Turkije ⋆ Istanboel

Turkije ⋆ Istanboel

Op de grens van Europa en Azië vinden we een ongelofelijk indrukwekkende en eigenlijk ronduit unieke metropool terug. Het gaat hierbij uiteraard om de Turkse stad ‘Istanboel’. Deze metropool met ruim 13 miljoen inwoners staat er om bekend over ongelofelijk veel toeristische troeven te beschikken. Dat hoeft ook in het geheel niet te verbazen. In het verleden is Istanboel dan ook niet voor niets de hoofdstad geweest van drie van de belangrijkste rijken uit de geschiedenis.

Wil jij ook graag op ontdekkingstocht gaan doorheen enkele fascinerende overblijfselen van het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse Rijk? Dan is een citytrip Istanboel boeken voor jou ongetwijfeld de moeite meer dan waard!

… officiële landstaal Turks, hoofdstad Turkije Istanboel ⋆ 783.562 km² (1,3% water) ⋆ 82.017.514 inwoners ⋆ munteenheid: Turkse lira ⋆ UTC +3 ⋆ Nationale feestdag: 29 oktober …

Istanboel, een prachtig uitzicht over de Bosporus

Heel wat mensen houden er tijdens het ondernemen van een citytrip van om enkele mooie uitzichtpunten te gaan uitzoeken. Dat geldt wellicht in het bijzonder voor een citytrip Istanboel. Eén van de eerste zaken die hoog op het verlanglijstje van veel mensen staat is dan ook het zoeken van een uitzicht over de Bosporuswelke het Europese van het Aziatische deel van de stad scheidt. Ondanks het feit dat de oude kern van Istanboel duidelijk nog op het Europese continent is gelegen zal je tijdens een bezoek aan deze stad kunnen vaststellen dat ze helemaal niet Europees aandoet, in tegendeel. Istanboel kan dan ook met geen enkele andere Europese stad worden vergeleken. Dit is mede het gevolg van de ongelofelijke bedrijvigheid die je hier zal aantreffen. Overal zijn bijvoorbeeld kraampjes met mosselen terug te vinden, tref je schoenpoetsers aan en kan je zaken kopen zoals sesambroodjes, fruit, vis, noten en nog zoveel meer. Het is best even wennen aan de hectiek die zich hier ontvouwt.

Verlies jezelf in een wirwar van kleuren en formaten

Zoals hierboven reeds aangegeven is Istanboel in vele opzichten een unieke stad. Ze bestaat uit een wirwar van steegjes, brede boulevards evenals prachtige, historische paleizen. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat er verspreid over de stad ook menig aantal tuinencomplexen zijn terug te vinden waarin het echt heerlijk vertoeven is. Mensen die houden van winkelen kunnen tijdens een citytrip Istanboel onder meer het geld laten rollen in één van de verschillende, overdekte winkelcentra. Iets waar je wel aan moet wennen is dat Istanboel er om bekend staat een ongelofelijk luide stad te zijn. Reeds in de vroege ochtend is er uiteraard de oproep tot het gebed welke vanaf alle minaretten wordt uitgeroepen.

De Grand Bazaar, één van ’s werelds grootste markten

Voor menig aantal mensen vormt een bezoek aan de Grand Bazaaréén van de absolute hoogtepunten van hun citytrip Istanboel. Dat hoeft ook niet te verbazen, want een bezoek brengen aan één van de grootste markten ter wereld mag absoluut niet ontbreken tijdens jouw citytrip. Je kan hier met absolute zekerheid genieten van urenlang winkelplezier. Niet alleen de markt die hier wordt gehouden is overigens een aanrader, dat geldt ook zeker voor de bouwwerken die hier zijn terug te vinden. Zo tref je hier niet alleen de Aya Sofia aan, maar ook de Blauwe Moskee evenals het Topkapi Paleis. Deze spreken reeds eeuwenlang tot de verbeelding en kan jij nu zelf gaan ontdekken in deze prachtige en imponerende stad!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder