Italië ⋆ Rome

Italië ⋆ Rome

Italië spreekt als vakantieland tot de verbeelding. Er zijn een hoop steden die jaarlijks enorme aantallen toeristen ontvangen. Begrijpelijk natuurlijk, het Italiaanse klimaat in combinatie met de rijke historie en de onlosmakelijke verbondenheid met de romantiek is gewoonweg een streling voor het oog. Onder andere Florence en Venetië zijn plekken alwaar men gemakkelijk enkele dagen kan vertoeven, maar hoofdstad Rome gaat toch met de meeste aandacht lopen.

De grootste stad van Italië heeft een rijke geschiedenis van meer dan 2700 jaar en hedendaags is het één van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. Het was ooit de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Men kan ook een enclave in de stad opmerken, de dwergstaat Vaticaanstad, daar zetelt de paus. De historische pracht van het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voldoende achtergrondinformatie, hoogtijd om het historische Rome met eigen ogen te aanschouwen

… officiële landstaal Italiaans, hoofdstad Italië Rome ⋆ 301.339 km² (2% water) + 59.433.744 km² ⋆
62.402.659 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 2 juni (1946) dag van de republiek …

Twee tips van formaat!

We beginnen meteen met een tip van formaat om de Rome citytrip perfect te laten verlopen: koop op voorhand reeds enkele tickets. De laatste jaren is er een enorme toename van het aantal toeristen in bepaalde steden en dat zorgt soms voor wat problemen. Immers, bezienswaardigheden kunnen dagelijks maar door een zeker aantal personen worden bezocht en soms is de vraag groter dan het aanbod. Het is een spijtig voorval dat men tijdens de stedentrip enkele van de voornaamste hoogtepunten zou moeten missen omdat men geen ticket heeft weten te bemachtigen.

Alvorens her en der tickets aan te schaffen is het wel noodzakelijk om eens te kijken of de ‘Roma Pass‘ een verstandige koop zou zijn (en dit is het wel vaak). Dankzij deze pas (48 of 72 uur geldig) kan men bepaalde zaken gratis bezoeken en ook het openbaar vervoer is gratis op vertoon van de pas. In bepaalde gevallen hoeft men niet aan te schuiven achteraan de wachtrij en kan men gewoon rechtstreeks naar de kassa gaan.

Bezienswaardigheden in Rome

Het historische centrum van Rome is als het ware een openluchtmuseum. Om elke hoek kan wel men een bezienswaardigheid opmerken. Pleinen, fonteinen, ruïnes en een hoop historische gebouwen sieren het uitzicht.

Een Rome citytrip

Gratis en bijna gratis in Rome: Een uurtje of twee vliegen en de hoofdstad van Italië werd bereikt. Net zoals een hoop andere Europese bestemmingen kan men hier moeiteloos enkele dagen vullen. Onze bescheiden mening stelt dat Rome één van de mooiste Europese steden is.

Reizen hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. De afstand Brussel – Rome bedraagt per wagen bedraagt ongeveer 1500 kilometer. Met de wagen de citytrip regelen zou een dure bedoening zijn, maar gelukkig zijn er nog de eerder goedkope vliegtickets van de lagekostenmaatschappijen. Ter plaatse een bescheiden hotel regelen en een relatief goedkope citytrip richting Rome werd gepland. Het is dan aan jezelf om de historische pracht met eigen ogen te aanschouwen.

TIP: Venetië, Florence, Verona, Cinque Terre, Bologna, Verbania15 unieke citytrips Italië, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder