Tsjechië ⋆ Český Krumlov

Tsjechië ⋆ Český Krumlov

Wie Tsjechië zegt denkt in eerste instantie wellicht haast automatisch aan haar prachtige en populaire hoofdstad. Praag mag dan de onbetwiste koning zijn van Tsjechië wanneer het aankomt op het aantal toeristen dat ze jaarlijks ontvangt, toch heeft dit land nog heel wat andere toeristische parels voor haar bezoekers in petto.
Neem nu bijvoorbeeld de plaats Český Krumlov. Deze is gelegen aan de rivier de Vltava in de regio Zuid-Bohemen. Het stadje telt ongeveer 30.000 inwoners en is door de jaren heen uitgegroeid tot een locatie die ongelofelijk populair is bij reizigers. Het stadje is terug te vinden op ongeveer 2 uur rijden van de Tsjechische hoofdstad waardoor een bezoek eigenlijk perfect te combineren valt.

Český Krumlov
… officiële landstaal Tsjechisch , hoofdstad Tjsechië Praag ⋆ 78.866 km² (2% water) ⋆
10.702.498 inwoners ⋆ munteenheid: koruna (kroon) (CZK) ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 28 oktober …

UNESCO Werelderfgoed

Český Krumlov is door de jaren heen uitgegroeid tot de tweede populairste, toeristische plaats van Tsjechië. Ze moet dan ook alleen maar Praag voor zich dulden. Tijdens een bezoek aan deze plaats zal je kunnen vaststellen dat er zich hier een uitermate interessante combinatie ontvouwt van gotische, renaissance evenals barokelementen. Omwille van haar mooie uitstraling en unieke karakter werd er door de UNESCO in het jaar 1992 voor gekozen om de volledige binnenstad van Český Krumlov op te nemen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Let wel, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alle bezienswaardigheden het hele jaar door zijn geopend. Bezoek je Český Krumlov bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden? Dan kan je met een beetje geluk genieten van een winters sneeuwtapijt, maar een bezoek brengen aan de verschillende musea van de stad zal niet lukken. Die zijn dan immers gesloten.

Het Krumlovkasteel in Český Krumlov

Wanneer je een bezoek gaat brengen aan Český Krumlov is het een absolute must om even stil te blijven staan bij de aanwezigheid van het zogenaamde Krumlovkasteel. Dit prachtige kasteel is het resultaat van drie families welke er door de jaren heen allemaal hun stempel op hebben gedrukt. In eerste instantie was het de familie Rosenberg welke het kasteel bewoonde. Daar kwam na een relatief korte periode verandering in toen de Habsburgse keizer Rudolf II de eigenaar werd. Later zou het dan weer de familie Schwarzenberg zijn welke haar intrek nam in het Krumlovkasteel. De burcht kenmerkt zich door de aanwezigheid van verschillende binnenhoven en bovendien is er ook een fraai vormgegeven toren aanwezig. In ieder geval, een bezoek aan het Krumlovkasteel is echt een absolute must!

Panoramisch uitzicht op de stad

Vanaf verschillende plaatsen verspreid over Český Krumlov is het mogelijk om te genieten van een geweldig uitzicht op de stad. Eén van de populairste plaatsen om van een dergelijk uitzicht te kunnen genieten is de zogenaamde Mantelbrug. Wil je liever een mooi zicht hebben op de stad inclusief de Mantelbrug? Loop dan nog een klein beetje door. Blijf je toch op de Mantelbrug zelf staan? Dan zal je kunnen vaststellen dat je kan rekenen op een fijn uitzicht op zowel de Vltava rivier als het Krumlovkasteel als de slottoren. Nog een andere plaats van waaruit je kan genieten van een mooi uitzicht op een groot deel van Český Krumlov is de tuin van het Streekmuseum. Hou je fotocamera in ieder geval maar goed bij de hand!

TIP: Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, Oekraïene, GriekenlandPolen, TsjechiëSlowakije, Hongarije, Slovenië, KroatiëRusland, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder