Letland ⋆ Riga

Letland ⋆ Riga

De Letse hoofdstad Riga is er eentje die door de jaren heen steeds aantrekkelijker is geworden voor toeristen… en dat hoeft helemaal niet te verbazen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een andere bestemming voor een citytrip dan gevestigde waarden zoals Londen, Parijs en Berlijn. Wanneer dat ook geldt voor jou is Riga een uitstekende keuze. Deze stad welke beschikt over een leeftijd van meer dan 800 jaar staat bekend omwille van haar behoorlijk turbulente geschiedenis. Ten tijde van de Middeleeuwen stond Riga bekend als één van de meest welvarende steden van de regio, maar ze heeft ook enkele gitzwarte periodes gekend. Elk stukje uit de geschiedenis van deze boeiende stad is op vandaag nog steeds behoorlijk tastbaar aanwezig.

Riga
… officiële landstaal Lets, hoofdstad Letland Riga ⋆ 64.562 km² (1,5% water) ⋆
1.881.232 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +2 (zomer +3) ⋆ Nationale feestdag: 18 november …

Riga, een stad van contrasten

Eén van de eerste zaken die iedereen zegt die Riga heeft bezocht is dat het een stad is van contrasten… en dat is absoluut helemaal waar. Bij een bezoek aan de stad zal je kunnen vaststellen hoe Sovjetgebouwen en prachtige Middeleeuwse gebouwen en Art Nouveau-panden elkaar op meesterlijke wijze afwisselen en aanvullen. De contrasten in Riga zijn echt bijzonder groot. Wat je absoluut moet doen is een wandeling maken door het oude stadscentrum. Wanneer je dat doet zal je namelijk kunnen vaststellen dat het als Werelderfgoed beschermde stadscentrum een absolute must is om te ontdekken. Je treft hier niet alleen de imposante Dom aan met haar ronduit indrukwekkend orgel, daarnaast is ook het aanschouwen van de zonsondergang in de Daugava een absolute aanrader.

Ontdek de interessante bezienswaardigheden van Riga

Voor cultuurliefhebbers zal een bezoek aan de Letse stad Riga heel wat nieuwe inzichten met zich meebrengen. Er zijn verspreid over de stad dan ook menig aantal geweldige bezienswaardigheden terug te vinden. In eerste instantie is er de zogenaamde Petruskerk. Deze bakstenen kerk is één van de absolute blikvangers van de stad. De metalen toren welke beschikt over een indrukwekkende hoogte van zomaar even 123,5 meter overheerst werkelijk alles. Ten tijde van de Middeleeuwen was dit de belangrijkste kerk van de stad.

Ook de Jugendstilhuizen evenals bijvoorbeeld het Reiternhuis en het Raadhuisplein zijn interessante bezienswaardigheden die je niet over het hoofd mag zien. Ga je in de zomer naar Riga en wil je jouw bezoek aan de hoofdstad van Letland graag afwisselen met een bezoekje aan een heuse badplaats? Dat is geen enkel probleem. Op een afstand van amper 20 kilometer van Riga is namelijk de badplaats ‘Jurmala‘ terug te vinden. In het bijzonder tijdens de zomermaanden is het hier aangenaam vertoeven en kan je samen met de locals zwemmen in de zee of één van de verschillende strandsporten beoefenen.

Uitgebreide toeristische infrastructuur van Riga

Riga mag dan misschien niet de grootste, toeristische stad van Europa zijn, toch beschikt ze over een veelzijdige en interessante toeristische infrastructuur. Daarnaast kan er worden vastgesteld dat overnachten in Riga aanzienlijk voordeliger is in vergelijking met tal van andere (hoofd)steden in Europa. Een leuk appartementje huren voor jou en je partner is dan ook reeds mogelijk vanaf een prijs van zo’n 45 euro per nacht. Ben jij eerder iemand die graag logeert in bijvoorbeeld een jeugdherberg of een pension? Ook dan zal je kunnen vaststellen dat er in Riga heel wat interessante mogelijkheden voor handen zijn.

TIP: Estland, Litouwen, Roemenië, Oekraïene, GriekenlandPolen, TsjechiëSlowakije, Hongarije, Slovenië, KroatiëRusland, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder