Griekenland ⋆ Athene

Griekenland ⋆ Athene

Athene, de oudste hoofdstad van Europa oefent sinds jaar en dag een enorme aantrekkingskracht uit op mensen van overal ter wereld. Zomaar even meer dan 2.300 jaar geleden werden in Athene niet alleen de fundamenten gelegd voor de Europese kunst, maar ook voor de Westerse filosofie. De hedendaagse, Griekse hoofdstad staat dan ook bekend als de absolute bakermat van de eerste meesterwerken van de Europese bouwkunst en het Europese theater. Voor veel mensen is dit gegeven reeds meer dan voldoende reden om er voor te kiezen om een citytrip Athene te boeken.

… officiële landstaal Grieks, hoofdstad Griekenland Athena ⋆131.957 km² (0,86% water) ⋆
10.607.051 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +2 (zomer +3) ⋆ Nationale feestdag: 25 maart …

Vliegen naar Athene

Het spreekt voor zich dat het merendeel van de reizigers er voor hun citytrip Athene voor kiezen om gebruik te maken van het vliegtuig. Elke dag opnieuw vertrekken vanop de belangrijkste luchthavens van zowel België als Nederland lijnvluchten naar de Griekse hoofdstad. Je kan er rekening mee houden dat de gemiddelde vluchtduur vanuit België en Nederland naar Athene zo’n drie uur duurt. Aankomen doe je in Athene op de moderne luchthaven van ‘Athens Eleftherios Venizelos‘. Deze luchthaven is eigenlijk niet in Athene zelf, maar bij het dorp Spata terug te vinden. De afstand van de luchthaven naar het stadscentrum van Athene bedraagt ongeveer 30 kilometer.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Athene

Het indrukwekkende en roemrijke verleden van de stad Athene heeft er voor gezorgd dat er ook vandaag de dag een ongelofelijk aanbod met bezienswaardigheden is terug te vinden. Uiteraard spreekt het voor zich dat de Akropolis van Athene bij iedereen wel bekend is. Er zijn in Athene maar weinig plaatsen terug te vinden van waaruit de bovenstad met haar tempels niet zichtbaar is. De Akropolis is eigenlijk een 156 meter hoge tafelberg welke het oude hart vormt van Athene. Het zijn de vele prachtige tempelruïnes die de belangrijkste trekpleister van de stad vormen. Bezoekers dienen de Akropolis te betreden via de monumentale poort naar de propyleeën. De meest indrukwekkende tempels die hier zijn terug te vinden is uiteraard het zogenaamde Parthenon. Het was hier dat ooit een 12 meter hoog beeld was terug te vinden van de stadsgodin Athene. Na het ondergaan van de zon wordt de Akropolis steeds prachtig verlicht waardoor haar aantrekkingskracht zomaar even nog groter wordt.

Het spreekt voor zich dat Athene nog veel meer moois te bieden heeft dan enkel en alleen de Akropolis. Buiten een bezoek aan de bovenstad is het tijdens een citytrip Athene dan ook steeds de moeite waard om even stil te blijven staan bij de volgende bezienswaardigheden:

  • De Stoa van Attalus;
  • Het Presidentieel Paleis;
  • De Toren der Winden;
  • Het Zappeion paleis;
  • Het Byzantijns Museum;
  • De Nationale Kunstgalerij;
  • Het Akropolis Museum; 

In ieder geval mag het duidelijk zijn, ben jij iemand die houdt van cultuur? Dan zal je tijdens een citytrip Athene ongetwijfeld meer dan je hart kunnen ophalen!

Beste reistijd voor een citytrip Athene

Athene beschikt over een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt er voor dat de temperatuur tijdens de zomermaanden behoorlijk hoog kan oplopen. Tijdens de maanden juli en augustus zijn temperaturen tot (ruim) 40 graden hier dan ook helemaal geen uitzondering. Hittegolven komen hier regelmatig voor en kunnen er zomaar voor zorgen dat je planning behoorlijk in de war wordt gestuurd. Tijdens de wintermaanden zijn de temperaturen nog steeds vrij mild, al komt het niet zelden voor dat er ook eens wat sneeuw neer dwarrelt in Athene en omgeving. De meeste neerslag valt tussen april en midden oktober. Wie aangename temperaturen wil en de drukte van de zomer wil vermijden bezoekt Athene bij voorkeur tijdens het voorjaar of net na afloop van het hoogseizoen.

TIP: Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, Oekraïene, Polen, TsjechiëSlowakije, Hongarije, Slovenië, KroatiëRusland, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder