Nederland ⋆ Waddeneilanden

Nederland ⋆ Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn terug te vinden in de Noordzee. Ze bevinden zich ten noorden van zowel Nederland als Duitsland als ten westen van Denemarken. Tussen de eilanden enerzijds en het vasteland anderzijds bevindt zich de Waddenzee. De Waddeneilanden zijn samen goed voor een indrukwekkende oppervlakte van zomaar even 1047,5 vierkante kilometer. Het grootste eiland van de eilandengroep is ongetwijfeld Texel. Dit eiland is niet alleen het grootste, daarnaast zal ze bij de meeste reizigers ook het bekendst in de oren klinken. Tijdens een bezoek aan Texel is het dan ook zeker de moeite waard om de verschillende Texelse dorpjes te gaan ontdekken evenals de verschillende natuurgebieden welke op het eiland zijn terug te vinden.

Waddeneilanden

Vlieland, een eiland met een autoluw karakter

Texel mag dan wellicht het bekendste eiland zijn van de Waddeneilanden, dat neemt niet weg dat ook andere eilanden zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem nu bijvoorbeeld Vlieland. Dit autoluwe eiland staat er om bekend een heerlijke bestemming te zijn voor mensen die houden van rust en de natuur. Op Vlieland zijn werkelijk kilometerslange fietspaden terug te vinden die een absolute aanrader zijn om te ontdekken. Ben jij eerder iemand die houdt van wandelen? Ook in dat geval zal je alleen maar kunnen vaststellen dat Vlieland bijzonder veel moois in petto heeft! Ook een tochtje maken met de zogenaamde Vliehors Expres is overigens een absolute aanrader!

Terschelling, gezelligheid troef

Ook Terschelling is één van de Waddeneilanden en zeker de moeite waard om te gaan ontdekken. Dit eiland zit werkelijk boordevol verrassingen. Niet alleen de ontspannen, maar zeker ook de actieve vakantieganger zal zich hier zonder probleem uitstekend weten te vermaken. Bezoek één van de verschillende, gezellige dorpjes of fiets door de veelzijdige natuurlandschappen die zich hier ontplooien. Eén ding staat in ieder geval vast, een vakantie op Terschelling is er eentje die je niet snel meer zal vergeten.

Ameland en Schiermonnikoog, ondergewaardeerde toppertjes

Het spreekt voor zich dat lang niet alle Waddeneilanden over eenzelfde bekendheid en populariteit beschikken, dat kan ook helemaal niet. In de schaduw van toppers zoals Texel en Vlieland liggen bijvoorbeeld de eilanden Ameland evenals Schiermonnikoog. Voor Ameland geldt dat dit eiland alles heeft waar je ook maar van kan dromen. Dit betekent niet alleen de mooie, rustgevende zee, maar ook fijne bossen en kwelders. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het historische ansichtkaartendorpje Nes. Tijdens een wandeling op één van de leuke stranden is het bovendien zomaar mogelijk om zeehonden te spotten. Dat is en blijft altijd weer een bijzonder gelukzalig gevoel.

Het kleinste eiland van de Waddeneilanden luistert naar de naam ‘Schiermonnikoog’. Ondanks het feit dat dit het kleinste eiland is, is het wel zo dat ze over het breedste strand van Europa beschikt. Een prachtige strandwandeling maken is hier dan ook absoluut een aanrader. Ga op ontdekkingstocht in het wad of organiseer een fijne picknick in de brede duinen. Ook een bezoek brengen aan het plaatselijke Schelpenmuseum is een aanrader. Dit geldt overigens ook voor het pittoreske dorpje evenals de vuurtoren die op het eiland zijn terug te vinden.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway