Nederland ⋆ Amsterdam

Nederland ⋆ Amsterdam

Amsterdam is één van de meest sfeervolle steden van Europa. Dat kan ook moeilijk anders wanneer je weet dat dit de hoofdstad is van Nederland. De Nederlanders staan bekend als een sfeervol volk die gezelligheid hoog in het vaandel dragen. Voor menig aantal (potentiële) bezoekers van Amsterdam staat de stad ook bekend als een fietsstad bij uitstek.

Anderen vergelijken Amsterdam dan weer met de Italiaanse stad Venetië, één van ’s werelds meest romantische steden voor het beleven van een citytrip. Dit alles gecombineerd met de historische achtergrond waar Amsterdam over beschikt evenals haar culturele bedrijvigheid zorgt er voor dat een citytrip Amsterdam door de jaren heen alleen maar populairder is geworden. Wil jij ook graag de Nederlandse hoofdstad ontdekken? Hou dan zeker en vast rekening met de interessante informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Een stukje geschiedenis

De basis voor de huidige stad Amsterdam werd reeds gelegd ten tijde van de dertiende eeuw. Het was toen dat ze ontstond als vissersdorpje aan de monding van de Amstel. Het duurde niet lang vooraleer Amsterdam uitgroeide tot een zeer belangrijke handelsstad. Enkele van de belangrijkste exportproducten van de stad waren (en zijn nog altijd) bier en haring. De rijke geschiedenis waar Amsterdam toch over beschikt is tot op de dag van vandaag nog altijd tastbaar aanwezig. Verspreid over de stad zijn dan ook niet alleen menig aantal bootjes gelegen, daarnaast tref je er ook heel wat bedrijvigheid aan, onder meer op de vele markten.

Welke bezienswaardigheden ontdekken in Amsterdam?

Tijdens een citytrip Amsterdam zal je uiteraard graag stil willen blijven staan bij de verschillende bezienswaardigheden die verspreid over de stad zijn terug te vinden. In eerste instantie kan er vastgesteld worden dat Amsterdam door de jaren heen een stevige reputatie als kunststad heeft weten op te bouwen. Dat is grotendeels het gevolg van de aanwezigheid van menig aantal gerenommeerde kunstmusea. Tijdens een citytrip Amsterdam is het dan ook voor kunstliefhebbers een absolute aanrader om onder meer het Van Gogh Museum te gaan ontdekken. Enkele andere interessante bezienswaardigheden voor cultuurliefhebbers zijn:

    • Het Koninklijk Paleis;
    • Het Amsterdam Museum;
    • De Munttoren;
    • De Zuider- en Westerkerk;
    • Het Huis van Anne Frank;


Uiteraard zijn bovenstaande bezienswaardigheden nog maar het topje van de ijsberg. Amsterdam telt dan ook met onder meer De Dam, Het Vondelpark evenals Madame Tussauds nog heel wat andere leuke en boeiende locaties om te ontdekken. Het mag dan ook duidelijk zijn, mensen die graag gaan bezoeken zullen tijdens een citytrip Amsterdam met absolute zekerheid hun hart kunnen ophalen.

Amsterdam, een sfeervolle stad met een boeiend uitgaansleven

Amsterdam weet haar reputatie als stad van sfeer en gezelligheid steevast alle eer aan te doen. Het absolute centrum van het uitgaansleven in Amsterdam is ongetwijfeld het Leidseplein. Hier zijn niet alleen de populairste bars en cafés terug te vinden, maar ook menig aantal geweldige clubs om in te vertoeven. Nog een ander plein dat pas echt tot leven komt na het ondergaan van de zon is het Rembrandtplein. De reputatie van dit plein mag dan wel wat ruiger zijn in vergelijking met het Leidseplein, toch is deze locatie voor de echte fuifbeesten absoluut de moeite waard om te ontdekken!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway