Roemenië ⋆ Sighisoara

Roemenië ⋆ Sighisoara

In het midden van Roemenië is het plaatsje ‘Sighisoara’ terug te vinden. De plaats bevindt zich in het district Mures welke deel uitmaakt van transsylvanië. Jarenlang is het zo dat reizigers er voor hebben gekozen om Roemenië enigszins links te laten liggen, maar daar is ondertussen toch wel verandering in gekomen. Sighisoara is één van de plaatsen die daar mee voor heeft gezorgd. Ze wordt dan ook niet voor niets aanzien als één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. Er zijn ook heel wat verschillende zaken die er voor zorgen dat Sighisoara over een uniek karakter beschikt. Zo is deze plaats één van de weinige vestingsteden in de wereld welke tot op de dag van vandaag nog is bewoond. Dat is echter nog lang niet alles. Op deze pagina laten we je graag kennismaken met de bijzondere plaats Sighisoara!

Sighisoara

Een stukje geschiedenis

Sighisoara is een plaats welke over een behoorlijke geschiedenis beschikt. In de omgeving waar het huidige Sighisoara is terug te vinden zijn bewijzen gevonden van een nederzetting welke er reeds zou zijn gerealiseerd in de derde eeuw voor Christus. Ten tijde van de tweede eeuw zou Sighisoara bovendien een belangrijk Romeins castrum geweest zijn. Verschillende Romeinse legioenen zouden er dan ook gelegerd zijn geweest. De eerste melding van de naam “Sighisoara” gebeurde evenwel pas in het jaar 1191. Het waren de Saksen die de naam in het leven hadden geroepen. In het jaar 1280 werd de naam Castrum Sex toegekend aan de plaats, maar deze werd in het jaar 1298 alweer veranderd. De plaats verkreeg stadsrechten in het jaar 1369 en ging toen door het leven als Civitas de Segusvar.

Stad opgebouwd uit twee delen

Voor Sighisoara geldt dat de plaats eigenlijk bestaat uit twee verschillende delen. In eerste instantie is er de middeleeuwse burcht welke werd gebouwd op de top van een heuvel. Daarnaast is er ook het lagere stadsdeel welke zich bevindt in de vallei van de Tarnava Mare rivier. Door de jaren heen is het toeristische belang van de stad Sighisoara alleen maar toegenomen. De belangrijkste inkomstenbron vandaag de dag is dan ook het toerisme. De verschillende bezienswaardigheden welke verspreid over Sighisoara terug te vinden zijn zullen in ieder geval het hart van de cultuurliefhebber al snel behoorlijk wat sneller doen slaan.

Maak kennis met de bezienswaardigheden van Sighisoara

De eerste bezienswaardigheid van Sighisoara is er één welke meteen in het oog springt. Het betreft hier de 64 meter hoge klokkentoren van de stad. De bouw van de toren werd gerealiseerd in het jaar 1556. Tot op de dag van vandaag beschikt de toren nog steeds over haar originele, authentieke uitstraling. Wil je graag een mooi uitzicht krijgen over de omgeving van Sighisoara? In dat geval is het de moeite waard om de toren (van binnenuit uiteraard) te beklimmen. Eenmaal boven aangekomen zal je, je verbazen over het geweldige uitzicht over de stad.

Nog een bezienswaardigheid welke je in Sighisoara zal aantreffen is er wederom eentje met een luguber kantje. Sighisoara is namelijk de geboorteplaats van niemand minder dan Vlad Dracula. Zijn geboortewoning is nog altijd in de stad terug te vinden, meer bepaald aan het Citadel Plein in de directe omgeving van de eveneens zeer bezienswaardige klokkentoren. Op het gelijkvloers is een restaurant terug te vinden terwijl je op de eerste verdieping het Museum of Weapons kan bezoeken. Zeker de moeite waard. Ook de zogenaamde “Scholieren Trap” is een bezienswaardigheid die je niet over het hoofd mag zien bij een bezoek aan Sighisoara.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder