Kroatië ⋆ Cavtat

Kroatië ⋆ Cavtat

De populariteit van Cavtat in Kroatië is door de jaren heen ongelofelijk toegenomen. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. In eerste instantie spreken uiteraard de vele interessante bezienswaardigheden van de stad in haar voordeel, maar er is meer. Wat namelijk ook te denken van haar ligging op slechts 20 kilometer van het razend populaire Dubrovnik? Cavtat kan daarnaast rekenen op een geweldig mooie ligging aan de Adriatische Zee waardoor ze menig aantal harten heeft weten te veroveren. Overweeg jij ook om een bezoek te brengen aan deze geweldige plaats, maar wil je er eerst nog wat meer over te weten komen? In dat geval ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

cavtat

Populaire vakantiebestemming

Het waren Griekse kolonisten die ten tijde van de zesde eeuw v.Chr. onder de naam ‘Epidaurus’ de stad hebben opgericht. Later, toen de Romeinen de heerschappij over de stad overnamen werd ze omgedoopt tot ‘Epidaurum’. Opvallend, de huidige naam waar de stad over beschikt is eigenlijk een verwijzing naar de oude stad van het nabijgelegen Dubrovnik. Hoewel, zo opvallend is dat eigenlijk niet. De geschiedenis heeft ons namelijk geleerd dat heel wat mensen van Cavtat naar Dubrovnik zijn gevlucht toen de stad werd leeggeplunderd. Op vandaag kan er worden gesteld dat de toekomst er heel wat rooskleuriger uitziet voor Cavtat. Ze is dan ook door de jaren heen uitgegroeid tot een erg populaire en gemoedelijke vakantiebestemming waar heel wat mensen met plezier naar terugkeren. Elk jaar vindt in Cavtat overigens ook het populaire Epidaurus muziekfestival plaats.

Ontdek de vele prachtige bezienswaardigheden van Cavtat

Mensen die in Cavtat hun vakantie doorbrengen kunnen niet alleen maar rekenen op een geweldig klimaat. Daarnaast is het namelijk zo dat je in Cavtat ook heel wat geweldige bezienswaardigheden terug kan vinden. Het gaat hierbij niet alleen om restanten uit de Griekse periode, maar voornamelijk uit de Romeinse tijd. Je treft er dan ook een theater aan, stadsmuren, aquaducten evenals een heus nymphaeum. Opvallend is ook de geweldig mooie ligging waar de St. Nicolaaskerk op kan rekenen. Voor kunstliefhebbers spreekt het voor zich dat een bezoek aan het geboortehuis van schilder Vlaho Bukovac absoluut niet op de planning mag ontbreken. Ook het Paleis van Rector is een bezoekje meer dan waard. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil jij graag genieten van het heerlijke mediterraanse klimaat combineren met wat culturele activiteiten? Dan heeft Cavtat zeker heel wat moois voor jou in petto!

Verken ook zeker de omgeving van Cavtat

Cavtat is terug te vinden in het zogenaamde Konavle landschap. Het betreft hier een landelijk gebied welke bestaat uit 32 dorpen. Opvallend is dat slechts twee van deze dorpen aan de zee zijn gelegen. Het gaat hierbij uiteraard om Cavtat enerzijds en om Molunat anderzijds. Het landschap waarin Cavtat is terug te vinden kenmerkt zich door glooiende gebieden welke beschikken over veel olijfboomgaarden en wijngaarden. In het gebied zijn bovendien ook heel wat oude grafstenen terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om de zogenaamde Stecci. Deze grafstenen welke dateren uit de Middeleeuwen zijn werelderfgoed.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder