Citytrip Kaapstad, enkele gouden tips

Citytrip Kaapstad, enkele gouden tips

De Moederstad, Kaapstad dus, kan men opmerken in het zuidwestelijkste punt van Afrika. Samen met Pretoria en Bloemfontein is het één van de hoofdsteden van Zuid-Afrika en na Johannesburg is het de grootste stad van het land. Het is een populaire bestemming voor internationale toeristen. Onder andere de Tafelberg en de prachtige natuur zijn de redenen waarom de stad zo geliefd is. Hoogtijd om wat algemene tips te formuleren voor een Kaapstad citytrip.

Citytrip Kaapstad tips

  • Als we het hebben over bezienswaardigheden in Kaapstad, dan moeten we zeker een beklimming van de Tafelberg melden. Het is één van de New 7 Wonders of Nature en een absolute must do. Reken op ongeveer 90 minuten voor personen met een goede conditie. De meest gebruikte route is de ‘platteklip Gorge’ – the highway to the top (de kabelbaan is natuurlijk ook een optie, maar dat is iets te gemakkelijk toch?). Boven kan men genieten van een prachtig panorama.
  • De drukte ontlopen kan door af te zakken naar de Kirstenbosch Botanical Garden. Genieten van al dat groen kan aan de voet van bovengenoemde berg. Lopen tussen de boomtoppen kan op deTree Canopy Walkway.
  • Een rondrit over het Kaaps schiereiland is ook een leuke daguitstap. De route meet 160 kilometer en onderweg kan men dus tal van stops inlassen. Zo kan men bij Simon’s Town een kolonie zwartvoetpinguïns aanschouwen. Leuk voor kinderen, maar ook volwassenen kijken vol bewondering naar deze gekke dieren. Ook ‘Kaap de Goede Hoop’ is een interessante stopplaats.
  • De stad al lopend ontdekken? Een schitterend idee. Een lange boulevard en prachtige panorama’s, meer heeft men niet nodig. Men kan ook al lopend en met een gids de stad ontdekken.
  • Een sloppenwijk bezoeken doe je niet in je eentje. Een gids heeft er aanzien en dan verloopt alles op een veilige manier. Een deel van de opbrengst gaat naar de bevolking van die sloppenwijken, dus stiekem is een bezoek een goede zaak.
  • Beklim Lion’s Head. Extra romantisch: zonsopkomst of zonsondergang meemaken. Vroeg uit de veren, of in het donker de berg afdalen zijn dan wel de iets minder romantische nadelen.
  • Trek zaterdag naar de leuke  Oranjezicht Farmers Market 
  • Voor de kust kan men Robbeneiland opmerken. Door het Apartheidsregime werd Nelson Mendela hier lange tijd gevangen gehouden. Pas in 1991 werden de laatste politiek gevangenen vrijgelaten en in 1996 werd de gevangenis gesloten. Iets later werd het eiland door UNESCO als cultuurerfgoed beschouwd, volkomen terecht.
  • Een helikoptervlucht, maar dat is altijd leuk. Alhoewel de prachtige panorama’s met de zee en de bergen het hier net een tikkeltje interessanter maken.

 

Naar Kaapstad

Door de lange afstand is het niet gebruikelijk om voor enkele dagen af te zakken richting Zuid-Afrika. Interessanter is om deze prachtige stad te bezoeken en nadien de streek te verkennen. Bijvoorbeeld het afrijden van de ‘Tuinroute’ tussen Mossel Bay en Jeffrey’s Bay (300 kilometer) – Chapman’s Peak drive (9 kilometer) – natuurparken in de buurt bezoeken (zoals het Haweqwa natuurreservaat, Jonkershoek, het Theewaters en het Hottentots Hollands). Kortom: twee à drie weken vertoeven in Zuid-Afrika en eventueel op verschillende plaatsen overnachten is ook altijd leuk.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder