Zuid-Frankrijk ⋆ Ardèche

Een rondreis door Ardèche in Zuid-Frankrijk

Frankrijk is een geweldig mooi en bovendien ook razend populair vakantieland. Elk jaar opnieuw kiezen heel wat mensen er dan ook voor om kennis te maken met de toeristische troeven waar dit land over beschikt. Frankrijk bestaat uit verschillende regio’s die stuk voor stuk over hun eigen, unieke kenmerken beschikken. Neem nu bijvoorbeeld de Ardèche. Tijdens een rondreis Ardèche maak je kennis met enkele van de mooiste gebieden die Frankrijk te bieden heeft. Onder meer ontdek je hier de meest prachtige natuurgebieden waarin je even heerlijk kan wegdromen. Hoe dan ook, wil jij ook graag ontdekken wat de Ardèche nu precies zo bijzonder maakt en ben je van plan om een heuse rondreis doorheen deze regio te gaan ondernemen? Verdiep je dan beslist even in de onderstaande informatie!

Een voorsmaakje van de natuurpracht van de Ardèche

Bijzonder veel mensen die er voor kiezen om een rondreis Ardèche te ondernemen maken de bewuste keuze om hun auto te parkeren op een parking in de buurt van de Cascade du Ray-Pic. Dit is een prima keuze, niet in het minst omdat je op deze manier reeds een aardig voorsmaakje krijgt van de natuurpracht van de Ardèche. Deze bekende waterval stort naar beneden langs een behoorlijk grillig pad welke een geruime tijd geleden is uitgesleten door toedoen van een heuse lavastroom. De beweging die het water maakt heeft er voor gezorgd dat er een ronduit bijzonder en uniek schouwspel is ontstaan. Dit is voor veel reizigers absoluut een geweldige kennismaking met de prachtige streek van de Ardèche.

Ontdek verschillende gezellige dorpjes in de Ardèche

Tijdens een rondreis Ardèche zal je kunnen vaststellen dat je lang niet alleen kennis zal maken met een geweldige natuurpracht. Wat namelijk ook te denken van de vele charmante plaatsjes die verspreid over deze regio zijn terug te vinden? Neem nu bijvoorbeeld de dorpjes Jaujac en Thueyts. Beide dorpjes zijn terug te vinden in een rotsachtig gebied welke tot op de dag van vandaag nog steeds de intense vulkanische activiteit van het verleden tastbaar aanwezig maakt. De bijzonder gevormde rotsen welke zich in deze dorpjes bevinden maken duidelijk hoe krachtig de natuur zich hier in het verleden heeft laten gelden. Het is absoluut de moeite waard om even gezellig doorheen deze fijne dorpjes te kuieren.

Levensgenieters zijn in de Ardèche aan het juiste adres!

Een rondreis Ardèche wordt in de praktijk zeer warm aanbevolen aan echte (culinaire) levensgenieters. Het is mede omwille van deze reden dat er tijdens een dergelijke rondreis eigenlijk ook altijd halt wordt gehouden bij het plaatsje ‘Le Viel Audon’. Dit is werkelijk een prachtig stukje paradijs welke je beslist niet over het hoofd mag zien. Reeds vanaf de jaren ’70 is men hier druk in de weer om het dorp om te toveren tot een volledig ecologische gemeenschap. In het bijzonder is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan de boerderij van Le Viel Audon. Deze boerderij is namelijk verantwoordelijk voor de productie van de meest smaakvolle biologische producten uit de buurt. Het gaat hierbij niet alleen om geitenkaas, maar ook om honing en ambachtelijk gemaakte siroop.

Een stukje avontuur in Bois De Païolive

Veel mensen die een rondreis Ardèche maken houden bovendien ook wel van een beetje avontuur. Mag het er ook voor jou wel wat avontuurlijker of sportiever aan toe gaan? In dat geval is het warm aanbevolen om even uit de auto te stappen en een trektocht te maken doorheen de ‘Bois De Païolive’. Dit is wellicht het meest eigenzinnige en tegelijkertijd ook vreemdste landschap dat je tijdens je rondreis doorheen de Ardèche zal aantreffen. Deze regio kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van een uitgestrekt eikenbos waarin de meest bizarre rotsformaties zijn terug te vinden. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, een rondreis Ardèche is in de praktijk ongelofelijk veelzijdig te noemen en kan voor iedereen meer dan de moeite waard zijn om te overwegen!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen