De 10 beste tips om snel makkelijk en risicoloos online te boeken naar Xi An Shaanxi

Hoewel het boeken van een reis soepeler dan ooit is geworden, kan het, als je niet enkele voorzorgsmaatregelen neemt, uitdraaien op een negatieve en overbelastende ervaring. Het plannen van een rondrit kan zowel het meest opwindende als het meest bedroevende onderdeel van reizen zijn.

Tuurlijk, het maken van een Pinterest bord vol met aantrekkelijke plaatjes is leuk, maar dan begin je de echte logistiek uit te zoeken en het dringt tot je door…, dit is imens veel werk. Daarom moet je heel voorzichtig zijn met het boekingsproces. Dat wetende, hebben we de 10 belangrijkste tips voor het vastleggen van een online sightseeing voor je meegenomen, door ze te volgen zal je absoluut veel voorkomende mislukkingen vermijden en ervoor zorgen dat je rit een moeiteloze en vertrouwde  belevenis zal worden.

 

1. Plan vooruit

De eerste stap bij het plannen van de ideale trip is kiezen waar je heen wilt. overlaad jezelf in het begin niet door te rekenen op dat je bij de eerste stap al weet waar je heen gaat. Bepaal eerst wanneer je op trip wil gaan en beslis dan welk land je wil bezoeken. Of je nu alleen voor een weekend gaat of misschien voor een langere rit, begin met het bekijken van de kleinigheden voordat je de datum vastlegt. Begin met het kiezen van de bestemming van je stad, controleer de route en afstand. Schrijf alles op wat je eerst moet boeken, zoals hotelkamer, vervoer, gidsen, enz. Vermijd het plannen een week van tevoren en probeer het minstens een maand op voorhand te doen om de beste aanbieding te vinden.

veilig online citytrip boeken

2. Plan vooruit

Nu je de datum en locatie hebt bepaald, is het tijd om de prijzen te vergelijken. In het geval dat je op zoek bent naar een hotel of hostels, kan je gebruik maken van sites die de diverse aanbiedingen en tarieven vergelijken. Meestal heeft Trivago de beste lokale tarieven om te vergelijken. Controleer prijzen, beschikbaarheden, opties en annuleringsvoorwaarden en vind het verblijf die het beste bij je past.

citytrip voorbereiden

3. Controleer terug

Als je eenmaal een hotel hebt gevonden waar je geïnteresseerd in bent en de beste prijs hebt, keer dan later terug en kijk nog eens. Tarieven kunnen . fluctueren op basis van vraag en seizoen. Kies bij je eerste zoekopdracht een hotel met kosteloze annulering, zoek verder en als je  een betere prijs vindt, kan je annuleren en opnieuw boeken. Daarnaast is het ook wijs dat wanneer je naar vluchten en hotels zoekt, een “Incognito Venster” gebruikt. Enige bedrijven zouden hun prijzen verhogen alleen omdat je op internet naar aanbiedingen hebt gezocht.

4. Check beoordelingen

Niemand weet beter hoe buitengewoon een bestemming is dan degenen die er al geweest zijn. Zeker, het resort is uitstekend, maar is het echt zo nieuw? Doe je huiswerk. De mening van andere reizigers en klanten kan heel relevant en doorslaggevend zijn voordat je je sightseeing boekt. Controleer altijd Tripadvisor en zorg ervoor dat je bestemming goede en betrouwbare recensies heeft. Door dat te doen kan je bepaalde “verrassingen” voorkomen.

beoordelingen hotel

5. Controleer je gegevens dubbel

Voordat je je boeking bevestigt en betaalt, controleer al je persoonlijke informatie twee keer. Check ze daarna nog een keer. Controleer  je naam, e-mailadres, boekingsdatum, tijdstip van in- en uitchecken en je bankkaartgegevens dubbel. Vermijd extra kosten voor het aanpassen van data of het omboeken van iets. Last but not least, overloop de e-mailbevestiging die je wordt toegestuurd. Zorg ervoor dat alle data foutloos is en print alle boekingen uit.

voorbereiding op reis gaan

6. Plan een reisroute

Probeer een plan te maken voor elke dag van je sightseeing. Op die manier heb je een beeld van je dagen en kan je je activiteiten zo verdelen. Voorkom het bezichtigen van talrijke plaatsen of het doen van veel activiteiten op dezelfde dag – misschien geniet je niet van alle bezienswaardigheden of zal je uiteindelijk iets missen. Tenzij je heel weinig tijd hebt, is het beter minder te doen en meer tijd te hebben om te genieten van de bezichtigingen die je bezoekt. Stel een datum vast waarop je elke dag het hotel verlaat, zodat je de ochtenduren niet misloopt.

reisroute plannen tips

7. Plan een extra dag

Als tijd en geld het toestemmen, probeer dan een extra dag in te plannen. Of je deze dag nu neemt om gewoon te rusten, en te chillen, je zal zien dat er altijd wel iets anders is dat je zou willen doen dat niet voorzien was. Het hebben van een extra dag vermijdt dat je je moet haasten en zal je laten relaxen een beetje voordat je terugkeert naar huis.

8. Volg bloggers

Als je naar een stad gaat waar je nog niet op voorhand bent geweest, kan je altijd online zoeken en kijken wat reizigersbloggers of misschien lokale mensen hebben bezocht en hun adviezen opvolgen! Maak aantekeningen van alle aanbevelingen zoals restaurants, toeristische plekken, en minder ontdekte plaatsen die je uitstap spannender kunnen maken. Je kan bloggers overal vinden, ga gewoon naar YouTube en zoek naar video’s, vlogs of volg een aantal van hen op sociale media en krijg hun beste aanbevelingen!

Zie hier een voorbeeld van een vlogster

9. Verken de lokale markten

De werkelijke kern  van steden ligt in hun lokale markten, mis dat niet! Elke stad heeft wel een straat of een wijk waar je de lokale sfeer kunt opsnuiven en het unieke van hun cultuur kan leren kennen. Zorg ervoor dat je een dag hebt om er gewoon rond te lopen, wat te winkelen en om nieuwe lokale smaken te proeven.

10. Omarm je innerlijke toerist

Zorgvuldig  en georganiseerd  zijn is erg  belangrijk om je sightseeing succesvol  te maken, maar raak niet strak  gehecht aan een specifieke gids. Geniet van het moment, volg je intuïtie, verken rond, verander de route  indien nodig, maar zorg ervoor dat je onvergetelijke en langdurige herinneringen maakt.

Zin om Xi An Shaanxi te verkennen?
Zie de afstand van België tot Xi An Shaanxi,