Noorwegen

Een mooie rondreis in Noorwegen

Er zijn maar weinig andere landen op deze planeet terug te vinden die over zo’n ongelofelijke schoonheid beschikken als Noorwegen. Tijdens een rondreis Noorwegen val je dan ook werkelijk van de ene verrassing in de andere. Je maakt niet alleen kennis met eindeloos ogende bossen en diepe fjorden, daarnaast ontdek je uitgestrekte hoogvlaktes en imposante bergen. Ook de ijzige gletsjers evenals de honderden kilometers lange rivieren dragen bij aan de unieke schoonheid waar dit land over beschikt. Het Noord-Europese landschap staat er om bekend vriend en vijand te verbazen en nergens anders ter wereld komt haar bijzondere schoonheid zo tot leven als in Noorwegen. Voldoende reden dus voor een rondreis Noorwegen!

Eén van de dunst bevolkte landen ter wereld

Het eerste wat tijdens een rondreis Noorwegen meteen duidelijk zal worden is het feit dat dit met absolute zekerheid één van de dunst bevolkte landen op deze planeet is. Dit zorgt er voor dat Noorwegen een ronduit uitstekende bestemming is voor natuurliefhebbers. In principe hoef je niet eens veel voor te bereiden. Mensen die hun rondreis niet voorbereiden en gewoon op goed geluk een route uitstippelen ter plaatse komen immers vaak in contact met heel wat prachtige locaties die anders aan het zicht worden onttrokken. Dit benadrukt eens temeer hoe ongelofelijk mooi dit Noord-Europese land wel niet is.

Te voet op ontdekking in Noorwegen

Dat je er voor kiest om een rondreis Noorwegen te ondernemen hoeft uiteraard in de praktijk helemaal niet te betekenen dat je continue in de auto moet blijven zitten, in tegendeel. Menig aantal gebieden die je op je weg tegen zal komen lenen zich namelijk uitermate goed om te voet te ontdekken. Neem nu bijvoorbeeld het zogenaamde Lysefjord welke is gelegen bij de zuidwestelijke stad Stavanger. De granieten wanden waar dit fjord over beschikt torenen zomaar even ruim 1000 meter boven de zee uit. Eveneens een bijzonder indrukwekkende plaats om te ontdekken is het zogenaamde Preikestolen rotsplateau. Van hier beschikt je over een werkelijk ongelofelijk mooi uitzicht over de omgeving.

Het noordelijkste puntje van continentaal Europa bezoeken

Ben je van plan om tijdens je rondreis Noorwegen het noorden van het land aan te doen? In dat geval kan je er absoluut niet omheen om de Noordkaap te bezoeken. Dit is het uiterste, meest noordelijk gelegen stukje van continentaal Europa. De Noordkaap is terug te vinden op Magerøya, gelegen in de zogenaamde Barentszzee. Het eiland beschikt over een zeer specifieke uitstraling. Niet alleen steile rotskusten, maar ook stevige bergen en een desolaat aandoend toendralandschap bepalen er het “straatbeeld”. De Noordkaap is in tegenstelling tot wat veel mensen denken uitstekend bereikbaar door middel van een autotunnel. Eenmaal je de Noordkaap hebt bereikt is je avontuur hier echter nog niet ten einde, in tegendeel. Van hieruit is het namelijk mogelijk om een wandeling van ongeveer negen kilometer te maken welke je meeneemt naar de landtong genaamd ‘Knivskjellodden’. Tijdens de zomermaanden (meer bepaald de maanden juni en juli, dus niet augustus) wordt het hier nooit donker.

Welke steden ontdekken tijdens een rondreis Noorwegen?

Ondanks het feit dat Noorwegen in eerste instantie vooral bekend staat omwille van haar ronduit magnifieke natuur is het zo dat er verspreid over het land ook menig aantal prachtige steden zijn terug te vinden. In het bijzonder kan je tijdens een rondreis doorheen Noorwegen kennismaken met grote steden zoals bijvoorbeeld Oslo en Kristiansand, maar ook Stavanger, Bergen en Trondheim. Ook de stad Tromsø is altijd het ontdekken meer dan waard. Eén van de absolute topplaatsen die veel reizigers maar wat graag willen ontdekken is ook ‘Bergen’ met haar middeleeuwse haven. In ieder geval, wil jij tijdens jouw rondreis Noorwegen graag ook kennismaken met enkele sfeervolle, uitnodigende en interessante steden en dorpjes? Dan behoort ook dat zonder meer tot de mogelijkheden!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder