De 10 beste tips om snel rap en vertrouwd online te boeken naar Bandung

Hoewel het boeken van een rit eenvoudiger dan ooit is geworden, kan het, als je niet enkele voorzorg neemt, uitdraaien op een negatieve en spanningsvolle ervaring. Het plannen van een trip kan zowel het meest spannendste als het meest demotiverende aspect van reizen zijn.

Tuurlijk, het maken van een Pinterest bord vol met mooie foto’s is fijn, maar dan begin je de echte logistiek uit te zoeken en het dringt tot je door…, dit is enorm veel werk. Daarom moet je heel voorzichtig zijn met het boekingsproces. Dat wetende, hebben we de 10 belangrijkste tips voor het reserveren van een online reis voor je meegenomen, door ze te volgen zal je beslist veel voorkomende mislukkingen voorkomen en ervoor zorgen dat je sightseeing een snelle en veilige  ervaring zal worden.

 

1. Plan vooruit

De eerste stap bij het plannen van de ideale sightseeing is kiezen waar je heen wilt. overlaad jezelf in het begin niet door te rekenen op dat je bij de eerste stap al weet waar je heen gaat. Bepaal eerst wanneer je op rit wil gaan en beslis dan welk land je wil bezichtigen. Of je nu alleen voor een weekend gaat of misschien voor een langere excursie, begin met het bekijken van de details voordat je de datum vastlegt. Begin met het kiezen van de destinatie van je stad, controleer de route en afstand. Schrijf alles op wat je eerst moet boeken, zoals hotelkamer, vervoer, gidsen, enz. Voorkom het plannen een week van tevoren en probeer het minstens een maand op voorhand te doen om de beste aanbod te vinden.

veilig online citytrip boeken

2. Plan vooruit

Nu je de datum en locatie hebt bepaald, is het tijd om de aanbiedingen tegenover elkaar te stellen. In het geval dat je op zoek bent naar een hotel of hostels, kan je gebruik maken van sites die de afwijkende aanbiedingen en tarieven vergelijken. Meestal heeft Trivago de beste lokale tarieven om te vergelijken. Controleer prijzen, beschikbaarheden, opties en annuleringsvoorwaarden en vind het verblijf die het beste bij je past.

citytrip voorbereiden

3. Controleer terug

Als je eenmaal een hotel hebt gevonden waar je geïnteresseerd in bent en de beste prijs hebt, keer dan later terug en kijk nog eens. Aanbiedingen kunnen . variëren op basis van vraag en seizoen. Kies bij je eerste zoekopdracht een hotel met gratis annulering, zoek verder en als je  een betere prijs vindt, kan je annuleren en opnieuw boeken. Daarnaast is het ook verstandig dat wanneer je naar vluchten en hotels zoekt, een “Incognito Venster” gebruikt. Een paar bedrijven zouden hun prijslijsten verhogen alleen omdat je op internet naar aanbiedingen hebt gezocht.

4. Check beoordelingen

Niemand weet beter hoe geweldig een bestemming is dan degenen die er al geweest zijn. Zeker, het resort is prachtig, maar is het echt zo nieuw? Doe je huiswerk. De mening van andere reizigers en klanten kan heel relevant en doorslaggevend zijn voordat je je uitstap boekt. Controleer altijd Tripadvisor en zorg ervoor dat je bestemming goede en betrouwbare recensies heeft. Door dat te doen kan je bepaalde “verrassingen” vermijden.

beoordelingen hotel

5. Controleer je gegevens dubbel

Vooraleer je je boeking bevestigt en betaalt, check al je persoonlijke data twee keer. Controleer ze daarna nog een keer. Overloop  je naam, e-mailadres, boekingsdatum, tijdstip van in- en uitchecken en je bankkaartgegevens dubbel. Voorkom extra kosten voor het aanpassen van gegevens of het omboeken van iets. Last but not least, verifieer de e-mailbevestiging die je wordt toegestuurd. Zorg ervoor dat alle gegevens juist is en print alle boekingen uit.

voorbereiding op reis gaan

6. Plan een reisroute

Probeer een plan te maken voor elke dag van je uitstap. Op die manier heb je een schets van je dagen en kan je je activiteiten zo indelen. Vermijd het bezichtigen van veel locaties of het doen van talrijke activiteiten op dezelfde dag – misschien geniet je niet van alle bezienswaardigheden of zal je uiteindelijk iets missen. Tenzij je niet veel tijd hebt, is het wijs minder te doen en meer tijd te hebben om te genieten van de bezichtigingen die je bezoekt. Stel een datum vast waarop je elke dag het hotel verlaat, zodat je de ochtenduren niet misloopt.

reisroute plannen tips

7. Plan een extra dag

Als tijd en geld het permitteren, probeer dan een extra dag in te plannen. Of je deze dag nu neemt om gewoon te rusten, en te chillen, je zal zien dat er altijd wel iets anders is dat je zou willen doen dat niet uitgestippeld was. Het hebben van een extra dag voorkomt dat je je moet opjagen en zal je laten rusten een beetje voordat je terugkeert naar huis.

8. Volg bloggers

Als je naar een stad gaat waar je nog niet vooraf bent geweest, kan je altijd online zoeken en kijken wat reizigersbloggers of misschien lokale mensen hebben bezocht en hun adviezen opvolgen! Maak aantekeningen van alle aanbevelingen zoals restaurants, toeristische plekken, en minder ontdekte plaatsen die je trip opwindender kunnen maken. Je kan bloggers overal vinden, ga gewoon naar YouTube en zoek naar video’s, vlogs of volg een aantal van hen op sociale media en krijg hun beste raad!

Zie hier een voorbeeld van een vlogster

9. Verken de lokale markten

De echte kern  van steden ligt in hun lokale markten, mis dat niet! Elke stad heeft wel een straat of een wijk waar je de lokale sfeer kunt opsnuiven en het unieke van hun cultuur kan leren kennen. Zorg ervoor dat je een dag hebt om er gewoon rond te lopen, wat te winkelen en om nieuwe lokale smaken te proeven.

10. Omarm je innerlijke toerist

Zorgvuldig  en georganiseerd  zijn is enorm  belangrijk om je trip succesvol  te maken, maar raak niet streng  gehecht aan een specifieke gids. Geniet van het moment, volg je intuïtie, verken rond, verander de route  indien nodig, maar zorg ervoor dat je onvergetelijke en duurzame herinneringen maakt.

Zin om Bandung te verkennen?
Zie de afstand van België tot Bandung,