Kroatië ⋆ Rab

Kroatië ⋆ Rab

Het Kroatische eiland Rab staat bekend als één van de zonnigste eilanden van Europa. Dat hoeft niet te verbazen, want de zon schijnt er volop gemiddeld zo’n zeven uren per dag. In de omgeving van Rab zijn ook nog enkele andere populaire (vakantie)eilanden terug te vinden.
Rab is dan ook gelegen ten zuiden van het populaire eiland Krk evenals ten oosten van Cres. Voor Rab geldt dat ze nog net deel uitmaakt van de zogenaamde Kvarnereilanden. Tijdens een bezoek aan het eiland Rab hoef je, je zeker geen moment te vervelen. Je treft er dan ook heel wat leuke plaatsjes aan evenals fraaie baaien en uitnodigende inhammen. Ook een bezoek aan de hoofdplaats, namelijk Rab-stad is een aanrader.

rab
… officiële landstaal Kroatisch (Italiaans), hoofdstad Kroatië Zagreb ⋆ 56.594 km² ⋆
4.227.746  inwoners ⋆ munteenheid: kuna ⋆ utc +1 (zomer +2) ⋆ nationale feestdag: 25 juni …

Maak kennis met één van de mooiste steden van Kroatië

Het eiland Rab in Kroatië staat ook bekend als de thuisbasis van één van de mooiste steden van het land. Het gaat hierbij uiteraard om Rab-stad. Deze stad kenmerkt zich door een bijzonder rijke historie, maar is ook een plaats waar er eigenlijk bijna het hele jaar door een ultieme vakantiesfeer heerst.
Met maar liefst 2500 zonuren per jaar hoeft dat ook helemaal niet te verbazen. Van Rab-stad wordt ook wel eens gezegd dat het een echte museumstad is. Ook dit hoeft allerminst te verbazen. Achter werkelijke elke steen van deze stad gaat er dan ook een boeiende geschiedenis schuil.

Verblijf je in Rab-stad? Vergeet dan zeker niet om ook even buiten de stad op ontdekkingstocht te gaan. Op een boogscheut afstand is namelijk ook het park Komrcar terug te vinden met haar mediterrane tuinen. Zeker een absolute aanrader om deze mooie plaats te gaan ontdekken tijdens je vakantie!

Opletten voor de gevreesde Bora wind

Verschillende delen van Kroatië staan bekend en berucht omwille van de valwinden die er op regelmatige tijdstippen lelijk kunnen huishouden. Dat geldt ook voor bepaalde delen van het eiland Rab. In het bijzonder de vaargeul welke Rab scheidt van het zogenaamde Velebit-massief heeft in het verleden bij menig aantal zeelieden de nodige angst ingeboezemd.
De zogenaamde ‘Bora’ wind die hier waait kon er namelijk voor zorgen dat het haast letterlijk ging spoken. De westelijke kant van het eiland Rab is beschut tegen de wind en kenmerkt zich door een mild klimaat. Hoe dan ook, wanneer je een vakantie gaat boeken naar het Kroatische eiland Rab is het altijd belangrijk om je bewust te zijn van de weersomstandigheden. Als de Bora van zich laat horen kan dat immers best gevaarlijk worden.

Enkele niet te missen bezienswaardigheden op het eiland Rab

Ondertussen mag het wel duidelijk zijn dat het eiland Rab bijzonder veel interessante locaties en bezienswaardigheden telt. Buiten de locaties die we reeds hebben aangegeven is het bijvoorbeeld een absolute must om de ruïnes van de kerk en het klooster van de heilige Johannes te gaan bezoeken. De kerk dateert reeds uit de tiende eeuw. Andere monumenten die je absoluut aan je verlanglijstje moet toevoegen zijn onder meer:

    • Het Paleis Dominis-Nimira welke is gebouwd in een Renaissance stijl
    • Paleis Nimira met haar bijzonder aantrekkelijke portaal
    • Het Rector’s Paleis waarvan de bouw werd aangevat ten tijde van de dertiende eeuw

Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, tijdens een vakantie op Rab in Kroatië zal je, je ongetwijfeld geen moment vervelen, in tegendeel!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder