine Normande ligt ook vlakbij. Ongerepte natuur en historisch erfgoed komt men er tegen.

Iets verder van de hoofdplaats kan men Caen aantreffen. Het is een centraal gelegen punt in Laag-Normandië. Hier staat een hoop in het teken van D-Day. De invasiestranden lokken een hoop toeristen, maar niet alles staat in het teken van de oorlog. Het tapijt van Bayeux is één van de meest waardevolle kunstobjecten van Frankrijk en dan hebben we de Mont Saint-Michel nog niet aangehaald. Na de Eiffeltoren en het kasteel van Versailles de populairste Franse bezienswaardigheid.

frankrijk citytrip

Een citytrip richting Rouen is dus zeker een verstandige zet. Indien er wat meer tijd beschikbaar is, dan kan men een (kleine) rondreis organiseren doorheen Normandië. Enkele dagen vertoeven in Rouen raden we dan zeker aan. Enerzijds is de stad prachtig en anderzijds kan men dankzij de centrale ligging vlot andere Normandische hoogtepunten aanschouwen. Nadien is het dan mogelijk om verder Frankrijk in te trekken en meer te verkennen van dit prachtige land.

TIP: Nord-Pas-de-CalaisNormandiëNice, Marseille, Parijs, Elzas, Côte d’Azur & Provence, Ardèche, … 

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder