Nederland

Nederland

Een klein land waarbij je denkt aan klompen, tulpen, windmolens en natuurlijk de hoofdstad Amsterdam. De lange kustlijn, verschillende natuurgebieden, dammen en dijken maken de natuur van dit kleine land erg interessant. Nederland bestaat uit twaalf unieke provincies, elk met hun eigen unieke kenmerken. Dit maakt Nederland een uitstekende bestemming voor zowel rust als activiteit. De bekendste stad van Nederland is de hoofdstad Amsterdam. Een bruisende, historische stad vol kunst en cultuur. In Amsterdam alleen al zou je een paar dagen kunnen vullen met verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

Over het land

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door koele winters en milde zomers. Nederlands is een relatief nat land waar gedurende het hele jaar matige regen valt. Omdat Nederland een erg vlak land is kunnen de weersomstandigheden per regio sterk variëren. Dit maakt zowel de zomers als winters in Nederland onvoorspelbaar. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de zes graden. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld rond de 22 graden. Tijdens hittegolven kunnen de temperaturen echter tot grote hoogtes stijgen zoals 36 graden. Nederland heeft ruim zeventien miljoen inwoners en is daarmee relatief dicht bevolkt.

Steden en bezienswaardigheden

Hoofdstad Amsterdam

Amsterdam In de Nederlandse hoofdstad zal je niet snel verveeld raken. Er is genoeg te doen om een paar dagen in deze stad te kunnen vertoeven. Maak een boottocht door de iconische kanalen, wandel door het Vondel park of breng een bezoek aan een van de vele musea. Een van de populaire manieren om de stad te bezichtigen is met de fiets. Andere populaire toeristische attracties in Amsterdam zijn de bloemenmarkt, De Wallen en het Koninklijk Paleis op de Dam. Een selectie van de vele highlights in Amsterdam volgt.

amsterdam citytrip

De Dam De Dam wordt ook wel het hart van Amsterdam genoemd. Aan dit sfeervolle grote plein vind je het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk. De Dam op zich is al een attractie. Er zijn vaak verschillende straatartiesten en activiteiten te vinden. Wanneer je een bezoek brengt aan het Koninklijk Paleis kun je kunstwerken afkomstig uit de Gouden Eeuw en de marmeren Burgzaal bewonderen. Vanaf de Dam loop je gemakkelijk een van de vele winkelstraten van Amsterdam in met veel verschillende winkels en merken.

Anne Frank Huis Het Anne Frank huis is internationaal bekend door het museum en het dagboek. De Joodse Anne en haar familie moesten zich verstoppen in het achterhuis waar Anne een dagboek bijhield. Het achterhuis is omgebouwd tot museum. Wanneer je het Anne Frank Huis bezoekt leer je over Anne’s familie en hoe het verborgen leven van de Joden eruit zag tijdens de oorlog. Het dagboek van Anne wordt in een aparte zaal in het museum tentoongesteld. Tijdens je bezoek kun je gratis gebruik maken van een audiotour.

De Wallen In Nederlands is deze plek bekend onder de naam ‘De Wallen’ en ‘Red Light District’. In de avond kleurt de hele omgeving rood door de felle neonlichten en is dan ook een bezoek waard. Op De Wallen vind je onder andere bordelen, seksshops en museums. Voor meer informatie en geschiedenis van De Wallen kun je een gids huren voor een wandeltour. Voorbeelden van andere attracties die gelegen zijn in het Red Light District zijn de Amsterdam Dungeun, Madam Tussauds museum, Body Worlds, het Rembrandt Huis en natuurlijk de Oude Kerk.

Meer in Nederland

Noord-Holland In de provincie Noord-Holland vind je veel iconische Nederlandse attracties. Bezoek bijvoorbeeld de rustgevende duinen en stranden in Bergen aan Zee of Zandvoort. Ook buiten de zomer zijn de stranden een leuk uitstapje voor mooie wandeling met uitzicht over de Noordzee. Voor de kaasliefhebbers zijn er de kaasmarkten in Edam en Alkmaar. Op de Zaanse Schans kun je de windmolens bekijken. Natuurlijk is er nog het iconische vissersdorp Volendam. Een klein dorp bekend van veel Nederlandse artiesten en om hun klederdracht.

visserdorp volendam

Zuid-Holland

In deze provincie vind je de grote steden Den Haag en Rotterdam. Den Haag is het politieke hart van Nederland waar je het Binnenhof en Paleis Noordeinde vindt. Er zijn ook veel winkels, monumenten en musea te bezoeken. Met de tram reis je gemakkelijk naar de populaire kustplaats Scheveningen. De grootste haven van Europa vind je in Rotterdam. Het Maritiem Museum in Rotterdam leent zich ook prima voor een uitstapje. In Zuid-Holland kun je ook de kleurrijke bloemen in bloemenpark Keukenhof bezoeken of een kijkje nemen in Delft, waar het Delfts blauw vandaan komt.

Gelderland en Overijssel

Prachtige natuur vind je in zowel Gelderland als Overijssel. Gelderland is de grootste provincie van Nederland en staat bekend om de mooie landschappen van de Veluwe. Naast de prachtige Veluwe zijn er in Gelderland verschillende kastelen en een dierentuin te bezoeken. In Overijssel kunnen natuurliefhebbers de heidelandschappen van de Weerribben bezoeken of een van de bossen of polders. Voor de geschiedenisliefhebber kunnen de Hanzesteden Kampen, Deventer en Zwolle bezocht worden. Giethoorn is ook populair onder toeristen door de vele riviertjes, kanalen en bruggetjes. Huur een bootje en verken dit leuke plaatsje.

nederland rondreis

Drenthe, Groningen en Friesland.

Drenthe is bekend om de mysterieuze hunebedden die je kunt bezoeken, de dierentuin Wildlands Adventure Zoo en het evenement TT Assen. Voor een grote variatie in natuur ben je ook in Drenthe aan het goede adres. Geniet van het levendige centrum van Groningen of reis af naar het noorden om de Waddeneilanden te bekijken. Een bezoek aan zeehondencrèche Pieterburen mag hierbij zeker niet ontbreken. Friesland is bekend om zijn unieke taal, prachtige meren en ligging aan de Waddenzee. Al met al is het ook zeker de moeite waard het Noorden van Nederland te gaan verkennen.

Noord-Brabant, Limburg en Zeeland

In het gezellig Noord-Brabant kun je terecht voor lekker eten in een warme sfeer. Een bezoek aan de centrums van Breda en Den Bosch zullen je verrassen met hun rijke historie. Dit is tevens de provincie waar Vincent van Gogh is geboren. Bekijk zijn werk en leven in het Van Gogh Huis.

Ook in de provincie Limburg kun je heerlijk eten in een van de uitstekende restaurants. Om de Limburgse natuur te bewonderen kun je het Nationale Park Groote Peel of het Meinweg Nationale Park bezoeken. Leer alles over de Deltawerken bij Deltapark Neeltje Jans in Zeeland. Naast de verschillende musea en mooie stranden is Zeeland ook een geschikte bestemming als je houdt van mosselen en kreeft.


Naar Nederland

Het grootste voordeel van Nederland is natuurlijk de nabijheid. Men moet geen vliegtuig nemen om op bestemming te geraken en vaak dient men slechts enkele uurtjes te rijden alvorens te arriveren. Net dat maakt het regelen van een weekendje weg zo gemakkelijk. We moeten natuurlijk ook toegeven dat de Nederlandse gezelligheid ook een hoop toeristen lokt.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway