Italië ⋆ Bologna

Italië ⋆ Bologna

Bij de zoektocht naar een leuke bestemming in het kader van een stedentrip kan men opmerken dat Italië een populair land is. In de lijst ‘15 unieke citytrips Italië‘ domineert het vakantieland met grootsteden Rome, Florence en Venetië. Er is echter meer. Men kan ook een hoop kleinere steden opmerken. Deze plekken hebben ook die typisch Italiaanse charme en romantiek, maar zijn iets minder gekend bij het publiek. Men kan er probleemloos drie dagen vertoeven en vaak kan men ook de uitdagende omgeving verkennen. Op die manier combineert men verschillende stadsbezoeken tijdens één enkele trip, altijd leuk!

Op deze pagina bespreken we de stad van de rode daken, namelijk Bologna. De Noord-Italiaanse stad is qua inwonersaantal de zevende stad van Italie en in 2000 was het de ‘culturele hoofdstad van Europa’. De historische binnenstad is een streling voor het oog:

… officiële landstaal Italiaans, hoofdstad Italië Rome ⋆ 301.339 km² (2% water) + 59.433.744 km² ⋆
62.402.659 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 2 juni (1946) dag van de republiek …

Citytrip Bologna

Tijdens een stedentrip is het de bedoeling om zaken te verkennen. Het historische centrum van Bologna is best klein en tijdens een wandeling komt men een hoop zaken dan ook automatisch tegen. Het centrale plein is de Piazza Maggiore met onder andere de indrukwekkende Sint-Petroniusbasiliek, het Palazzo del Podestà, Palazzo del Notai, Palazzo d’Accursio, Palazzo Re Enzo en het Palazzo dei Banchi. Hier vindt men trouwens ook het toeristeninfopunt. Altijd handig om eens binnen te stappen en de evenementenkalender te raadplegen voor de komende dagen. Grenzend aan het centrale plein kan men ook het Piazza del Nettuno opmerken. In het hoogseizoen is het hier ’s avonds een drukke bedoening.

Twee torens domineren het uitzicht: De torens Garisenda en Asinelli. Die laatste kan men beklimmen. Net geen 100 meter hoog en 500 treden. Afzien, maar wel een prachtig zicht over de rode daken van de stad. Een ticket dient men trouwens aan te kopen op het nabijgelegen Piazza Maggiore in het toeristenpunt.

Italië en eten gaan hand in hand samen. Ook in Bologna kan men de smaakpapillen verwennen. Culinaire verwennerij gebeurt in de wijk Quadrilatero. Voornamelijk in de straten Via Pescherie Vecchie en Vicolo Ranocchi (vlakbij het centrale plein) kan men de oude markt opmerken. Verse etenswaren worden aangeboden door kooplui. Er zijn trouwens een hoop gezellige eetplaatsen op te merken in de stad. Het is de bakermat van de bolognaisesaus, maar ook tapas zijn er gegeerd onder de toeristen.

Museo Civico Archeologico, Museo Civico Medievale, Museo Morandi en het Pinacoteca Nazionale di Bologna zijn bekendere musea en een frisse neus ophalen kan in het stadspark Montagnolapark.

Hoogtijd om de bezienswaardigheden met eigen ogen eens te verkennen. Door de smalle straatjes slenteren, genieten van een drankje op het Piazza Maggiore en wandelen onder de bogen die bescherming bieden tegen de zon, … Het hoort allemaal bij een Bologna citytrip.

Begin alvast met plannen

Noord-Italië heeft op toeristisch een hoop te bieden. In het kader van Bologne zijn de mogelijkheden divers. De stad ligt als het ware tussen Venetië, Florence, San Marino en ook Milaan ligt niet al te veraf. Verona ligt ook in de omgeving en daar kan men dan weer het Gardameer opmerken. Kortom: een citytrip naar Bologna kan men eventueel nog veranderen in een kleine Noord-Italiaanse rondreis. Een dagje Bologna, daarna Verona en het Gardameer en eindigen in Venetië. Mits wat treinverbindingen is dit allemaal gemakkelijk geregeld en op die manier ziet men ook meer Italiaanse pracht.

Ook Verona is zo’n ietwat verborgen Italiaanse parel. Vanuit Bologne kan men rechtstreekse treinverbindingen opmerken.

TIP: Venetië, Rome, Florence, Verona, Cinque Terre, Verbania, Sirmione, 15 unieke citytrips Italië, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder