Oostenrijk ⋆ Hallstatt

Oostenrijk ⋆ Hallstatt

Oostenrijk staat er om bekend een prachtig land te zijn met een ronduit indrukwekkende natuurpracht. Eén van de absolute toonbeelden van deze natuurpracht is de omgeving waarin het plaatsje Hallstatt is gelegen. Dit pittoreske dorpje vinden we dan ook terug ingeklemd tussen enerzijds de Halstättersee en anderzijds de zogenaamde Dachsteinbergen. Hier is bovendien ook de Hallstatt-gletsjer terug te vinden.

Het dorpje weet haar bezoekers in die mate te inspireren dat men er in China zelfs voor heeft gekozen om een complete kopie te maken. Eén ding staat in ieder geval vast, iedereen die houdt van reizen moet ten minste één keer het bijzondere plaatsje Hallstatt in Oostenrijk hebben bezocht. Waarom? Dat vertellen we je graag hier op deze pagina!

citytrip Hallstatt
… officiële landstaal Duits, hoofdstad Oostenrijk Wenen ⋆ 83.871 km² ⋆
8.859.449 inwoners ⋆munteenheid: euro ⋆ utc +1 (zomer +2) ⋆ nationale feestdag: 26 oktober …

Hallstatt, UNESCO-Werelderfgoed

Er zijn heel wat verschillende zaken die er voor zorgen dat een bezoek aan Hallstatt niet alleen gerechtvaardigd wordt, maar eigenlijk een absolute must is. In eerste instantie werd er inmiddels voor gekozen om deze plaats op te nemen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is niet in het minst het gevolg van de bijzondere bezienswaardigheden die er zijn terug te vinden. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het Beinhaus van de Michaels Kapelle. Deze plaats staat bekend als de locatie waar maar liefst 1200 schedels zijn terug te vinden van mensen die ooit in Hallstatt hebben geleefd. De helft van die schedels zijn beschilderd. Absoluut zeer bijzonder, maar tegelijkertijd natuurlijk ook best wel een beetje luguber.

Een bijzonder pittoresk plaatsje om te vertoeven

De aanwezigheid van de Halstättersee enerzijds en de prachtige Dachsteinbergen anderzijds heeft er voor gezorgd dat Hallstatt door de jaren heen ongelofelijk populair is geworden bij toeristen… volgens sommigen zelfs iets te populair. Het is namelijk zo dat Hallstatt slechts 9.000 inwoners telt. Vanuit verschillende plaatsen worden echter tours ingelegd waarbij mensen met verschillende bussen naar deze locatie komen afgereisd. Het gevolg?
Klachten van de inwoners die vaak worden verdrongen door de grote groepen bezoekers. Wil je dus met andere woorden echt ten volle kunnen genieten van de schoonheid van deze plaats?
Dan kies je er maar beter voor om de drukste en meest toeristische periodes van het jaar te vermijden.

Het huren van een waterfiets in Hallstatt

Kies je er voor om tijdens de lente of de zomer naar Hallstatt af te reizen? In dat geval kan het zeker een aanrader zijn om er voor te kiezen om een waterfiets of een motorboot te huren. Dit is mogelijk aan de waterkant van Hallstatt. Op deze manier is het mogelijk om volledig zelf en vooral op je eigen tempo het werkelijk subliem mooie meer Hallstättersee te ontdekken.
Daarnaast spreekt het voor zich dat je vanop het water ook nog eens een geweldig mooi uitzicht zal hebben op Hallstatt zelf. Ben jij een echte waterrat? Dan zal je dus al snel kunnen vaststellen dat Hallstatt voor jou behoorlijk wat moois in petto heeft.

De Skywalk, mooi, hopelijk geen hoogtevrees!

Hoog boven Hallstatt bevindt zich de zogenaamde Skywalk. Dit is een bijzonder uitkijkplatform welke zich bevindt op een hoogte van maar liefst 300 meter boven de stad. Je beschikt er over een formidabel uitzicht over de streek.
Het uitkijkplatform kan op twee verschillende manieren worden bereikt. In eerste instantie is het mogelijk om de wandelpaden te nemen naar boven, maar daarnaast is het ook mogelijk om de kabelbaan te nemen vanuit Hallstatt. Dit is in ieder geval een absolute aanrader voor iedereen die Hallstatt bezoekt.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder