Oostenrijk

Oostenrijk

Belgen trekken graag naar de bergen van Oostenrijk. Na dik 1000 kilometer rijden bereikt men de Oostenrijkse grens. Een vignetje aankopen en men kan er ongestoord rondrijden. De natuurpracht is de reden waarom er massaal wordt afgezakt naar het land. De toeristische infrastructuur zit ook goed en voornamelijk de laatste jaren ontwikkelde het land zich tot een echt familievakantieland. Talloze uitstappen gericht op kinderen en kindvriendelijke accommodaties lokken in de zomer dan ook een hoop gezinnen. In dit artikel focussen we ons trouwens op Oostenrijk als zomervakantieland. In de winter verwelkomen de hotels de wintersporters. Op die manier is het land een jaar rond geliefd door toeristen.

Het is een onmogelijke opdracht om Oostenrijk samen te vatten aan de hand van een tiental hoogtepunten. Het veelzijdige land heeft veel meer te bieden en net daarom stellen we ook gedetailleerdere lijstjes samen. Ben je van plan om een Oostenrijk rondreis samen te vatten? Passeer dan zeker aan een paar hoogtepunten.

Roadtrip Oostenrijk – de Oostenrijkse parels

Wenen: topper voor een citytrip

In het oosten van Oostenrijk kan men de hoofdstad – Wenen – aantreffen. Dit culturele en politieke centrum van het land is een heuse citytrip waard. Rondom de stad zijn wat heuvels te vinden, maar voor de bergen ben je niet in het juiste deel van het land. Een culturele trip raden we uiteraard aan. Drie dagen vertoeven in de stad is voldoende. Tegenwoordig kan men goedkoop per vliegtuig pendelen naar de stad en men kan ook gebruik maken van een nachttrein (rechtstreekse verbinding met België). Vroeg tickets scoren is de boodschap.

Salzburg

Een vesting kijkt boven de stad uit en in deze vesting kan men ook genieten van een fraai uitzicht over de stad. Plan tijdens uw sportieve rondreis zeker een tussenstop in Salzburg. Het compacte centrum heeft men na enkele uurtjes wel gezien, maar een dag uitrusten na wat pittige bergwandelingen raden we hier zeker aan. Bij uitbreiding kan men in Salzburgerland ook nog wat leuke uitstapjes maken: de hoge watervallen van Krimml de legendarische burcht en de ijsgrot in Werfen en de Großglockner-Hochalpenstraße zijn slechts enkele voorbeelden. Eventueel kan men vliegen naar de stad en daar enkele dagen verblijven in het kader van een Salzburg citytrip.

Innsbruck

Na Wenen en Salzburg melden we een derde culturele topper: Innsbruck. Vlakbij de Duitse grens en het populaire Garmisch-Partenkirchen kan men de stad opmerken. Historische Altstadt is prachtig en bovendien liggen de magische bergen pal naast de stad. Na een rit van 20 minuutjes met de kabelbaan verruilt men het drukke stadsleven met hoogalpine terrein. In geen tijd staat men op bijna 2000 meter hoogte en kan men genieten van een fenomenaal panorama (onder andere op de stad Innsbruck). Reizen met kinderen? Maak dan halverwege een tussenstop in de zoo.

Kaunertal

Pitztal en Bregenzerwald

Het Pitztal is de thuishaven van de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3.768 m). Het is een waar wandelparadijs. In de zomer is het een geliefkoosde bestemming voor Belgen en Nederlanders en dat is natuurlijk volkomen te bergrijpen. Ook het Bregenzewald – in het uiterste westen van Oostenrijk – is een leuk gebied om te wandelen.

Grossglockner

De tolweg kan men het best eens berijden bij mooi, helder weer. Op die manier kan men optimaal genieten van de panorama’s. Boven kan men tal van wandelingen maken. Sportievelingen laten de wagen bij het hotel (of aan de voet van de tolweg) en nemen de fiets.

Salzkammergut

Ten oosten van Salzburg kan men het gebied de Salzkammergut opmerken. Sinds 1997 staat dit gebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst als waardevol natuurlandschap. Kristalheldere meren, hoge bergen, prachtige plekjes zijn hier de kernwoorden. Hallstatt is trouwens de hoofdplek, maar daar is het niet altijd zo leuk vertoeven. Massatoerisme heeft de plek in zijn greep.

Wachau

De Wachau is een toeristische regio in Neder-Oostenrijk, op zo’n 80 km ten westen van Wenen. Door deze ongeveer 30 km lange vallei tussen Krems an der Donau en Melk stroomt de Donau.

Krimml

Watervallen hebben altijd iets fabelachtig. De Krimml watervallen in het National Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland, hebben een valhoogte van bijna 400 meter en zijn de grootste van Centraal-Eruopa. Jaarlijks komen zo’n 400000 toeristen het waterspektakel aanschouwen. Dankzij een aangelegd pad kan men de waterval op verschillende punten aanschouwen.

Rondreis Oostenrijk plannen

De mythische bergen, prachtig aangelegde wandel- en fietspaden, culturele steden, uitstekende gastronomie, goed uitgeruste verblijven en de nabijheid maken van Oostenrijk de ideale locatie om een leuke vakantie te beleven. Hoogtijd om zelf de gezonde berglucht in de ademen. Deze top 10 is selectief en net daarom raden we je aan om de overige lijstjes omtrent Oostenrijk op deze site eens door te nemen. Dankzij bovenstaande bezienswaardigheden kan men alvast beginnen wegdromen.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen