Italië ⋆ Venetië

Italië ⋆ Venetië

Venetië is een bijzondere, prachtige Italiaanse bestemming voor een citytrip. Er zijn heel wat verschillende zaken die deze stad uniek maken. In eerste instantie staat Venetië uiteraard bekend als de romantische stad bij uitstek. Dat is echter niet alles. Daarnaast is Venetië gebouwd op 120 eilandjes welke onderling verbonden zijn door middel van ruim 150 kanaaltjes en rond de 400 bruggen.

Deze stad, op 150 kilometer van Bologna en 115km van Verona weet mensen van over de hele wereld reeds eeuwenlang te fascineren. Het maken van een romantische gondeltocht, rustig kuieren door de smalle steegjes of de beroemde Rialtobrug ontdekken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden in deze ronduit geweldige stad. Maak je klaar voor een onvergetelijke citytrip naar het prachtige Venetië!

… officiële landstaal Italiaans, hoofdstad Italië Rome ⋆ 301.339 km² (2% water) + 59.433.744 km² ⋆
62.402.659 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 2 juni (1946) dag van de republiek …

Venetië, een autovrije stad

Eén van de zaken die Venetië extra aantrekkelijk maakt als stad is terug te vinden in het feit dat er geen auto’s doorheen mogen rijden. Het ontbreken van autoverkeer zorgt er voor dat er maar weinig andere steden in Europa zijn terug te vinden waar je zo tot rust in kan komen als Venetië. Het autovrije aspect van Venetië zorgt er eveneens voor dat je in alle rust kennis kan maken met de vele prachtige bezienswaardigheden die hier zijn terug te vinden. Je ontdekt hier dan ook niet alleen het indrukwekkende Piazza San Marco, maar ook de statige basiliek die er aan terug te vinden is.

Andere bezienswaardigheden die je graag zal willen ontdekken zijn:

    • Het Palazzo Ducale;
    • De Brug der Zuchten;
    • Het Museo Storico Navale;
    • De Klokkentoren van San Marco;

Uiteraard zijn bovenstaande bezienswaardigheden nog maar het topje van de ijsberg. Verspreid over Venetië zijn dan ook nog heel wat andere monumenten of locaties terug te vinden die eveneens het ontdekken meer dan waard zijn. In ieder geval mag één ding duidelijk zijn, tijdens een citytrip Venetië kan je deze geweldige stad op een ontspannende wijze ontdekken en beleven. Dit zowel alleen, met vrienden of met je partner!

Wanneer kan je best een citytrip Venetië plannen?

Venetië kan door haar ligging rekenen op een mediterraan klimaat. De winters die je hier kan ervaren zijn eerder aan de zachte kant terwijl de zomers erg warm kunnen worden. In het voor- en najaar zijn de temperaturen in Venetië op zich het aangenaamst. Echter dien je dan wel rekening te houden met een ander gevaar dat om de hoek loert. De intense regenbuien waar Venetië mee krijgt af te rekenen tijdens de lente en de herfst kunnen er namelijk voor zorgen dat er overstromingen plaatsvinden. Ter plaatse staat dit fenomeen ook wel bekend als ‘acqua alta’. Dit is beslist een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je van plan bent om een citytrip Venetië te gaan ondernemen.

Heerlijk winkelen in het prachtige Venetië

Niet alleen cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het prachtige Venetië. Wat namelijk bovendien ook te denken van mensen die houden van winkelen? Het zogenaamde Piazza San Marco is bijvoorbeeld nagenoeg volledig omgeven door de chiquere en vooral ook vrij dure modezaken. Rondom het plein bevinden er zich dan ook heel wat juwelierszaken. Wanneer je dieper de stad in gaat wandelen zal je kunnen vaststellen dat er ook menig aantal souvenir- en antiekzaakjes zijn terug te vinden. Het is hier onder meer mogelijk om het typisch Venetiaanse carnavalsmasker aan te kopen.

Een bijzonder populair souvenir is hier overigens ook het Venetiaanse glas welke te koop is in niet alleen menig aantal gewone winkels, maar ook in gespecialiseerde galerijen. Reeds sinds de tiende eeuw staat Venetië bekend om haar glas en die reputatie is ze nooit meer kwijtgeraakt. In het bijzonder rond het San Marco-plein zijn verrassend veel glaswinkels evenals ateliers terug te vinden. Deze zijn echt meer dan de moeite waard om te ontdekken tijdens een citytrip Venetië!

TIP: Rome, Florence, Verona, Cinque Terre, Bologna, Verbania, Sirmione, 15 unieke citytrips Italië, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder