Polen ⋆ Warschau

Polen ⋆ Warschau

Sinds jaar en dag strijden in Polen Warschau en Krakau om de titel van meest populaire (toeristische) stad. Over beide steden valt heel wat te vertellen. De Poolse hoofdstad Warschau staat er bijvoorbeeld om bekend een stad van tegenstellingen te zijn. Wat we hiermee precies bedoelen? Zeer eenvoudig. In eerste instantie doen verschillende delen van de stad immers terugdenken aan de eeuwenoude geschiedenis van de plaats. Daar staat echter tegenover dat er ook nog menig aantal bouwwerken verspreid over de stad zijn terug te vinden welke doen terugdenken aan de Sovjetperiode. Leuk om weten is dat er nog een significant deel van de originele stadsmuren van Warschau overeind staan. Op een hoogte van zo’n slordige 242 meter boven de stad bevindt zich overigens het zogenaamde Cultuurpaleis. Wat veel mensen niet weten is dat dit een geschenk was van niemand minder dan Stalin!

Warschau

Gitzwarte periode in de geschiedenis van Warschau

Het ging de Poolse hoofdstad Warschau in het verleden lang niet altijd zomaar voor de wind, in tegendeel. In het bijzonder de Tweede Wereldoorlog heeft enkele stevige sporen nagelaten op de stad. Ze werd dan ook in deze periode ongelofelijk zwaar beschadigd. Maar liefst 80 procent van alle gebouwen in Warschau werden in de as gelegd. Dat is erg opvallend, niet in het minst omdat van die verwoestingen op vandaag eigenlijk niets meer is op te merken. Tijdens de Russische overheersing werd er dan ook intensief gewerkt om de stad terug her op te bouwen. Opmerkelijk, één gebouw bleef ten allen tijde volledig gespaard van de verwoestende gevolgen van die gruwelijke oorlog. Het betreft hier ook meteen de belangrijkste trekpleister van de stad, namelijk het Wilanów-paleis.

Laat je verbazen door de bezienswaardigheden van Warschau!

Zowel Warschau als Krakau zijn door de jaren heen uitgegroeid tot uitermate complete en bovendien ook zeer interessante toeristische steden om te bezoeken. Voor Warschau geldt bijvoorbeeld dat je zeker eens het Oude Stadsplein moet bezoeken. Tot aan het einde van de achttiende eeuw was dit één van de belangrijkste locaties van de Poolse hoofdstad. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het bovendien ook opvallend te noemen dat Warschau nog over een groot deel van haar stadsmuren beschikt. Het spreekt voor zich dat je ook deze tijdens je verblijf in de stad zeker niet over het hoofd mag zien. Andere interessante bezienswaardigheden zijn onder meer:

    • Het Lazienkipaleis; 
    • De Heilig-Kruiskerk; 
    • De Helden van het Ghetto standbeeld; 
    • Het Monument voor de kleine Opstandeling; 
    • Het Wilanów-paleis;


In ieder geval, ben jij iemand die ook wel houdt van bijzondere monumenten en wil je graag meer te weten komen over het Polen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog? Dan is het zeker een aanrader om even een bezoek te brengen aan Warschau.

Hoe verblijven in Warschau?

Naar Poolse maatstaven moet het gezegd dat Warschau behoorlijk duur is om te overnachten. Bovendien is het zo dat het aanbod met echt kwalitatieve hotels in Warschau nog relatief beperkt is. Is het voor jou vooral belangrijk dat je op een zo voordelig mogelijke manier kan overnachten? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te kamperen! Met name ‘Camping Rapsodia‘ staat er om bekend een leuke camping te zijn welke het mogelijk maakt om in de Poolse hoofdstad te verblijven tegen een zeer voordelig prijskaartje. De camping is bovendien ook nog eens gelegen in de directe nabijheid van het centrum. Een overnachting kost je 8 euro per nacht. Er zijn verspreid over Warschau zeker ook nog andere campings terug te vinden.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder