10 goede redenen voor een vakantie in Luxemburg

10 goede redenen voor een vakantie in Luxemburg

Luxemburg is altijd een vreemde eend in de bijt geweest. Enerzijds kan men doelen op de Belgische provincie en anderzijds kan men ook doelen op het buurland van België. Er ontstaat altijd wel wat verwarring tijdens de aardrijkskundelessen. In dit artikel hebben we het over het kleine buurland van België – het Groothertogdom Luxemburg. Ondanks de kleine oppervlakte loont het toch de moeite om eens af te zakken naar het land. Het grootste voordeel is de nabijheid. Voor vele Belgen en Nederlanders amper enkele uurtjes rijden en men bereikt reeds het groene land. Het is eens wat anders dan de Belgische Ardennen bijvoorbeeld, alhoewel ik zeker moet onderstrepen dat de Ardennen ook de perfectie locatie is voor een weekend en vakantie. In dit artikel sommen we 10 redenen op waarom een Luxemburg vakantie een goed idee is.

Uw Luxemburg vakantie

Hoogtijd om zelf even de regio te gaan bezoeken dus. 10 goede redenen om even af te zakken naar het buurland. We beginnen meteen met een prachtplaatje van de groene zone van het land:

luxemburg vakantie
  • Wandelaars komen zeker aan hun trekken. Bekend is de Müllerthal regio. Deze regio wordt ook wel eens klein Zwitserland genoemd. Veel wandelpaden en natuurlijke bezienswaardigheden kan men er spotten. de Mullerthal trail bestaat uit 3 lussen van telkens zo’n 40 kilometer. De tweede lus staat gekend als de mooiste (en de zwaarste). Meer dan 1000 hoogtemeters, veel natuur met onder andere grotten, een waterval, mooie bossen en weilanden. Boek een hotel in Echternach. Mooie stad en de tweede lus passeert er. ’s Morgens genieten van een goed ontbijt en vervolgens beginnen aan de loodzware dagtocht. Het spreekt voor zich dat men ook kleinere, iets gemakkelijkere tochten kan ondernemen.
  • Op de grens met Duitsland kan men het Kasteel Vianden aantreffen. Het is gelegen hoog op een rots en lijkt recht uit een sprookje te komen. Het is één van de mooiste Europese kastelen uit het gotische en romaanse tijdperk.
  • De hoofdstad ‘ Luxemburg’ is alvast een leuke citytrip. Voornamelijk het oude gedeelte van de stad is een streling voor het oog. Het is UNESCO Werelderfgoed met een reden. Tijdens een Luxemburg vakantie mag een daguitstap naar Luxemburg Stad zeker niet ontbreken.

 

Wiltz
  • Vergeet de Luxemburgse Ardennen niet. Steden als Wiltz en Clervaux behoren tot de mooiste wat de Luxemburgse Ardennen te bieden heeft. Met wat geluk is er nog wat plaats in de wagen over en dan kan men de fietsen meenemen. Al fietsend kan men Luxemburg verkennen. De Ardennen zijn niet vlak, dus een elektrische fiets komt van pas.
  • Stip Larochette aan op de kaart. Een dorpje omringd door bossen en door de aanwezigheid van twee oude kastelen is er een middeleeuwse charme.
  • Voor de gezinnen: Parc Merveilleux – een combinatie van een pretpark en een dierenpark. Het sprookjesbos kan klein en groot bekoren. Tussen april en oktober kan men ook de vlindertuin in Grevenmacher een bezoekje brengen.
  • Luxemburg is fietsvriendelijk. Verken het mooie natuurlandschap per fiets. Mountainbikers zijn er welkom, maar ook racefietsen en elektrische fietsen kunnen er mooie routes berijden.
  • Alle landen hebben hun eigen gastronomische specialiteiten. Forel in Rieslingwijn is een voorbeeld van een Luxemburgse specialiteit.
  • De ligging van Luxemburg is interessant. Bij een vakantie in Luxemburg hoort ook een daguitstap richting Trier. Het is de oudste stad van Duitsland en een streling voor het oog. Luxemburg is eerder klein, dus indien er voldoende tijd is, dan kan men eventueel bezienswaardigheden van buurlanden meenemen en er een soort van rondreis van maken.

 

Een vakantie doorbrengen in Luxemburg is dus zeker geen slecht idee. Na het doornemen van bovenstaande tips is het duidelijk: je gaat het buurland van België bezoeken. Bekijk de Luxemburg bezienswaardigheden eens. Plan een route, verken en geniet bovenal van de tijd ter plaatse.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder