Noord-Frankrijk ⋆ Nord-Pas-de-Calais

Verken tijdens een rondreis Nord-Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk

Het prachtige vakantieland heeft een hoop te bieden. Al dit lekkers bekijken betekent niet noodzakelijk dat men een lange rit met de wagen moet ondernemen. Net over de Belgische grens kan men de regio NordPas-de-Calais opmerken. Het is een ietwat ondergewaardeerde regio, want toeristen trekken liever naar Picardië of Normandië. Hoogtijd om deze regio eens in de verf te zetten en de hoogtepunten eens te bekijken. Dankzij de nabijheid van deze Franse regio is het ook ideaal om er een weekendje te organiseren. Zo hoeft men niet eerst uren in de wagen te zitten. Voor vele Belgen is het slechts enkele uurtjes rijden. De echte pracht van de regio ontdekt men het best aan de hand van een Nord-Pas-de-Calais rondreis. Zo kan men een dagje strand afwisselen met een cultureel bezoek aan een stad.

Hoogtepunten top 10 Nord-Pas-de-Calais: niet te missen

Opaalkust met Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez

Rij je van Calais naar Boulogne? Kijk dan zeker eens rond. Het prachtige kustgebied is een streling voor het oog. De twee rotsachtige kapen nodigen uit tot een wandeling. Op de Nez (de hoogste kaap) kun je de rotskust van Engeland bewonderen.

Arras

Deze plek is voornamelijk bekend omwille van het zomerfestival, maar ook hier kan men perfect een daguitstap organiseren. De stad werd lelijk getroffen tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar toch voelt het allemaal historisch aan. De herenhuizen op het centrale plein werden in ere hersteld en heropgebouwd. Ook op het Place des Héros met het gotische stadhuis en het mooie belfort kan men gezellig een terrasje doen en genieten van de historische pracht.

Lille

Ook wel Rijsel genaamd in het Nederlands. Een leuke bestemming voor een weekendje weg. Onder andere de Grand Place is een leuke bezienswaardigheid. Dit centrale plein wordt omringd door prachtige, historische gebouwen (het oude beursgebouw Vieille Bourse is een voorbeeld). In de zomer merkt men een hoop terrassen op en in de winter is er dan weer de gezellige kerstmarkt. Ga dus niet enkel naar Lille voor dat gigantische shoppingparadijs, maar bezoek ook eens de oude stad. Ook prachtige musea zijn er gehuisvest: Palais des Beaux-Arts en het museum voor de moderne kunst (LaM).

La Coupole

De geschiedenis aan Noord-Frankrijk is niet altijd rooskleurig. In de buurt van Saint-Omer kan men een enorme koepel aantreffen, la Coupole. Een gigantisch ondergronds complex dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd gebouwd. Bedoeling: de verwoesting van Londen middels V2-raketten.

Boulogne Sur Mer

Dit charmante plekje is de hoofdstad van de Opaalkust. Het is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de kust en tevens kan men er de belangrijkste vissershaven van Frankrijk vinden. Het grootste aquarium van Europa, de basiliek, een wandeling op de stadswallen en het street art parcours zijn voorbeelden van bezienswaardigheden. De opaalkust is ook vlakbij, dus heerlijke strandwandelingen horen ook bij uw verblijf.

Saint-Omer

Het mooiste religieuze gebouw van de streek kan men in Saint-Omer aantreffen. Een parel van natuursteen in het hart van de stad, de Notre-Dame.

7 valleien

Heerlijk wandel- en fietsgebied. Kleine, pittoreske dorpjes in combinatie met meerdere rivieren zorgen samen voor een lieflijk landschap. De duinen van Forêt d’Ecault of in Wissant de Cap Griz Nez bewonderen kan zeker. De (elektrische) fietsen meenemen richting een rondreis in Noord-Frankrijk is een verstandige zet. De fietsen komen zeker van pas.

Le Touquet

Chique badplaats, één van de populairdere badplaatsen.

Centre Historique Minier de Lewarde

Het belangrijkste mijnmuseum, met zo’n 150000 bezoekers per jaar, kan men in het departement Nord aantreffen. Het is gevestigd op de oude mijnzetel Delloye in Lewarde. Een aangrijpende afdaling richting de buik van de aarde is altijd een spannend avontuur.

Kinderen

Zo’n uitje naar Noord-Frankrijk is ook voor de kinderen een interessante onderneming. Extra leuk zijn dan de volgende zaken: Parc Zoologique Lille (gratis zoo) en Zoo d’Amiens Métropole en natuurlijk ook nog het grootste aquarium van Europa in Boulogne Sur Mer. Qua pretparken zijn er ook enkele mogelijkheden: Parc Bagatelle, Kidzy in Hénin Beaumont en Le Laby’Parc du Touquet zijn dan leuke tussenstops. Waterplezier kan men vinden in de zee, maar ook in Aqualud in Le Touquet.

Nausica aquarium

Nord-Pas-de-Calais rondreis

Zoals reeds gemeld kan men ook perfect een weekendje organiseren in deze regio. Dankzij de nabijheid is het ook mogelijk om een daguitstap te plannen. Middels een heuse rondreis kan men het beste van de regio ontdekken en eventueel kan men nadien Frankrijk nog wat dieper intrekken en andere regio’s verkennen. Vergeet niet dat Frankrijk een veelzijdig vakantieland is en alle regio’s hebben een hoop hoogtepunten te bieden. Het is niet voor niets het favorieten autovakantieland van menig Belgen.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder