Italië ⋆ Verona

Italië ⋆ Verona

De Europese parels kan men moeilijk op één hand tellen. Indien we onze pijlen richten op de Europese stad der romantiek, Italië, dan kan men opmerken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Grootsteden zoals Rome en Venetië gaan met een hoop aandacht lopen en trekken hordes toeristen naar zich toe. Lokale overheden klagen soms over een ’te aanzienlijke masse toeristen die zorgen voor overlast’. Dergelijke pracht willen een hoop toeristen bewonderen en dankzij de komst van lagenkostenmaatschappijen kan men voor een bescheiden bedrag duizenden kilometers afleggen. Massatoerisme dus! Misschien wel een reden om de stad in het voor- of naseizoen te bezoeken. Het is er dan vaak ook nog druk, maar de extreme drukte (en ook de extreme temperaturen) is dan verdwenen.

Italië heeft een hoop meer te bieden dan enkel wat grootsteden. Het is eigenlijk een opeenstapeling van spraakmakende regio’s, pittoreske plekken en af en toe een metropool. In dit artikel bespreken we Verona. Liefhebbers van romantische weekendjes kunnen hier zeker terecht. We beginnen meteen met een fraai panoramazicht:

Verona
… officiële landstaal Italiaans, hoofdstad Italië Rome ⋆ 301.339 km² (2% water) + 59.433.744 km² ⋆
62.402.659 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 2 juni (1946) dag van de republiek …

De hoogtepunten

In het Romeinse tijdperk was Verona een belangrijke stad en uit deze tijd zijn nog enkele bezienswaardigheden bewaard gebleven. De stad zal vaak worden bezocht als daguitstap. Toeristen vertoeven aan het nabijgelegen Gardameer en bezoeken de stad dan eens. Het toerisme dat specifiek de stad enkele dagen bezoekt neemt wel toe, volkomen terecht.

Het Romeinse amfitheater is het bekendste bouwwerk van de stad. Het is ietwat buiten het centrum gelegen. Het is gelegen aan het grootste plein van de stad, Piazza Bra. Hier vindt men een hoop terrassen en eetgelegenheden. Het plein Piazza delle Erbe is het hart van de stad en tevens het mooiste plein. Hier kan men dagelijks een markt opmerken. De plek om lekkernijen en souvenirs op de kop te tikken. Op de Torre dei Lamberti kan men genieten van een fraai zicht over de stad.

Torre dei Lamberti

Aan één huis kan men een hoop toeristen opmerken. De kans is groot dat we spreken omtrent het Casa di Giulietta. Het huis van Julia, het hoofdpersonage uit ‘Romeo & Julia’ is de plek waar verliefde koppeltjes hun liefde willen bezegelen. Even staan op het balkon en een foto nemen is dan het hoogtepunt.

Shoppen kan in de autovrije straat Via Mazzini en ook volgende zaken zijn een bezichtiging waard: Castelvecchio, Arche Scaligere, Porta Borsari en Museum Lapidario Maffeiano. Wandel ook zeker eens de heuvel Castel San Pietro op. Daar kan men genieten van een fraai zicht over de historische binnenstad. In het beste geval kocht je eerst wat heerlijke, lokale lekkernijen op de plaatselijke markt en organiseer je er een romantische picknick. Op die manier maakt men het romantische Verona nog romantischer!

Verona citytrip?

Indien men landt op de luchthaven van Verona, dan staat men zo in het stadscentrum van de romantische stad. Verona kan men zeker in 2 volle dagen ontdekken, maar dit betekent geenszins dat men na twee dagen wederom huiswaarts moet vliegen. In de onmiddellijke omgeving treft men één van de mooiste Noord-Italiaanse meren op: het Gardameer en ook volgende twee steden liggen nabij: Bologna en Venetië. Met de trein staat men binnen geen tijd op één van deze locaties. Wat rondreizen in Noord-Italië in de omgeving van Verona kan dus een verstandige zet zijn.

Sirmione Gardameer

Sirmione aan het Gardameer ligt op amper 40 kilometer van Verona en is ook een absolute droomplek. Tijdens een reis naar Italië kan men ze meteen beide bezoeken!

TIP: RomeFlorence, Cinque TerreBologna, Verbania, Sirmione, 15 unieke citytrips Italië, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway