15 Unieke citytrips in Italië

15 Unieke citytrips in Italië

We vallen meteen met de deur in huis en doen een straffe uitspraak: Italië is een prachtig, veelzijdig vakantieland en voor menig Belgen en Nederlanders is Italië het mooiste Europese land in het kader van vakanties. Tegenargumenten kunnen we niet vinden. In onze Europa top 20 citytrip lijst staan menig Italiaanse steden en een hoop andere Italiaanse bestemmingen kan men aantreffen in de lijst van ‘leuke bestemmingen’. In dit artikel bespreken we 15 populaire citytrips in Italië. Wens je dus de Italiaanse romantiek en charme te bewonderen, bezoek dan één van onderstaande steden.

Leuke citytrips in Italië

Rome

De hoofdstad is de populairste stad van Italië. Een Rome citytrip is altijd een goed idee, maar in het hoogseizoen blijft men er beter weg. De immense hitte lokt een hoop plaatselijke bewoners naar de kust. Bezoek de historische stad voor- of na het hoogseizoen en merk op dat Rome eigenlijk een groot openluchtmuseum is. In de volkswijk Trastevere scoor je een cocktail en onbeperkte tapas voor nog geen 10 euro, heerlijk! Citytrips in Italië bekijken? Kijk dan zeker verder dan Rome alleen.

citytrip rome

Venetië

Het prachtige Venetië is populair onder de toeristen. De kleine waterwegen, historische bezienswaardigheden en het unieke feit dat de stad eigenlijk op het water is gebouwd zorgen voor een fraai plaatje. De stad dreigt wel te zinken en jammer genoeg staat het San Marcoplein soms eens onder water. Gelukkig is dit een zeldzaamheid en kan men vaker genieten van een prachtig Italiaans zonnetje terwijl met in de gondel genet van een rondvaart door de binnenstad.

citytrip Venetië

Florence

In Firenze kan men ook gerust drie dagen ronddwalen. De hoofdstad van de regio Toscane is een echte parel. Trek zeker eens naar de romantische rozentuin en geniet er van een heerlijk panorama over de stad. Verras de geliefde met een romantische picknick in de tuin en de dag kan niet meer stuk.

citytrip Florence

Milaan

citytrip Milaan

Bergamo

Deze stad kreeg in 2020 jammer genoeg een hoop aandacht. Niet de toeristische kant van de stad werd belicht. De stad werd het symbool van de wreedheid waarmee het coronavirus toesloeg in Noord-Italië. De stad ligt in de buurt van Milaan en de Italiaanse meren en is een populaire daguitstap. De Citta’ Alta met onder andere de Basilica di Santa Maria Maggiore zijn de grootste bezienswaardigheid. De historische binnenstad – met de kleine steegjes – ziet men trouwens reeds van ver liggen. Men kan ze namelijk op een heuvel opmerken.

citytrip Bergamo

Bologna

Tussen Venetië, Milaan en Firenze kan men deze stad opmerken. Merk op dat ze in de schaduw staat van de drie bovengenoemde grootmachten. In Bolgona is het dan ook vaak opmerkelijk kalmer. De stad is klein en in twee dagen heeft men dan ook eigenlijk alles gezien. Ideaal voor een weekend, of als daguitstap indien je vertoeft in een nabijgelegen stad.

citytrip Bologna

Napels

Niet meteen de mooiste Italiaanse stad, maar het plaatje klopt hier wel: heerlijke keuken, charme, smalle steegjes en een hoop hoogtepunten. De omgeving is ook best uitdagend. Denken we maar aan de Vesuvius, Pompeï en de Alfami-kust en leuke eilanden zoals Capri. Maak van die citytrip dus een heuse rondreis en ontdek nog meer van Italië.

citytrip Napels

Verona

Tussen Milaan en Venetië en bovendien ook nog eens aan het Gardameer merkt men deze romantische stek op. Beklim de Torre dei Lamberti en geniet van het zicht. Bij het Huis van Julia merkt men hordes toeristen op. Drum samen mee en neem ook een romantische foto op het balkon.

citytrip Verona

Siena

citytrip Siena

Turijn

citytrip Turijn

Genua

Een citytrip naar Genua is niet zo populair. De andere Italiaanse steden genieten meer populariteit. De grootste havenstad van Italië is gelegen in de Noord-Italiaanse provincie Ligurië. Het oude stadscentrum is leuk om te ontdekken. Het centrale plein Piazza de Ferrari met het prachtige Palazzo Ducale is de hotspot.

citytrip Genua

Triëst

In het noordoosten van de laars van Italië kan men Trieste (Italiaans) opmerken. Grenzend aan Oostenrijk en ook vlakbij Kroatië. Neoklassieke Oostenrijks-Hongaarse en Sloveense invloeden en dat in combinatie met Italiaanse charme, altijd leuk. Het moment om ook even een kijkje te nemen naar de Sloveense kust.

citytrip Triëst

Palermo

Op het punt van de laars van Italië – op het Italiaanse eiland Sicilië – kan men Palermo opmerken. Dankzij het mediterraanse klimaat kan men deze stad eigenlijk het ganse jaar door bezoeken. Het klimaat is niet het enigste interessante, ook de rijke geschiedenis is aanwezig. Het indrukwekkende Piazza della Vittoria is het hart van de stad en hier is dan ook veel bedrijvigheid.

Citytrip Palermo

Meer Italiaanse trips

Italië is trouwens wel wat meer dan populaire grootsteden. Citytrips in Italië zijn populair, maar men kan er meer ondernemen. Sommige gebieden lokken ook een hoop toeristen. In het noorden van Italië kan men onder andere de Dolomieten en de Noord-Italiaanse meren opmerken. Ook Toscane staat in zowat alle reisgidsen van Italië vermeld als een ‘must do’.

Gardameer

In de mythische Dolomieten komen de sportievelingen aan hun trekken en aan het Gardameer kan men dan weer heerlijk uitrusten op één van de vele terrassen van de pittoreske plekjes aan het meer. Kortom: het veelzijdige land Italië kan men in enkele dagen bezoeken middels een stedentrip, maar in het beste geval is er meer tijd voorhanden en kan men een kleine rondreis organiseren en meerdere parels bezoeken.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder