Tsjechië ⋆ Praag

Tsjechië ⋆ Praag

Er zijn heel wat verschillende redenen aan te halen waarom het ondernemen van een citytrip Praag de moeite waard kan zijn. In eerste instantie is er natuurlijk het historische karakter waar deze prachtige stad over beschikt. Deze zorgt er voor dat er een enigszins mysterieuze sfeer hangt die heel wat mensen weet te bekoren.

Dat is echter niet alles. Daarnaast is een citytrip Praag namelijk ook bijzonder populair onder verliefde koppeltjes. Zij vinden het dan weer heerlijk romantisch om onder een warme gloed tijdens een koude winteravond een wandeling te maken over de iconische Karelsbrug. In ieder geval, overweeg jij ook om een citytrip naar Praag te ondernemen? Verdiep je dan zeker even in de informatie op deze pagina!

… officiële landstaal Tsjechisch, hoofdstad Tjsechië Praag ⋆ 78.866 km² (2% water) ⋆
10.702.498 inwoners ⋆ munteenheid: koruna (kroon) (CZK) ⋆ UTC +1 (zomer +2) ⋆ Nationale feestdag: 28 oktober …

UNESCO Werelderfgoed

Dat Praag als stad over heel wat culturele hoogtepunten beschikt zal meteen duidelijk worden wanneer je bijvoorbeeld een wandeling doorheen het historische centrum maakt. Het volledige historische centrum van de stad is dan ook terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat hoeft niet te verbazen, want je treft hier onder meer de Praagse burcht ‘Hradcany‘ aan. Deze staat bekend als het grootste kastelencomplex op deze planeet en is dan ook één van de absolute blikvangers en hoogtepunten van de stad. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat deze imposante burcht lang niet de enige must-see is van de Tsjechische hoofdstad. Wat namelijk bovendien ook te denken van de Sint-Nicolaaskerk evenals de Sint-Vituskathedraal? Ook het gemeenschapshuis van de stad kan met recht en rede een indrukwekkende bezienswaardigheid worden genoemd die je zeker en vast niet over het hoofd mag zien.

De Karelsbrug, de iconische brug van Praag

Wie Praag zegt denkt uiteraard ook meteen aan de iconische Karelsbrug. De oevers van de Moldau worden in de praktijk verbonden met behulp van 15 bruggen. De mooiste van deze bruggen is zonder enige twijfel de Karelsbrug. De brug werd gebouwd ten tijde van de veertiende eeuw in opdracht van Karel IV. Het is meteen ook de oudste brug van de Tsjechische hoofdstad. Ze beschikt over een lengte van zo’n slordige 520 meter en heeft een breedte van 10 meter. Uniek aan de brug is de aanwezigheid van 30 beeldengroepen die dateren uit de achttiende eeuw. Elk beeld beschikt over diens eigen geschiedenis wat ze ongelofelijk bezienswaardig maakt. Sinds het jaar 1950 is de brug vrijgemaakt van alle verkeer. Dit zorgt er voor dat het mogelijk is om in alle rust over de brug te kuieren.

Een relatief goedkope bestemming voor een citytrip

Ondanks het feit dat het prijsniveau in Praag door de jaren heen duidelijk is gestegen blijft deze stad nog steeds een vrij voordelige bestemming voor een citytrip. Ze is in ieder geval aanzienlijk voordeliger in vergelijking met de West-Europese toeristische steden. Bovendien kan er worden vastgesteld dat de toeristische infrastructuur zeer divers is. Je treft er hotels aan in alle mogelijke prijscategorieën, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat je er bijvoorbeeld perfect kan verblijven in een leuk appartement. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een leuke citytripbestemming tegen een zacht prijskaartje kan het zonder meer een aanrader zijn om een citytrip Praag te overwegen.

Winkelen in Praag? Dit zijn de leukste plaatsen!

Praag mag dan behoorlijk wat cultuur in de aanbieding hebben voor haar bezoekers, het spreekt voor zich dat je wellicht ook even zal willen shoppen tijdens je verblijf in de Tsjechische hoofdstad. Ook wat dit betreft worden er verschillende mogelijkheden aangeboden. De populairste winkelbuurt van Praag is echter terug te vinden rond het zogenaamde Wenceslasplein. Het is ook hier dat de bekende winkelstraat na Prikope is terug te vinden. Vergis je echter niet, ondanks het relatief voordelige karakter van Praag is dit op moment van schrijven de 18de duurste winkelstraat van de wereld. Je treft hier niet alleen veel individuele winkels aan, maar ook verschillende winkelcentra zoals Cerna Ruze en Palac Myslbek.

TIP: Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, Oekraïene, GriekenlandPolen, TsjechiëSlowakije, Hongarije, Slovenië, KroatiëRusland, …

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder