Bollendorf bezoeken

Bollendorf bezoeken

Net over de grens van Luxemburg kan men de plaats Bollendorf opmerken. Het is een gemeente in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en is gelegen aan de rivier de Sauer. In de buurt kan men het populairdere, Luxmburgse Echternach opmerken en ook Bitburg ligt vlakbij. Het is een leuke plek om te genieten van de natuur en bovendien slechts op enkele uurtjes rijden verwijderd voor vele Belgen. In het Duits-Luxemburgse natuurpark Südeifel kan men prachtige wandelingen maken. Heuvels, riviertjes, rotsformaties, weilanden en andere natuurlijke hoogtepunten komen aan bod.

Ook de oude stad Trier is een bezoek waard en eigenlijk kan men Bollendorf ook perfect gebruiken om Luxemburg te verkennen.

In Trier kan men genieten op het prachtige marktplein

Bezienswaardigheden in Bollendorf

Het is een eerder kleine plek. De Mariensäule, Schloss Weilerbach, Katholische Pfarrkirche St. Michael, de burg en de Romische Villa zijn de voornaamste hoogtepunten. Uiteraard heeft de omgeving meer te bieden. Overdag kan men er heerlijk wandelen en fietsen – of een daguitstap maken – en ’s avonds kan men dan genieten van de rust in Bollendorf. Net dat is de reden waarom toeristen afzakken naar deze kleine dorpjes.

Leuke natuurfenomenen kan men in de buurt opmerken. Onder andere deze Devil’s Canyon

Overnachten in Bollendorf

ZO net over de grens met Luxemburg kan men opmerken dat de Südeifel een geliefde regio is voor toeristen. Men kan er dan ook een hoop mogelijkheden opmerken om te overnachten. Een eigen huisje, of appartement kan men er perfect huren, maar ook het aanbod aan hotels is groot. Er zijn een hoop luxueuze stulpjes gevestigd alwaar men na een fikse wandeling kan genieten van een heuse culinaire maaltijd.

Kortom: Bollendorf is een leuke plek om te verpozen indien men enkele dagen vrij heeft. De Belgische Ardennen en Luxemburg zijn er natuurlijk ook nog, maar zo eens vertoeven in Duitsland is ook leuk. Hoogtijd om er enkele dagen te overnachten dus.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder