Citytrip naar Lissabon, 15 originele tips

Citytrip naar Lissabon, 15 originele tips

Ben je van plan om binnenkort een citytrip naar Lissabon te plannen? Groot gelijk! De Portugese hoofdstad is wat ons betreft één van de mooiste Europese steden en men kan er gerust een dag of 4 spenderen. Eventueel zal men ook de omgeving even verkennen en dan kan de reistijd nog wat worden verlengd. In dit artikel formuleren we een hoop tips. Sommigen zijn gewoonweg subliem en anderen zijn dan weer algemeen geweten. Het is zeker geen chronologische lijst. Neem ze eens door en wie weet kun je er enkele toepassen tijdens jullie citytrip Lissabon.

 

 

  • Een ritje in Tram 28 maken is een leuke bezigheid. Door de smalle straatjes en door het historische centrum kan men ondertussen genieten van de stad. In het hoogseizoen is het een afraden. Extreem druk, volgepropte trams en snikheet. Niet leuk en al helemaal niet voor de lokale bevolking.

  • Tik ’s avonds ergens een fles lokale wijn op de kop en trek naar één vele miradouros die Lissabon rijk is. Daar kan men dan genieten van een fraai zicht over de stad. Een zonsondergang aanschouwen op één van deze punten is een romantisch gegeven. Miradouro da Senhora do Monte is een populaire plek, maar er zijn ook een hoop kleinschaligere plekken.

  • Een accommodatie zoeken in de buurt van het Praça do Comércio is verstandig. Dankzij de centrale ligging kan men een hoop bezienswaardigheden in de buurt aantreffen. Lissabon is best een grote stad en af en toe zal men dus het openbaar vervoer meten gebruiken om zaken te ontdekken.

  • Geniet van de tijd ter plaatse. Een cocktail bestellen op een rooftop bar is een aangename bezigheid.

  • Boek nooit zonder te vergelijken. Er zijn altijd interessante aanbiedingen te vinden. Bedenk op voorhand wel even welk soort hotel nodig is. Luxueus met een zwembad, of eerder ingetogen? Indien je enkel en alleen ’s avonds zult vertoeven in de kamer (immers, de rest van de tijd spendeer je buiten in de stad), dan volstaat een iets ingetogen kamer ook wel?

  • Lissabon is gelegen aan de oevers van de Taag. Iets voorbij Lissabon mondt deze rivier uit in de Atlantische Oceaan. Men kan in het stadscentrum een klein strand opmerken, maar verwacht niet te veel (klein, ongezellig en eerder vuil). Echt mooie stranden vindt men buiten Lissabon. Men zal dus wat moeten pendelen indien men tijdens het stadsbezoek wenst te zonnebaden.

  • Dankzij de Lisboa Card kan men tal van activiteiten en hoogtepunten van de stad gratis – of aan verminderd – tarief bezoeken. Ook het openbaar vervoer is gratis na aanschaf van de toeristenkaart. Voor de meeste toeristen is het een verstandige aankoop.

  • Een hotel met ontbijt is gemakkelijk en vaak is er ook een ruime keuze aan (verse) etenswaren. Aan de andere kant is het ook wel interessant om ’s morgens vroeg de stad in te trekken en te ontbijten in een plaatselijke tent. Op die manier leer je de lokale keuken wat kennen.

  • Plan een daguitstap naar Sintra en wandel daar een dag rond – een must do! Het sprookjesachtige kasteel is een streling voor het oog. Een enkele treinrit neemt een half uurtje in beslag.

 

citytrip lissabon

Nog wat meer tips

  • Een citytrip gaat ook door de maag. Zoek op voorhand goede, lokale en betaalbare restaurants op. Op die manier eindig je niet in een fastfoodketen. Lissabon staat gekend omwille van de goede gastronomie. Dus vergeet die fastfoodketens maar gauw.

  • De stad is gebouwd op 7 heuvels en dit brengt de nodige hoogteverschillen met zich mee. Het ronddolen door de stad is dus een energieverslindende bezigheid. Een leuke manier om de stad en de bezienswaardigheden te ontdekken is per fiets. Op die manier kan men ook langs de oevers van de Taag fietsen naar het iets verder gelegen wijkdeel Bélem.

  • We zijn eerlijk: Lissabon is de mooiste Portugese stad, maar breng zeker ook even een bezoek aan Porto. Dankzij een rechtstreekse treinverbinding staat men in enkele uurtjes in de stad aan de oevers van de Douro. Vlieg naar Porto, vertoef daar 2 dagen en pendel nadien naar de hoofdstad. Verblijf daar een dag of 3 en vlieg dan terug van Lissabon richting huis. Op die manier kan men tijdens een bezoek aan Portugal twee culturele schatten bezoeken.

 

citytrip naar lissabon
  • Breng zeker een bezoekje aan Belém en bewonder het Hiëronymusklooster. Daar kan men ook een heerlijk lokaal product proeven: in Pastéis de Belém koopt men een Pastéis de Nata. Een soort van rijsttaartje. Ideaal om de energiereserves aan te vullen na een een fikse stadswandeling.

  • Het uitzicht op de Ponte 25 de Abril is fraai.

  • Time Out Market (Mercado da Ribeira) is de plek om de maag te vullen.

 

De perfecte citytrip naar Lissabon

Hoogtijd om zelf vliegtickets en een hotel te regelen. Voor je het weet slenter je zelf rond door de historische straten van deze prachtstad. Hopelijk kunnen enkele van de bovengenoemde Lissabon tips helpen bij het praktisch regelen van de trip.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder