Ijsland ⋆ Reykjavik

Ijsland ⋆ Reykjavik

Voor wie op zoek is naar een locatie voor een bijzondere citytrip kan de IJslandse hoofdstad Reykjavik zeker een optie zijn om te overwegen. Reykjavik is niet alleen de hoofdstad van IJsland, maar meteen ook de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Ondanks dit gegeven heeft de stad minder dan 300.000 inwoners. Dit neemt niet weg dat Reykjavik toch veel weg heeft van een moderne metropool die op vele vlakken weet te verrassen.

Niet alleen de stad zelf, maar ook de omgeving waarover ze beschikt zal ongetwijfeld een onvergetelijke indruk nalaten. Overweeg jij ook om een citytrip naar Reykjavik te ondernemen? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie!

… officiële landstaal Ijslands, hoofdstad Ijsland Reykjavik ⋆ 103.000 km² (2,7% water) ⋆ 364.134 inwoners ⋆ munteenheid: IJslandse kroon (ISK) ⋆ UTC +0 ⋆ Nationale feestdag: 17 juni …

De bezienswaardigheden van Reykjavik

Reykjavik is in vele opzichten een bijzondere stad. Niet alleen maak je hier kennis met ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad, daarnaast valt ook meteen de vaak erg bijzondere architectuur op. Verschillende bezienswaardigheden in Reykjavik hebben dan ook een uitstraling die je nergens anders in de wereld terug zal vinden.

Enkele interessante bezienswaardigheden waar je zeker bij stil moet blijven staan zijn alvast de volgende:

    • Perlan op de heuvel Öskjuhlíð;
    • Het museum van Ásmundarsafn Sveinsson;
    • Het Höfðihuis, één van de mooiste gebouwen van Reykjavik;
    • De ronduit imposante Hallgrímskirkja;
    • De Imagine Peace Tower als herdenking aan John Lennon;

 

In de buurt van Reykjavik is bovendien uiteraard ook de zogenaamde Blue Lagoon terug te vinden. Heel wat mensen die een citytrip Reykjavik ondernemen kiezen er voor om halt te houden bij de Blue Lagoon op weg naar de luchthaven. Dat is logisch, want ze bevindt zich letterlijk op slechts een paar minuten afstand van de internationale luchthaven van Keflavik. De Blue Lagoon is een kunstmatig aangelegd zwembad in een indrukwekkende omgeving boordevol met heilzaam, mineraalrijk water.

Winkelen tijdens een citytrip Reykjavik

Tijdens een citytrip Reykjavik is het niet alleen maar mogelijk om kennis te maken met enkele geweldig mooie en interessante bezienswaardigheden. Ook mensen die houden van winkelen komen in deze stad dan ook beslist aan hun trekken. De belangrijkste winkelstraat van Reykjavik luistert naar de naam ‘Laugavegurinn‘. Je kan hier heel wat bijzonder leuke boetiekjes terugvinden van zowel nationale als internationale ontwerpers. Andere mogelijks interessante straten in Reykjavik om in te gaan winkelen luisteren naar namen zoals Aðalstræti en Hafnarstræti. In de straat Kringlan is bovendien het grootste winkelcentrum van IJsland terug te vinden. Het winkelcentrum herbergt niet alleen ruim 150 winkels, daarnaast kan je er ook heel wat leuke bars en restaurants in aantreffen.

Een geweldig uitgaansleven

Het zal velen misschien verbazen, maar tijdens een citytrip Reykjavik kan je zeker ook het geweldige uitgaansleven van Reykjavik ontdekken. Heel wat beroemdheden zakken met de nodige regelmaat af naar Reykjavik om er eens lekker uit de bol te kunnen gaan. Let wel, de discotheken in de IJslandse hoofdstad zijn uitsluitend geopend op vrijdag en zaterdag. Het feest in de clubs komt dan echter pas echt op gang rond middernacht.

Reykjavik als uitvalsbasis voor een prachtige omgeving

Een citytrip Reykjavik ondernemen zal er voor zorgen dat je kennis zal maken met heel wat interessante bezienswaardigheden. Bovendien valt er in de stad zoals hierboven reeds aangegeven echt behoorlijk wat te beleven. Dit alles gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je, je op een eiland bevindt die bekend staat omwille van haar haast ongekende natuurpracht.

Heel wat mensen die Reykjavik bezoeken willen dan ook maar wat graag de omgeving intrekken. Geldt dat ook voor jou? Dan is het afleggen van de Golden Circle een uitstekende keuze. Deze route vertrekt vanuit de IJslandse hoofdstad en voert je mee langs enkele geweldige bezienswaardigheden zoals Geysir, de indrukwekkende waterval Gullfoss en het Thingvellir nationaal park. Ook het afleggen van deze route kan dus zonder meer een aanrader zijn wanneer je een meerdaagse citytrip naar Reykjavik hebt gepland.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder