Zweden

Zweden

Een rondreis Zweden staat bij ongelofelijk veel mensen op de bucket list… en dat is niet meer dan terecht. Zweden is één van de meest fascinerende landen van Europa om doorheen te rijden. Je treft dan ook in nog maar weinig andere landen een even ongerepte natuur aan als hier het geval is. Tijdens een rondreis Zweden zal je niet alleen kennismaken met prachtige oerbossen, daarnaast kan je ook elanden gaan spotten in het bekende en populaire Nationaal Park Tiveden.

Eveneens een absolute aanrader is het maken van een kanotocht langs de vele eilandjes van het zogenaamde Unden-meer. Hoe dan ook mag het nu al duidelijk zijn, je hoeft je tijdens een rondreis Zweden werkelijk op geen enkel moment te vervelen.

Zweden, een land boordevol mogelijkheden

Zweden staat bekend als het grootste land van het Scandinavisch schiereiland. Dat is ook zeker niet overdreven, in tegendeel. Er valt in Zweden dan ook werkelijk ongelofelijk veel te beleven. Het land beschikt over een enorm uitgestrekt karakter. Dit kan er in de praktijk perfect voor zorgen dat je bijvoorbeeld verschillende uren rond kan rijden zonder dat je ook maar één andere persoon tegen zal komen. Ook dit draagt beslist bij aan het unieke gevoel dat je overvalt wanneer je een rondreis door Zweden maakt.

Een absolute must om te doen tijdens het ondernemen van een rondreis Zweden is een bezoek brengen aan één van de verschillende nationale parken die hier zijn terug te vinden. In het bijzonder Tiveden, één van de laatste echte wildernissen van Europa is absoluut de moeite meer dan waard.

Ervaar het avontuurlijke karakter van Zweden

De ongerepte natuur heeft er voor een groot deel mee voor gezorgd dat Zweden over een uitermate avontuurlijk karakter is komen te beschikken. Je kan op een groot aantal plaatsen in het land dan ook niet alleen raften en kanoën, daarnaast kan je hier ook werkelijk schitterend zwemmen. Zweden telt dan ook niet voor niets zomaar even 100.000 meren en honderden rivieren. Bovendien heeft ze ook nog eens een indrukwekkende kustlijn van maar liefst 3.000 kilometer. Dit alles zorgt er voor dat je het prachtige Zweden op de meest uiteenlopende manieren kan ontdekken. Ben jij iemand die houdt van kajakken? Dan is het bijvoorbeeld tijdens een rondreis Zweden een absolute aanrader om even halt te houden bij de Klarälven. Dit is de langste rivier van Zweden en staat bekend omwille van haar woeste water.

Een rondreis Zweden ondernemen met kinderen

Zweden is een land dat op iedereen een grote indruk weet te maken. Dit geldt zeker niet alleen maar voor volwassenen. Er wordt tegenwoordig steeds vaker voor gekozen om een rondreis Zweden te ondernemen met het hele gezin. Dat is ook perfect mogelijk. Tijdens een dergelijke rondreis zal je namelijk kunnen vaststellen dat er verspreid over het land menig aantal interessante locaties zijn terug te vinden die ook kinderen absoluut zullen weten te waarderen. Een bekend voorbeeld van zo’n locatie is bijvoorbeeld het Berenpark van Orsa. Dit is niet alleen het grootste berenpark van Europa, daarnaast kan je hier ontdekken hoe de dieren in hun eigen habitat leven. Door de jaren heen heeft Zweden er in ieder geval heel wat aan gedaan om haar kindvriendelijke karakter extra in de verf te zetten en daar is ze absoluut in geslaagd.

Even halt houden in de Zweedse hoofdstad Stockholm

Het grootste deel van je rondreis Zweden zal ongetwijfeld in het teken staan van de prachtige natuur die het land rijk is. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat ook even halt houden in de Zweedse hoofdstad Stockholm een absolute aanrader is. Tijdens een bezoek aan deze leuke en uitnodigende stad zal je kennis kunnen maken met tal van interessante bezienswaardigheden. Wij hebben er alvast enkele die niet te missen zijn op een rijtje gezet:

  1. Het Koninklijk Paleis of de officiële residentie van de vorst van Zweden. Dit is meteen ook één van de grootste koninklijke paleizen welke er in Europa zijn terug te vinden.
  • De grote, gotische kathedraal genaamd ‘Storkyrkan’. Deze kathedraal staat bekend als de oudste kerk van de stad.
  • De zogenaamde ‘Kungsträdgarden’. Dit park is een bekende ontmoetingsplek in de Zweedse hoofdstad. Dit recreatiegebied is een ideale plek om te ontspannen, niet alleen voor de locals, maar ook voor mensen die de stad bezoeken.
  • Het Abba Museum is één van de bekendste musea van Zweden. Dit museum staat zoals de naam reeds laat uitschijnen volledig in het teken van de groep Abba. De interactieve tentoonstelling welke in het museum wordt getoond is een absolute must-see voor elke fan van Abba!

 

De bovenstaande bezienswaardigheden maken het in ieder geval duidelijk, hoe indrukwekkend en uitnodigend de Zweedse natuur ook mag zijn, het loont toch zeker de moeite waard om tevens even halt te houden in de hoofdstad van het land!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen