Oostenrijk ⋆ Salzburg

Oostenrijk ⋆ Salzburg

Bij de zoektocht naar een leuke bestemming zal men zelden denken aan Oostenrijk. Hoofdstad Wenen is nochtans een echte parel en men kan deze stad eigenlijk net onder de Europese top situeren in het kader van hoogtepunten en historische pracht. Oostenrijk is een gevarieerd vakantieland. In de winter is het geliefd voor de wintersport en in de zomer zullen diezelfde bergen een hoop wandelaars verwelkomen. Niet enkel de natuur, maar ook de culturele pracht is absoluut een kijkje waard. Salzburg is de geboorteplaats van Mozart en de gehele historische binnenstad kreeg een plek op Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Op iets meer dan 100 meter hoogte kan men trouwens de middeleeuwse burcht opmerken. Altijd een idyllisch beeld zo’n burcht dat beschermend neerkijkt op een stad. Een impressie:

Salzburg

Hoogtepunten bij Salzburg

Salzburg is zeker een leuke bestemming indien men denkt aan een citytrip. Er is een luchthaven in de buurt en ook de vliegtickets zijn relatief goedkoop te regelen, de ideale combinatie. We raden je echter aan om met de wagen af te zakken richting de Oostenrijkse stad. De historische binnenstad is een streling voor het oog, maar het is best klein. Men kan er een dag à 2 dagen vullen, maar ongeveer 1000 kilometer rijden naar Oostenrijk om er enkele dagen te vertoeven, dat zou zonde zijn. Het is verstandiger om er wat langer te verblijven en dan kan men meteen de prachtige omgeving – Salzburgerland – ook wat verkennen. Die Oostenrijkse natuur (bergen, weilanden, kloven, meren en watervallen) ontdekt men het best per wagen. Vergeet de citytrip en begin alvast te denken aan een heuse rondreis doorheen het Salsburgerland.

Salzburg citytrip oostenrijk

Alvorens we beginnen met het uiteenzetten van de bezienswaardigheden, willen we de aandacht even vestigen op de Salzburg Card. Een toeristenkaart met een geldigheid van 24, 48 of 72 uur. Dankzij deze kaart geniet men van tal van voordelen. Gratis openbaar vervoer, gratis entree en flink wat kortingen zijn de voornaamste.

Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk. De in het noorden van Oostenrijk gelegen stad is voornamelijk bekend als de geboorteplek van Mozart. De compacte binnenstad is rijk aan barokgebouwen en meerdere brouwerijen zijn er gevestigd. De vesting Hohensalzburg springt meteen in het oog. Het is één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa (150 meter breed en 250 meter lang). Op de torens kan men genieten van een fraai zicht over de stad en in het kasteel zelf kan men de rijkdom van weleer aanschouwen. De Dom van Salzburg, Benedictijnerabdij St. Peter en het geboortehuis van Mozart zijn andere grootste, historische bouwwerken die men tijdens een wandeling door Salzburg opmerkt. Ook het huis van de muzikale familie Von Trap uit de Sound of Music is een hoogtepunt.

In de zomermaanden is het Slot Mirabel de place to be. Niet het slot, maar wel de prachtige tuinen zijn dan zeer geliefd bij de toeristen. In de tuin kan men een verzameling beelden opmerken van mythische figuren. Denken we maar aan Hercules en Pluton. Ook meerdere bloemenweides helpen bij het creëren van een romantische setting. Op de oude markt wat Oostenrijkse specialiteiten aankopen en deze hier tijdens een picknick verorberen, dat is pure romantiek.

Op voorhand wat informatie opzoeken en ter plaatse eens naar het toeristisch infopunt gaan helpt bij een goede voorbereiding. Salzburg is eerder klein en men kan de meeste bezienswaardigheden tijdens een daguitstap wel bezoeken. Enkel het prachtige Schloss Hellbrunn ligt ietwat verscholen aan de zuidelijke stadsring. Voor de rest is voornamelijk de combinatie van een Salzburg citytrip in combinatie met een ontdekkingstocht van de omgeving een gouden combinatie.

Een citytrip naar Salzburg

Naar Oostenrijk gaan en enkele dagen Salzburg bezoeken behoort tot de mogelijkheden, maar in het beste geval is er een wagen beschikbaar en op die manier kan men de uitdagende omgeving verkennen. Salzburgerland staat gekend voor de groene dalen, de mythische bergtoppen, bergmeren, natuur en cultuur. Salzburg en het Nationaal Park Hohe Tauern zijn de hoogtepunten. Oostenrijk staat ook gekend als een gezinsvriendelijk vakantieland. Gigantische speeltuinen en belevenisparken kunnen de kleinsten dus wel bekoren. Hoogtijd om dat zelf even te gaan ontdekken dus!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder