Spanje ⋆ Albarracin

Albarracin, Europese citytrip in Spanje

Spanje telt menig aantal toeristische toppers die een grote bekendheid genieten bij reizigers van over de hele wereld. Veel van deze plaatsen hebben echter door de jaren heen een groot deel van hun authentieke charme verloren. Gelukkig zijn er verspreid over Spanje ook nog verschillende plaatsen terug te vinden waar deze charme wel nog altijd tastbaar aanwezig is.

Het gaat hierbij onder meer om het plaatsje Albarracin. Deze pittoreske plaats bevindt zich in zuidelijk Aragon in de provincie Teruel. Dit bijzonder mooie dorpje is gelegen tussen de kale rotsen en achter statige stadsmuren boven de Río Guadalaviar. Iedereen die op zoek is naar een authentieke Spaanse plaats met een bijzonder karakteristieke uitstraling kan eigenlijk niet om Albarracin heen. We laten je er graag kennis mee maken hier op deze pagina!

Albarracin
… officiële landstaal Spaans, hoofdstad Spanje Madrid ⋆ 505.992 km² (1,04% water) ⋆
50.015.792 inwoners ⋆ munteenheid: euro ⋆ utc +1 (zomer +2) ⋆ nationale feestdag: 12 oktober …

Ontdek de prachtige ligging van Albarracin

In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat Albarracin danig weet te profiteren van haar ligging tussen de bergen van de Sierra de Albarracín en de Montes Universales. Het plaatsje bevindt zich bovendien achter een statig uit de kluiten gewassen verdedigingsnetwerk. Het is opvallend dat de stadsmuren over een dergelijk imposant karakter beschikken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken werden ze echter niet louter en alleen maar gerealiseerd ter verdediging van Albarracin. In werkelijk verdedigen ze dan ook een aanzienlijk groter gebied. Hoe het ook zij, de aanwezigheid van de stadsmuren zorgt er wel voor dat deze plaats nog net wat extra karakter krijgt. Er een bezoekje aan brengen wanneer je in de buurt bent is dan ook eigenlijk alleen maar een absolute aanrader.

Enkele interessante bezienswaardigheden van Albarracin

Het spreekt voor zich dat de stadsmuren waar Albarracin over beschikt lang niet de enige troef vormen van de stad en haar omgeving. Daarnaast is er namelijk ook nog de aanwezigheid van de Kathedraal van Salvador. Het betreft hier een Christelijke kerk welke werd gebouwd tussen het jaar 1572 en 1600. Het godsdienstelijke bouwwerk beschikt over een mix van een laatgotische evenals een renaissance bouwstijl. De bouw van de kathedraal werd gerealiseerd op de locatie van een oude Romaanse tempel welke zich bevindt in het centrum van de stad. Het dak waar de toren over beschikt is bedekt met een opvallend tegelwerk bestaande uit de kleuren blauw en wit. Het interieur van de kathedraal wordt dan weer op haar beurt gekenmerkt door een aantal prachtige fresco’s.

De zogenaamde ‘Alcazar van Albarracin‘, het kasteel van de plaats is gebouwd ten tijde van de elfde eeuw. Daarnaast werd er voor gekozen om een grootschalige restauratie te realiseren tussen het jaar 1993 en 1995 waarbij een groot gedeelte van het kasteel werd gerenoveerd. Het kasteel is te bezoeken en het is mogelijk om een begeleide rondleiding te maken. Deze rondleiding wordt uitgevoerd door gidsen welke in dienst zijn van het plaatselijke museum.

Maak kennis met deze ronduit geweldige plaats in Spanje!

Voor iedereen die zijn of haar hart heeft verloren aan het prachtige Spanje is het beslist de moeite waard om er voor te kiezen om Albarracin te bezoeken. Niet alleen de plaats op zich is de moeite waard om te ontdekken, dit geldt zeker ook voor de omgeving waar Albarracin in is terug te vinden. In ieder geval, wanneer jij graag kennis wil maken met een bijzonder authentiek stukje Spanje is een bezoek brengen aan Albarracin absoluut meer dan een must. Een citytrip Albarracin kan eventueel worden gecombineerd met een verblijf in Valencia en ondertussen kan men ook even halt houden in Teruel ( moderne stad en openluchtmuseum van de mudéjar-bouwstijl).

TIP: Valencia, Madrid, Barcelona, Albarracin, Enkele leuke Spaanse bestemmingen, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder