Italië ⋆ Florence

Italië ⋆ Florence

Europees gezien zijn er mogelijkheden zat om pareltjes te ontdekken. Denken we maar aan vakantieland Italië. De hoofdstad Rome is eigenlijk een volledig openluchtmuseum, maar ook Milaan en Venetië zijn bij toeristen geliefd. In dit artikel bespreken we een andere Italiaanse parel, Florence (ook wel Firenze genoemd).

Deze stad verdient zeker in de plek van ’top 10 citytrips in Europa’. In het beste geval is er sprake van een heuse rondreis en kan men nog een hoop andere parels meepikken tijdens de trip naar Italië. De stad ligt pal in het missen tussen hoofdstad Rome en Venetië en ook San Marino en Bologna liggen best dichtbij. Echter, in dit artikel bespreken we enkel en alleen een Florence citytrip en we vallen meteen in huis. Dit is de reden waarom een bezoekje aan de orde is:

Florence
… officiële landstaal Italiaans, hoofdstad Italië Rome ⋆ 301.339 km² (2% water) + 59.433.744 km² ⋆
62.402.659 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 2 juni (1946) dag van de republiek …

Belangrijkste tip voor Florence

Is een tripje naar bovenstaande Italiaanse stad aan de orde? Na wat opzoekwerk weet je perfect welke bezienswaardigheden je wenst te bezoeken. Die gigantische koepel (zie foto boven) beklimmen en daar genieten van een prachtig zicht over de stad staat bij menig toeristen bovenaan het lijstje. Jammer genoeg zal men bij aankomst vaak worden teleurgesteld. Alle tickets zijn voor de dag en de volgende dag uitverkocht. Online een ticket aankopen is dus eigenlijk een must indien men de stad ten volle wenst te ontdekken. Dit is trouwens niet enkel het geval bij de koepel van de Duomo, maar ook bij tal van andere attracties. Goed plannen en op voorhand reeds enkele zaken regelen kan helpen bij een goede ervaring.

Top bezienswaardigheden Florence

Aan kunstschatten geen gebrek in de stad. Op onderstaande foto zie je de wereldberoemde kathedraal van Firenzo. Voor het gemak werd de gigantische rij wachtenden onderaan de foto eventjes weggewerkt. De Duomo kan men gratis bezichtigen, maar delen zoals de prachtige koepel zijn betalend.

De Duomo

Op het Piazza Della Signora waan je je terug in de middeleeuwen. Ketter Savonarola werd hier lange tijd terug op de brandstapel gegooid. Rondom het plein kan men een hoop gebouwen spotten met grote historische waarde. Italië is ook een waar kunstland en dan kan men een hoop musea aantreffen: Galleria Degli Uffizi,David van Michelangelo in de Galleria Dell’Addademia en het Museo Nazionale Del Bargella zijn de voornaamste, maar er zijn er natuurlijk een hoop meer.

Peperdure juwelen kan men kopen op de oudste brug van Firenze, de Ponte Vecchio. Het geslacht De Medici was een invloedrijke familie. In de 15e eeuw speelde de familie een belangrijke rol op het gebied van kunst. Deze invloed is hedendaags nog steeds zeer duidelijke zichtbaar. In het Palazzo Vecchio kan men prachtige zalen opmerken. De macht van de familie Medici werd op deze manier uitgedrukt.

de Ponte Vecchio

De doopkapel Battistero en de Gardino Di Bobolizijn ook een vermelding waard. Bovenstaande is slechts een kleine selectie. De beste manier om de grootste en kleinere hoogtepunten te ontdekken is door zelf eens af te zaken naar deze romantische stad. Heerlijke panorama’s, gebouwen met historisch belang, leuke Italiaanse sfeer en tientallen bezienswaardigheden betoveren jaarlijks een hoop toeristen.

Gratis dingen in de stad

Italië staat nu niet meteen gekend als een goedkope bestemming. Zeker in de grotere Italiaanse steden zal een bezoek aan een terras vaak een ietwat dure bedoeling zijn. Het vaak prachtige uitzicht betaal je op die manier eigenlijk mee. Uiteraard kan men ook met een beperkt budget reizen. Niemand zegt dat men moet plaatsnemen op dure terrassen. een drankje kopen in een supermarkt en wat lokale etenswaren aanschaffen en vervolgens trekken naar een park en daar een picknick organiseren is een stuk voordeliger, maar zeker niet minder leuk. Net zoals in een hoop andere steden kan men ook in deze stad gratis zaken opmerken. We bespreken ze eens.

  • In het stadscentrum kan men de geven van de San Miniato al Monte hoog boven de stad opmerken. Onderneem de wandeling naar boven. Het is er opmerkelijk rustiger en men kan er genieten van een fenomenaal panorama over Florence en de omgeving. Net onder de Piazzale Michelangelo kan men de rozentuin opmerken. De Giardino delle Rose herbergt – hoe kan het ook anders – een hoop rozen, schaduwplekjes, een Japanse tuin en ook kunstwerken van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon. Kom daar even op adem en vervolg nadien de weg naar de top van de heuvel. Het is trouwens een romantische plek. Hier de zonsondergang aanschouwen, dat is altijd een goed idee.
  • Santa Maria del Fiore (of ook de Duomo, de kathedraal van Florence) is eigenlijk het hart, het icoon van de stad. Een deel van de kathedraal is gewoon gratis te bezichtigen (voor de koepel en klokkentoren zijn betalende delen, koop op voorhand online de tickets).
  • De bibliotheek kan men gratis betreden. Op de eerste verdieping kan men genieten van een fraai zicht op de Duomo.
  • Het grootste park van de stad – Le Cascine Park – herbergt een zoo en een openbaar zwembad. Dinsdag kan men er een grotere markt opmerken.
  • Eerste zondag van de maand tussen oktober en maart: Uffizi or Accademia, the Bargello or Medici Chapels or the Pitti Palace (including the Boboli Gardens)
  • Tijdens een lange stadswandeling kan men tal van beelden, pleinen en markten gratis verkennen. Het is de manier om de Italiaanse schoonheid te verkennen. Het uitzicht op de stad vanaf de rozentuin met onder andere de Kathedraal en de Ponte Vecchio is een waar droombeeld. Met andere woorden: wandelen en nog meer wandelen en op die manier de kleine plekjes van de stad ontdekken is onze boodschap.

Een Firenze citytrip

Hoogtijd om dat alles met eigen ogen te aanschouwen. Europese pracht ontdekken kan op vele manieren, maar de typisch Italiaanse charme kan men – hoe kan het ook anders – enkel in Italië opmerken. De prachtige pleinen, historische gebouwen, prachtige klimaat en die leuke sfeer merkt men er telkenmale op. Wat ons betreft is het een goede zet om hier 3 hotelovernachtingen te boeken en eventueel kan men ook nog de uitdagende omgeving verkennen. In dit geval kan men er gemakkelijke wat langer vertoeven.

TIP: Venetië, Rome, Verona, Cinque Terre, Bologna, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder