Een goedkoop hotel in Bologna

Een goedkoop hotel in Bologna

Indien we spreken omtrent originele citytrips, dat verdient Bologna zeker een vermelding. In Italië gaat een hoop aandacht naar de grotere steden. Denken we maar aan hoofdstad Rome, maar ook Firenze, Milaan en Venetië krijgen een hoop toeristen te verwerken. Men kan eigenlijk best wel melden dat Italië een opeenstapeling van bezienswaardigheden is. Enkel en alleen Noord-Italië in beschouwing genomen kan men een hoop parels opmerken. De bergketen ‘De Dolomieten’ lokt de actieve reiziger en de Noord-Italiaanse meren staan dan weer in het teken van ‘rust’ en ‘genieten’. Ook kan men in het noordelijk deel van het land de stad Bologna opmerken. Hoogtijd om de stad eens te bezoeken. Een hotel in Bologna boeken is een schitterend idee.

Waarom een stedentrip richting Bologna?

Zoals reeds gemeld is er een serieuze onderlinge concurrentiestrijd tussen de Italiaanse steden. Allen willen ze toeristen ontvangen. Bologna moet strijden met onder meer Verona en Firenze en eigenlijk ook met de Italiaanse meren en Venetië. Het is een eerder kleine stad, maar dit betekent niet dat er niet veel te beleven valt. Sterker nog: een citytrip richting Bologna wordt vaak als leuk en charmant ervaren, daar het minder druk is. Het authentieke karakter van de stad bleef deels behouden. Alhoewel men dit met een korrel zout moet nemen. Er zijn dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten richting de stad en dan is er – zeker in het hoogseizoen – wel vaker sprake van een aangename drukte.

citytrip Bologna

De stad kan men perfect in 1 à 2 dagen bezoeken en in het beste geval is er ook wel tijd om de mooie omgeving te verkennen. Grootsteden en charmante plekjes liggen vlakbij en een rondreis door Noord-Italië is dan ook zo geregeld. Er zijn bijvoorbeeld rechtstreekse treinverbindingen naar de plek der romantiek – Verona, maar ook grootstad Firenze is na een treinrit van een klein uur bereikbaar.

Een hotel in Bolgona

Een accommodatie zoeken in het toeristische Italië is kinderspel. Een gigantisch aanbod aan appartementen, hotels en vakantiehuizen is beschikbaar. Bologna is een eerder kleine plek en eigenlijk kan men niet echt verkeerd boeken. Ergens in het centrum, vlakbij het centrale plein en de voornaamste bezienswaardigheden, is een uitstekende plek. Voor de rest hangt veel af van de persoonlijke interesses. Het is perfect mogelijk om een goedkope kamer te boeken, maar aan de andere kant kan men ook een luxueuze hotelkamer boeken van enkele honderden euro’s per nacht.

goedkoop hotel Bologna

 

Bovenstaande is een voorbeeld van een eerder duurdere kamer. Indien genieten op reis het hoofddoel is, dan ben je daar zeker aan het juiste adres. Gelegen op één van de meest centrale punten in de stad en bovendien is het hotel ook nog eens gehuisvest is een historisch gebouw. Men kan er gratis fietsen lenen en de stad per fiets verkennen.

Uiteraard zijn er een hoop meer mogelijkheden. Zelf even de hotels bekijken en nadien beslissen is een leuk onderdeel van het plannen van een trip.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder