Italië ⋆ Cinque Terre

Italië ⋆ Cinque Terre

Wie denkt aan de regio Ligurië zal wellicht ook meteen wegdromen bij het plaatsje Cinque Terre in Italië. Het moet dan ook gezegd dat dit met absolute zekerheid één van de mooiste plaatsen is die deze regio voor haar bezoekers in petto heeft. De plaats bevindt zich bovendien in een natuurlijke, mediterrane kuststrook welke beschikt over een lengte van zo’n slordige tien kilometer. Je maakt hier bovendien kennis met vijf dorpen die absoluut als bijzonder bezienswaardig bestempeld kunnen worden. Het gaat hierbij niet alleen om Monterosso en Vernazza, maar ook om Corniglia, Manarola evenals Riomaggiore. Wil jij ook graag meer ontdekken van deze geweldige locatie? Lees dan vooral snel verder!

Cinque Terre
… officiële landstaal Italiaans, hoofdstad Italië Rome ⋆ 301.339 km² (2% water) + 59.433.744 km² ⋆
62.402.659 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 2 juni (1946) dag van de republiek …

Ontdek de 5 dorpen van Cinque Terre

Wanneer we dieper ingaan op de naam ‘Cinque Terre‘ wordt duidelijk dat deze vertaalt letterlijk betekent ‘vijf landen’. Uiteraard is er in het gebied van Cinque Terre geen sprake van vijf landen, maar wel van vijf dorpen. Sinds het jaar 1997 zijn deze dorpen opgenomen op de zogenaamde UNESCO Werelderfgoedlijst.

De verschillende dorpjes zijn met elkaar verbonden door middel van speciaal aangelegde wandelpaden. Deze doorkruisen de prachtige natuur van de geweldig mooie bloemenriviera. Tijdens het ontdekken van deze verschillende dorpjes val je van de ene verbazing in de andere. Eén ding staat in ieder geval vast, je zal je tijdens een verblijf of een bezoek aan de Cinque Terre geen moment moeten vervelen, in tegendeel.

Het grootste en oudste dorp van de Cinque Terre

Ongetwijfeld het bekendste dorp van de Cinque Terre luistert naar de naam ‘Monterosso al Mare‘. De geschiedenis van deze plaats is ongelofelijk lang en indrukwekkend. De eerste documentatie welke over deze plaats is teruggevonden dateert dan ook reeds van in het jaar 1056. Het dorp is opgebouwd uit twee delen, namelijk een oud centrum en het zogenaamde Fegina gedeelte. Deze laatste laatste kent een aanzienlijk kortere geschiedenis. Haar geschiedenis begon dan ook pas ergens vanaf de jaren 50. In ieder geval, tijdens een vakantie in de omgeving van de Cinque Terre is het zonder meer een aanrader om even ruim voldoende tijd te nemen om Monterosso al Mare te ontdekken.

De bezienswaardigheden van Monterosso al Mare

Tijdens een bezoek aan Monterosso zullen er je ongetwijfeld een aantal zaken opvallen. In eerste instantie is dit dorp het enige van de Cinque Terre welke over een eigen strand beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat je hier ook de Gigante, de zogenaamde reus van Monterosso zal aantreffen. Het betreft hier een imposant, stenen beeld van Neptunes welke aan het begin van de twintigste eeuw werd gemaakt. Het was Arrigo Minerbi welke verantwoordelijk was voor de realisatie van het standbeeld. Helaas is het beeld ten tijde van de Tweede Wereldoorlog wel beschadigd geraakt, maar dat maakt ze er niet minder interessant om… in tegendeel!

Maak zeker ook kennis met de andere dorpen van de Cinque Terre!

Monterosso al Mare is een zeer indrukwekkende plaats waar je graag even de tijd voor zal willen nemen om te ontdekken. Dit gezegd zijnde zijn ook de andere dorpen in deze regio zonder meer de moeite waard om kennis mee te maken. Dit geldt niet in het minst voor het kleurrijke en charmante Vernazza evenals voor het van oorsprong Romeinse dorp Corniglia en Manarola met haar uitstekende wijnen. Hoe dan ook, de regio van de Cinque Terre heeft haar bezoekers duidelijk ongelofelijk veel moois te bieden!

TIP: Venetië, Rome, Florence, Verona, Bologna, Verbania15 unieke citytrips Italië, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway