Ijsland

Rondreis Ijsland

Tot enkele jaren geleden was het nog behoorlijk lastig om een reis te ondernemen naar IJsland. Niet alleen betrad je dan als reiziger een haast onontgonnen gebied, daarnaast was ook het prijsniveau op IJsland jarenlang torenhoog. Inmiddels is er daar gelukkig verandering in gekomen. Het Noordelijk gelegen IJsland is tegenwoordig toegankelijker dan ooit en biedt haar bezoekers werkelijk ongelofelijk veel moois om te ontdekken. Er zijn maar weinig andere landen op deze planeet terug te vinden waar de natuur even indrukwekkend is als op IJsland het geval is. Tijdens een rondreis IJsland maak je niet alleen kennis met de unieke hoofdstad Reykjavik, daarnaast zal je ook gletsjers en geisers ontdekken evenals vulkanen en tal van groene oases. Ben jij ook benieuwd wat voor moois een rondreis IJsland allemaal voor jou in petto zal hebben? Kom er dan snel alles over te weten hier op deze pagina!

Een bijzonder gevarieerd en prachtig eiland

De naam IJsland laat op het eerste zicht vermoeden dat dit land volledig bestaat uit ijs. Dat is echter helemaal niet juist, in tegendeel. Kies je er voor om tijdens de zomer een bezoek te brengen aan IJsland? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er juist erg veel groen te ontdekken valt. IJsland is dan ook de thuisbasis van één van Europa’s meest groene oases. We hebben het hierbij dan uiteraard over het Skaftafell Nationaal Park. Niet alleen tref je hier een groene oase aan, daarnaast bevindt zich hier ook de grootste gletsjer van Europa. Hoe indrukwekkend IJsland ook mag zijn voor volwassenen, ook voor kinderen is een reis naar dit geweldig mooie eiland een absolute aanrader.

Tijdens een rondreis IJsland met kinderen zal je onder andere het nationaal park Þingvellir willen aandoen. Dit park bevindt zich exact op de breuklijn. Dit betekent dat je hier niet alleen tal van spectaculaire geisers terug kan vinden, maar ook kennis kan maken met enkele prachtige watervallen. Bovendien is het in deze omgeving eveneens een aanrader om een bezoekje te brengen aan het eiland(je) Drangney. Dit eilandje maakt deel uit van de Skagafjördur eilandengroep en staat voornamelijk bekend als woonplaats van heel wat (bijzondere) vogels. Je rondreis IJsland van hieruit vervolgen doe je over het schiereiland Snæfellsness.

Snæfellsness, het mooiste gebied van IJsland

Snæfellsness staat algemeen bekend als één van de mooiste gebieden van IJsland. Dat is mede het gevolg van de aanwezigheid van de zogenaamde Snæfell-vulkaan. Veel mensen kiezen er tijdens hun vakantie op IJsland, meer bepaald aan het einde van hun rondreis, eveneens voor om de Blue Lagoon te gaan ontdekken. Een heerlijke duik in het warme water van de Blue Lagoon mag dan ook eigenlijk absoluut niet op je reisplanning ontbreken. De Blue Lagoon is gelegen op ongeveer een uurtje van de IJslandse hoofdstad Reykjavik en bevindt zich op weg naar de internationale luchthaven.

Een korte rondreis doorheen IJsland maken

Veel mensen gaan er in de praktijk nog steeds vanuit dat ze voor het ondernemen van een rondreis IJsland een behoorlijk lange vakantie moeten voorzien. Dat is echter niet correct. Het feit dat IJsland door de jaren heen is kunnen gaan rekenen op steeds meer toeristische interesse heeft er voor gezorgd dat er verschillende routes over het eiland zijn uitgestippeld. Deze routes kunnen deel uitmaken van een grote(re) rondreis, maar het is eveneens mogelijk om ze gewoon individueel af te leggen. De zogenaamde Golden Circle is daar het bekendste voorbeeld van. In amper één dag kan je door het afleggen van deze route namelijk kennismaken met enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland.

De Golden Circle op IJsland

Zoals reeds aangegeven hoeft een rondreis IJsland niet noodzakelijk een bijzonder lange tijd in beslag te nemen, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld de Golden Circle. Van deze route is bekend dat ze vanuit de IJslandse hoofdstad Reykjavik in amper drie uur tijd kan worden afgelegd. Tijdens het afleggen van de Golden Circle zal je zoals reeds aangegeven kennismaken met enkele van de absolute hoogtepunten van het eiland, namelijk:

  1. Geysir;
  2. Gullfoss;
  3. Thingvellir;

 

Tijdens het afleggen van deze route worden verschillende plaatsen aangedaan die belangrijk waren in de geschiedenis van IJsland. Een bekend voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Skáholt. Hier werd onder meer de eerste kathedraal van het eiland gebouwd. Nu je hier toch bent loont het de moeite om even rond de kathedraal te wandelen. Vanaf deze plaats heb je namelijk een mooi uitzicht op het natuurgebied.

Een rondreis IJsland combineren met de Faeröer? Het kan!

Heel wat mensen die fan zijn van het ontdekken van avontuurlijke eilanden met een prachtige natuur kiezen er bewust voor om een rondreis IJsland te combineren met nog een ander eiland welke in de buurt is gelegen. Dit kan er voor zorgen dat je naast IJsland ook het nabijgelegen Groenland kan gaan ontdekken, maar wat bovendien ook te denken van de eveneens steeds populairder wordende Faeröer eilanden? Een rondreis IJsland combineren met een bezoek aan de Faeröer zorgt er in de praktijk voor dat je onder meer de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met Torshávn, de kleinste hoofdstad ter wereld. Voor zij die een langere vakantie voor ogen hebben kan een combinatiereis zeker en vast tot de mogelijkheden behoren.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder