Spanje ⋆ Valencia

Spanje ⋆ Valencia

Valencia mag dan misschien als stad enigszins in de schaduw staan van toeristische toppers zoals Madrid en Barcelona, toch beschikt ze over heel wat interessante troeven. Tijdens een citytrip Valencia zal je in eerste instantie kunnen vaststellen dat dit niet voor niets één van de zonnigste steden is van Spanje. Maar liefst 300 dagen per jaar schijnt hier de zon.

Dat is mooi meegenomen, maar absoluut niet de enige troef van deze ronduit verrassende stad. Zo zal je tijdens een citytrip Valencia eveneens kunnen vaststellen dat er menig aantal prachtige musea zijn terug te vinden. Tel daar bovendien ook nog eens de cultuur van de stierengevechten bij op en het mag duidelijk zijn dat je een bezoek aan deze imponerende stad niet snel zal vergeten.

… officiële landstaal Spaans, hoofdstad Spanje Madrid ⋆ 505.992 km² (1,04% water) ⋆
50.015.792 inwoners ⋆ munteenheid: Euro ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 12 oktober …

Ontspannen op de prachtige stranden van Valencia

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de geweldige stranden waar Valencia over beschikt. Het uitstekende klimaat waar deze Spaanse stad over beschikt zorgt er in de praktijk namelijk onder meer voor dat er elk jaar opnieuw heel wat mensen naar deze locatie komen afgereisd om er te genieten van het stralende zonnetje.

Enkele absolute topstranden om op te vertoeven zijn deze van Arenas en Malvarossa. Deze zijn terug te vinden op slechts enkele minuten van het stadscentrum van Valencia en zijn bovendien zeer eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Bovendien ontplooien er zich in Valencia ook taferelen die zomaar doen denken aan het Amerikaanse Miami. Ook hier zie je namelijk heel wat mensen rolschaatsen, joggen of gewoon wandelen over de statige boulevard, de zogenaamde ‘Paseo Maritimo‘.

Een verrassend culturele stad

Dat menig aantal mensen een citytrip Valencia boeken om te genieten van het mooie weer is alom bekend. Toch betekent dit niet dat je hier als cultuurliefhebber je hart niet kan ophalen, in tegendeel. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Valencia is bijvoorbeeld het ‘La Ciudad de las Artes Y Las Ciencias‘. Wanneer we dit gaan vertalen betekent dit zoveel als “stad van de kunsten”. Het prachtige gebied werd ontworpen door de gerenommeerde architect Santiago Calatrava en is ongetwijfeld één van de meest spraakmakende locaties in Valencia. Ze is dan ook zonder twijfel een absolute must om te boeken tijdens een citytrip.

Andere bezienswaardigheden zijn onder meer:

    • Het Museo Fallero;
    • Het Monasterio de San Miguel de Los Reyes;
    • Het Instituto Valenciano De Arte Moderno;
    • Los Jardines Del Real-Viveros;
    • De Mercado de Colo;

Ben jij dus met andere woorden iemand met een hart voor cultuur en zou je tijdens je volgende citytrip graag kennis willen maken met de bijzondere bezienswaardigheden van een iets minder bekende toeristische stad? Dan is Valencia zeker en vast de moeite waard!

Keuze uit meer dan 50 verschillende hotels

De toegenomen populariteit van Valencia als bestemming voor een citytrip heeft er onder meer voor gezorgd dat ook de toeristische infrastructuur een boost heeft gekregen. Je kan hier op vandaag dan ook een keuze maken uit niet minder dan 50 verschillende hotels. Deze hotels beschikken bovendien over de meest uiteenlopende prijsklasses waardoor een citytrip Valencia voor iedereen tot de mogelijkheden behoort. Verblijf je toch liever in een B&B of boek je graag een appartement voor tijdens jouw vakantie? Ook dat is allemaal zonder probleem mogelijk!

TIP: Madrid, Barcelona, Albarracin, Enkele leuke Spaanse bestemmingen, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen